КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 371
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Диди, моята щерка е пила изопринозин два пъти. Когато ни пое сегашния хомеопат вече го пиеше и той не го спря, а паралелно даде хом.лекарство. Не се препоръчва, защото товари много черния дроб, който и без това е натоварен с другите токсини. При нас обаче детето беше боледувало с температури над месец, също изкара допълнителен вирус в болницата. Аз бих спряла баткото от градина и не бих ги събирала с никой известно време. Прополис и ехинацея и аз не препоръчвам. Коластра няма нужда щом кърмиш. Кръвния здравец не го познавам, витамини и пробиотик за мен са ок.

# 406
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Взех си един /немски/ крем - ами той пълен с парабени  #Crazy

е, то и в Германия ползват парабени  Wink
аз ползвам масажен рон он с арника - доволна съм, хомеопатът знае.
използвам го при силни болки в гърба, когато не издържам (малкия иска да го нося и понякога много ме боли гърба)

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 23:04 от asyalein

# 407
Пробиотик се дава СЛЕД антибиотичния курс. Антибиотикът трепе наред, той не прави разлика между полезно и вредно. Когато чрез пробиотика заливаш организма с милиони бактерии и ензими, всъщност усложняваш работата на антибиотика. Пробиотикът е този, който след това има функция да възстанови нормалната чревна флора на първо място.
Две седмици сополи са съвсем различно нещо от това, което писах аз.
Арника за мазане се ползва при определени условия. И освен това промивка с воден разтвор тинктура върши по-добра работа, ако се налага, поне няма гадости вътре.
Не може да се замаскира хрип, това наистина или се чува и има белезите, или не. Може да го провокира едно лекарство, може да го излекува.
При остри състояния правилното лекарство действа много бързо. Ако наистина до два дни няма промяна, случаят трябва да се ревизира. Колкото е по-остро едно състояние, толкова по-бързо действа правилното лекарство.

# 408
Да, тя хомеопатичката ми каза да се мажа - всеки ден тренирам и имам някакво разтежение от няколко месеца вече, ама не ходя на доктор, защото знам какво ще ми каже - да спра да тренирам  Mr. Green Както и да е, благодаря  Hug

# 409
  • Обетованата земя
Да, това за пробиотика звучи логично.  Peace
Сополките на дъщеря ми повечето пъти се влачат по 10тина дни, докато пресъхнат съвсем. Но никога не са й пречели и не са ми създавали притеснения. Честно казано и двете ми деца почти никога не са боледували по 2-3 дни и да мине, винаги отива седмица, две до пълно изчезване на симптомите.

# 410
Пробиотик се дава СЛЕД антибиотичния курс. Антибиотикът трепе наред, той не прави разлика между полезно и вредно. Когато чрез пробиотика заливаш организма с милиони бактерии и ензими, всъщност усложняваш работата на антибиотика. Пробиотикът е този, който след това има функция да възстанови нормалната чревна флора на първо място.
Две седмици сополи са съвсем различно нещо от това, което писах аз.
Арника за мазане се ползва при определени условия. И освен това промивка с воден разтвор тинктура върши по-добра работа, ако се налага, поне няма гадости вътре.
Не може да се замаскира хрип, това наистина или се чува и има белезите, или не. Може да го провокира едно лекарство, може да го излекува.
При остри състояния правилното лекарство действа много бързо. Ако наистина до два дни няма промяна, случаят трябва да се ревизира. Колкото е по-остро едно състояние, толкова по-бързо действа правилното лекарство.
   Пробиотика по преценка на лекаря се дава по време на и известно време след антибиотичният курс. Иначе понякога стомашните проблеми не позволяват да се завърши лечението с аб. С най-добри пожелания.

# 411
  • Обетованата земя
Lachesis, благодаря за съветите!  Hug

И пак да попитам, като се приема конституцията, разбутва ли се енергията по някакъв начин за известно време и по-лесно ли е да се хванат вируси и бактерии от обикновено?

