КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 407
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
За очанката: правиш отвара, прецеждаш добре през марля. Топиш памук и няколко пъти на ден промиваш очите.

# 361
  • Пловдив
За очанката: правиш отвара, прецеждаш добре през марля. Топиш памук и няколко пъти на ден промиваш очите.
Hug

Сега като написах Очанка излезе и лат.наименование-Euphrasia...Знам,че има такова ХЛ.И даже сме го пили за нещо Rolling Eyes

# 362
Не знам какво трябва да се направи...Всеки сам решава. Ако има развитие, добре, ако няма никакво развитие - лошо. Пък и да не забравяме, че колкото е по-старо и по-тежко едно заболяване, толкова повече време му трябва да изчезне. А ако тялото реши да вади навън от по-важни..към по-маловажни и т.н.... Например ако е правило две години пневмонии, после може две години да прави ангини докато спре да прави каквото и да било като хроники. И това е твърде добро подобрение, но по-бавно. Затегнатото оздравяване зависи от куп фактори, не само от хомеопатичното лечение. При едни става по-бързо, при друго по-бавно. Само това мога да кажа.

# 363
Мистик, естествено, че няма да оставиш детето така Peace. Споделих за очанката, защото наистина много помогна.

# 364
  • Пловдив
Мистик, естествено, че няма да оставиш детето така Peace. Споделих за очанката, защото наистина много помогна.

Hug
Въпроса е,че не знам как да постъпя вече...
ще пробвам с билката още довечера...въпреки,че няма да иска много ама...

# 365
Euphrasia- малкият пи  съвсем в началото на конюнктивит(беше зачервено (вътре)и сълзеше окото),после обаче стана гноен секрета и започна Меркуриус-с него се оправи

yulinga аз не съм мн съгласна за беснеенето, ако едно дете е такова от бебе , активно ,подвижно,жизнерадостно,не мисля ,че му има нещо и затова беснее-това е до характер.Моето дете (3 г)може да стои 1 час да нарежда пъзели ,, да рисува , да майстори нещо, но омръзне ли му си започва беснеене, търчене ,състезания с коли и цялата къща-та той е момче какво по нормално от това

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 14:59 от щастливка :)

# 366
Мистик, къде точно се зачервяват очите? Ако е около тях, е възможно да е и на алергична основа, а не нещо в окото.

# 367
Мистик, и като промиваш- минаваш от външната част на окото към вътрешния ъгъл и не повтаряш. С един памук или марля само веднъж забърсваш. Другото око с нова марля.

# 368
  • Пловдив
Мистик, къде точно се зачервяват очите? Ако е около тях, е възможно да е и на алергична основа, а не нещо в окото.

Да,и аз това си мисля,че е някаква алергия...а не проблем със зрението или нещо от сорта Thinking
Зачервяването в началота беше само от кладенчето/сълзния канал/ към зеницата.После постепенно поча и цялата бяла част на окото да се зачервява.

Шайн,мерси! Peace

А Еуфразията ще я видя довечера какво пот. беше...ама не мага да се сетя за какво е я пил.

# 369
Само че ти говорят за промивка със самата билка очанка, еуфазията хом.л-во не ползвай без назначение, да не вземеш да влошиш.
Щастливка, Юлинга друго имаше предвид.

# 370
  • Пловдив
Щастливка, Мече правилно е разбрала, че друго имах предвид.  Peace
Не "бясно дете" по темперамент, в смисъл на буйно, живо, динамично. А "бясно" от някаква неясна вътрешна неудовлетвореност, да кажем. Например все дразни другите, отговаря, мръщи се, държи се агресивно, постоянно е недоволно; иска нещо, но не знае какво; не може да му се угоди, често плаче без причина и т.н....

# 371
  • Пловдив
Само че ти говорят за промивка със самата билка очанка, еуфазията хом.л-во не ползвай без назначение, да не вземеш да влошиш.
Щастливка, Юлинга друго имаше предвид.

За промивката-да,разбрах за какво ми говорят Wink

Споменах,че преди време сме я пили тая Еуфр.,но май нямаше общо с очите.
Ти не изказа мнение обаче...Нарочно ли?

# 372
Не нарочно. Просто не знам за кои от 1920 налични симптома на лекарството сте я пили еуфразията.

# 373
  • Пловдив
Не нарочно. Просто не знам за кои от 1920 налични симптома на лекарството сте я пили еуфразията.
Исках мнение за очите и зачервяването.

# 374
Щастливка, Мече правилно е разбрала, че друго имах предвид.  Peace
Не "бясно дете" по темперамент, в смисъл на буйно, живо, динамично. А "бясно" от някаква неясна вътрешна неудовлетвореност, да кажем. Например все дразни другите, отговаря, мръщи се, държи се агресивно, постоянно е недоволно; иска нещо, но не знае какво; не може да му се угоди, често плаче без причина и т.н....
разбрах......съгласна съм

Общи условия

Активация на акаунт