КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 382
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Диди, аз този път нищо не давах. Търпелива съм и вярвам в силата на организма!  Hug Иначе съм давала преди Биогая. Но ти продължи с който си започнала, щом си доволна. Просто исках да ти кажа, че трябва време организмът да се възстанови. Peace

# 391
Didi, нашето джи-пи ( която е боаронски хомеопат, но се лекува при класически такъв и всячески насочва децата към хомеопатия Wink) казва, че хомеопатията действа в първите часове, максимум първия ден. Ако до тогава няма ефект трябва да се анализира наново цялата картина.
Моите наблюдения са, че температура се повлиява много бързо от хл. Единственото по-различно, което бих направила е още на третия ден с поддържаща температура  да пусна пълни изследвания.
Но това трябваше да го назначи лекарят ви, така, че изобщо не се обвинявай за каквото и да е .
Пиша го, за да имаш едно на ум. На тази възраст изобщо не можех да разбера какво може да му има на детето. Беше доста по-голяма, но за една сериозна бъбречна инфекция се усетих много, много късно. а детето сигурно си е имало симптоми, но като не може да си каже.

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 15:33 от Шайн

# 392
  • Обетованата земя
Нашата температура много ни излъга, петък целия ден нямаше, и мислехме че няма да има повече, вечерта пак се появи и така на часове, няколко часа има, няколко няма, може и хл да са повлиявали. А възможно ли е хл да са замаскирали и заради тях да не се е чуло нищо на слушалка?

# 393
  • Пловдив
didi  пожелавам бързо възстановяване,и да не се повтаря повече случилото се.

На последния ти въпрос дали е замаскирала  ,а и на въпроса дали е навредила-не вярвам някой да ти отговори на тези въпроси,единствено ако хомеопата ти си признае,но надали........

Миналата есен когато детето ми направи бронхоспазъм след прием на ХЛ,а не беше правел никога преди това,питах директно хомеопата-Не е ли бронхоспазъма предизвикан от ХЛ,в смисъл че потенцията може да е била висока,да се е влошило прекалено много и оттам да се е стигнало до спазъма-еми отговора беше -категорично не.Даже благодарение на ХЛ спазъма минал леко.
Е повярвах тогава ,за да дам шанс на хомеопата,продължих като патка да й вярвам.После след 2 месеца пак се разболя,и уж пи друго ХЛ тогава,уж се подобряваше,но вечерта като си легна пак беше почнал да диша учестено,и на другия ден лекаря каза-лек спазъм.
Така- питах  после хомеопата защо прави спазми като преди това не е  правел.Тя ми казва:"А какво е правел преди",отговарям "бронхити и пневмонии",отговорът беше"еми нали не прави вече такива сега,лечението при дихателната система е отдолу нагоре"
И трябваше да съм доволна,че вместо пневмония прави бронхоспазъм,при който може да се задуши......Е какво успокоение

И Пак повярвах,продължих да вярвам,и затова сега бера плодовете на доверието си..........

# 394
  • Пловдив
Didi, нашето джи-пи ( която е боаронски хомеопат, но се лекува при класически такъв и всячески насочва децата към хомеопатия Wink) казва, че хомеопатията действа в първите часове, максимум първия ден. Ако до тогава няма ефект трябва да се анализира наново цялата картина.
Моите наблюдения са, че температура се повлиява много бързо от хл.

Не го разбрах това твърдение "че хомеопатията действа в първите часове, максимум първия ден". Може би има предвид острите състояния, макар, че пак не е правилно твърдението... Rolling Eyes.
Това за Т също не го разбрах Rolling Eyes. Масовото разбиране е, че като е спаднала Т и вече всичко е ок(което съвсем не е така).  Ами ако организма има нужда да вдигне висока Т, за да се справи със болестното състояние...и ако след ХЛ се случи точно това....(идва разочарованието че ХЛ не е било правилно).
Не визирам конкретния случай на didi24.
didi24, "И според хом. е разбутала енергията и е направила в момента организма по-податлив". Според мен Конституционното ХЛ, ако е подбрано в подходящата потенция, и е "точно", не  трябва да действа така ( нека и хомеопатите се изкажат). Дори напротив. Виждала съм какви чудеса стават в рамките на 1-3 месеца след прием на Конституция. (ние със съпруга ми се чудехме внушаваме ли си, или наистина нашето дете се промени така, в положителна посока.