# 412
Съгласи ме донякъде, ако се появят стомашно-чревни проблеми. Принципно  обаче по-правилно е антибиотикът да е венозен при такива случаи, ако се наложи приемът му. Поне така мисля. Но пък щадят децата и от игли и абокати. Както и да е, факт е, че не се бях сетила за това Peace

# 413
Съгласи ме донякъде, ако се появят стомашно-чревни проблеми. Принципно  обаче по-правилно е антибиотикът да е венозен при такива случаи, ако се наложи приемът му. Поне така мисля. Но пък щадят децата и от игли и абокати. Както и да е, факт е, че не се бях сетила за това Peace
   Понякога, далеч не винаги ,като се появят стомашно-чревни проблеми или има анамнестични данни за такива освен антибиотика предписваме и пробиотик. Вярно е, че антибитика убива голяма част от пробиотичните бактерии, но част от тях остават и намаляват стомашно чревните проблеми. Ако са много изразени спираме този антибиотик и ако има нужда го подменяме с друг.  Иначе за вредата и ползата от антибиотиците може да се споделя много, но не е точно по темата и ще бъде спам.

# 414
  • Обетованата земя
Дъщеря ми по средата на лечението хвана вируса с диария и повръщане, значи правилно съм давала и по време на АБ пробиотика. Синът ми само веднъж е пил АБ и получи разстройство след 2-3 дни от първия прием, така че общо взето при нас винаги приемът на АБ е свързан и с разбутано коремче...и винаги включвам пробиотик.

А какво мислите за Биозин кидс, звучи като Изопринозин, обаче всъщност съставките му са вит.Д3, цинк(цинков глюконат), коластра и инозитол?

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 11:46 от didi24

# 415
  • Пловдив
didi24, и за какво ти е...този Биозин Rolling Eyes Не тъпчи детенцето с нищо-мое мнение!

# 416
  • Обетованата земя
Аз питам, защото много пъти педиатърката ни го е предписвала при среща с вирус, и съм го давала, тъй като мислех че е безобидно, предвид съставките. Обаче като отидохме на хомеопат и тя каза да не го давам повече занапред, според мен си помисли че е нещо от вида на Изопринозин, а те нямат общо.  Rolling Eyes

# 417
  • Пловдив
Аз питам, защото много пъти педиатърката ни го е предписвала при среща с вирус, и съм го давала, тъй като мислех че е безобидно, предвид съставките. Обаче като отидохме на хомеопат и тя каза да не го давам повече занапред, според мен си помисли че е нещо от вида на Изопринозин, а те нямат общо.  Rolling Eyes

Няма нужда да даваш каквито и да е "имуностимулатори", "имуномодулатори", хранителни добавки, извлеци и т.н, за да е здраво детето Peace. При правилно хомеопатично лечение, всичко в организма работи в синхрон и хармония. Желанията на децата според мен подсказват от какво имат нужда. Пример - Синът ми обича много мандарини. Преди 2 седмици, изяде наведнъж сигурно килограм(явно е имал нужда), след това...10-тина дни не си поиска пак. С банани сме имали подобен случай, за половин час - 3 банана, след това много време не ги търси. Понякога иска месце, друг път само хляб, ...или пък сирене...

# 418
Цинкът е лекарство, засягащо в голяма степен нервната система. Другата съставка не я разгледах, нямам време. Но също бих го избягвала.

# 419
  • Пловдив
Мойта щерка е така с лимоните: ще се разболява ли, винаги иска лимони, ама много лимони...и то няколко часа по- рано т.е. докато още нищо й няма, никакви симптоми...Ако е здрава -не се сеща за лимони. Но няма пропуск -иска ли лимони -ще се разболее.  Simple Smile

И така се и оправя: лежи си един ден вкъщи, пиейки цял ден фрешове от лимон, ама много...и на другия ден нищо й няма вече... Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 13:56 от *Бенджи*

Общи условия

Активация на акаунт