пп.didi24, не търси вина в себе си, правим това, което мислим, че е най-добро за нашите деца Hug. Гледай напред, обичай и гушкай децата си, усмихвай се Hug

# 395
  • Пловдив
хомеопатите ви ли ви казват-това лекарство е конституцията не детето?

досега 4 класици сме сменили,един не е казал-това е неговата конституция,и аз незнам коя е ,и нямам представа.В смисъл предписват лекарство,казват  кое ,как да го давам,и кога да се чуем.

# 396
didi, нека да се включат хомеопатите, но мисля, че не може картината да се маскира от хл. Или има хрипове или няма. Ако има , те трябва да се чуят .
Иначе може да се е стигнало до подтискане и процесът да е продължил в дробчетата, но поне при нас при подтискане влошаването е много рязко, хомеопатът веднага разбира, че е подтиснал и реагира .

Будико, естествено, че след хл може да се появи спазъм при подтискане. Случва се, но въпросът е хомеопатът да не се скатава, а максимално бързо да те измъкне от това състояние. Напълно ми е познато. При предишния ни хомеопат нищо в състоянието на детето не беше резултат от даденото хл, само подобрението, в редките случаи, когато го има Wink.

mamaden, да, за острите състояния ставаше въпрос.

# 397
  • Пловдив
Шайн тогава след приема на ХЛ кашлицата на детето се усили страшно много,аз си го обяснявам като влошаване,но може би прекалено силно.Потенцията беше 200 ,и тя го беше предписала малко на принципа на последно пито,защото го беше пил същото преди 20 дни,така че може да не е било подходящо за случая и затова да го е влошил.НО тя не го прие така,за нея всичко си беше ОК,и всъщност след като й казах че има спазъм,предписа пак същото ХЛ ,но разредено в 500мл вода и да го изпие цялото шише за ден.
Оттогава аз бях негативно настроена към тази потенция на лекарството-  април пак ми каза да му дам от него,беше ме страх,но му го дадох,и той се разболя след приема,и доста влошено беше положението после.

Същото лекарство в потенция 30 не му влияе така,а му помогна при едно остро състояние.

# 398
  • Обетованата земя

didi24, "И според хом. е разбутала енергията и е направила в момента организма по-податлив". Според мен Конституционното ХЛ, ако е подбрано в подходящата потенция, и е "точно", не  трябва да действа така ( нека и хомеопатите се изкажат). Дори напротив.

И на мен ми е интересна гледната точка на хомеопатите.  Peace

# 399
  • Пловдив
Шайн, на мен това ми се вижда странно  newsm78
Цитат
хомеопатията действа в първите часове, максимум първия ден. Ако до тогава няма ефект трябва да се анализира наново цялата картина.
Какво ще рече това?Че едно остро състояние не може успешно да бъде преодоляно с хомеопатия, освен ако не се даде ХЛ още в първите часове на възникването му, това ли имаш предвид? newsm78

# 400
  • Обетованата земя
Аз го разбрах в смисъл, че ако до часове, максимум до ден не се повлияе състоянието, значи трябва да се смени лекарството или потенцията.

# 401
Точно така, че ако лекарството действа, почти веднага се  вижда ефект Peace.

# 402
  • Пловдив
Сега разбрах, благодаря за разяснението!  bouquet

# 403
  • Пловдив
Шайн тогава след приема на ХЛ кашлицата на детето се усили страшно много,аз си го обяснявам като влошаване,но може би прекалено силно.Потенцията беше 200 ,и тя го беше предписала малко на принципа на последно пито,защото го беше пил същото преди 20 дни,така че може да не е било подходящо за случая и затова да го е влошил.НО тя не го прие така,за нея всичко си беше ОК,и всъщност след като й казах че има спазъм,предписа пак същото ХЛ ,но разредено в 500мл вода и да го изпие цялото шише за ден.
Оттогава аз бях негативно настроена към тази потенция на лекарството-  април пак ми каза да му дам от него,беше ме страх,но му го дадох,и той се разболя след приема,и доста влошено беше положението после.

Същото лекарство в потенция 30 не му влияе така,а му помогна при едно остро състояние.

Такъв принцип изобщо няма в хомеопатията Naughty. Аз поне не съм прочела нещо в Органон, което да оправдае подобно предписание, но може и да не съм чела добре....

# 404
Диди, знаеш  Hug
Не знам до колко лекарствата имат общо с имената си, но да си призная, че съм заобиколена от пеперуди или поне сега го забелязвам  Mr. Green
Мога ли да попитам нещо - ползвате ли Арника за мазане? Взех си един /немски/ крем - ами той пълен с парабени  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт