КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 57 702
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Didi24,и на мен ми е интересен този сайт. Тук Мече неведнъж е коментирала,че не може с точност да се каже за колко време се изчерпва действието на едно Хл. А пък моя ХЛекар ми е казал даже,че ако не се антидотира-може и година да действа. В книгата на Чапел пък за едно ХЛ той каза че действало малко по-бавно,о ако се прави проследяване то да е след 2-3 месеца,значе това лек-во ще действа дооста по-дълго от 90дни. Аз не съм пила повече от три години ХЛ,и сякаш или ми действа,или ЖС ми се е научила да се справя,поне до момента. Имам голяма нужда от едно дълго препитване,защото в главата ми изникна случка когато съм била на 5/6г,много ярка и емоционална.Предполагам,че има отношение към хроничната ми болест,може и да няма.
Мече,възможно ли е щом помня ярко такъв нерадостен спомен от малка да ми е  дало отражение? Малко ме е страх,ако е дало,пия ХЛ и какво ще последва? Страх и интерес!

# 601
  • Пловдив
denito няма място за страх. Всяко нещо помага за по доброто определяне на лекарството.  Wink А понякога една малка за нас дреболийка може тотално да смени лекарството.

# 602
  • София - Варна - Бургас
Стафилококи и Мораксела. Аз разказах по-накратко, за да не ви занимавам. Моракселата не излезе при сегашната посявка. Мисълта ми беше, че личната много се беше уплашила от тези бактерии.Не са открили вирус, а по това, че ЦРП в норма, леко завишено суе, леко занижени левкоцити,  завишени лимфоцити с голяма вероятност док заключи, че няма все още бактериална инф.

А за конкретни вируси в кръвта  IgM и IgG могат да покажат дали е стара инфекция или е в момента.

Ще покажат, ако лабораторията и лаборанта са читави,но това е друга тема.
 Изплашена е, вероятно защото става въпрос за Staphylococus Aureus, гигантски мутант, продукт на т.н. вътре болнична инфекция и следователно неподдаващ се на никой Антибиотик.

# 603
Здравейте на всички, и поздравления за страхотната тема!
 Искам да помоля Aleksander или някой друг, ако знаете за съществуването на класически хомеопат в Русе да ми дадете някакви координати. За сега имам един сблъсък с боаронец и не ми се иска да ми се случва пак. Благодаря!

# 604
 Искам да помоля Aleksander или някой друг, ако знаете за съществуването на класически хомеопат в Русе да ми дадете някакви координати. За сега имам един сблъсък с боаронец и не ми се иска да ми се случва пак. Благодаря!

Здравей. Аз съм от Русе и до сега тук не съм чула да има класически хомеопат за съжаление.

# 605
  • Обетованата земя
 Прието хомеопатично антидотира ли действието на предходното прието или само ако е по-висока потенция, или няма никаква връзка и двете си работят докато трябва?

# 606
  • Русе
Здравей. Аз съм от Русе и до сега тук не съм чула да има класически хомеопат за съжаление.

Няма класически хомеопат в Русе, но има в други градове наоколо Peace

# 607
Прието хомеопатично антидотира ли действието на предходното прието или само ако е по-висока потенция, или няма никаква връзка и двете си работят докато трябва?
Зависи от няколко неща, включително доколко подобни са лекарствата

# 608

Няма класически хомеопат в Русе, но има в други градове наоколо Peace
Така и предполагах, в такъв случай ще помоля за препоръки от, Плевен, Варна, Велико търново и околията.

# 609
Не знам дали въпросът ми е подходящ,но ме интересува в момента-дали в хомеопатията симптом ,който се появява в лявата или дясната част се свързва с майката,таткото,децата? Универсално значение има ли или само в зависимост от картината на лекарството? Дано някой ме разбра какво имам в предвид.

И още нещо-чета за вестник Хомеопатия за всички,дали е полезен и къде се продава-по РЕП-овете или с абонамент?

# 610
Някои лекарства са с подчертана левостранност, десностранност, или преминаване на симптоми от едната на другата страна. Това за хомеопатията има отношение само към помощ при определяне на лекарството. Ако някоя наука свързва ляво и дясно с определени отношения с роднини, това не е хомеопатията. (скоро четох за връзката на максиларни и фронтални синуси с майка, баща  и т.н., нямам идея това твърдение(предположение) на какво се опира. Макар че доста сигнатури имат логично обяснение (като например кашлицата и нещо неизказано), точно тези, посочени от теб, не мога да обясня. Това със синусите вероятно лежи на някоя източна философия - точки, чакри и прочие)
(за първи път чувам за този вестник, така че не мога да дам мнение)

# 611
Мече,вестника постоянно го посочват като източник в сайта на Самюел Ханеман.бг,не можах да намеря повече инфо в мрежата и затова питах тук,може да е излизал минали години.
За ляво и дясно се говори в ГНМ,свързват се конкретно с роднини,и затова си мислих че може да има нещо в Х-ята. Мече,благодаря!

# 612
  • Обетованата земя
В този сайт http://homeopathyfor.us/index.php?catid=3 някъде прочетох, че са били издавани два вестника май, обаче не е потръгнало и са ги спрели. Сайтът е на някаква хом., която е издавала вестника, и на мен ми беше интересно ако има такъв вестник да си го взимам.

# 613
Вестникът го издаваше Е. Чамурлийска, вече не излиза.

# 614
Мисля, че е крайно време да споделя нещо... по няколко повода.
Хомеопатът е хомеопат и му се плаща за предписание (смятам, че важи за всяка сфера). На хомеопата не му се плаща за да го заливаме в скайп или по телефон с всяка една мисъл или усещане, което ни мине през главата. Когато дадем стотина лева на професор за преглед и изследване, и си тръгнем после от кабинета му, не му звъним по сто пъти след това за всичко, което се сетим, че сме забравили и прочие. Хомеопатът по призвание ни дава час за проследяване, плюс насоки при какви обстоятелства да го търсим преди уречения час.
Хомеопатът не ни е приятел (и не трябва да бъде, за да запази максимална стерилност), който да ползваме като кошче за душевните си терзания, когато ни скимне. Хомеопатът не получава пари, за да подхранва неврозите ни, включително нашата често срещана хипохондрия. Истинският хомеопат, който е лечител по призвание, няма да взема парите ни и да ни плиска с хладка вода, когато вижда, че не правим абсолютно нищо за себе си, а седим наивно и чакаме на него да реши живота ни. Хомеопатът по призвание има пълното право, ако не й задължение, да ни посочи къде грешим и да откаже да ни лекува, когато е невъзможно да отстраним пречките пред излекуването, както пише в Органон. Правилно е казано, ако не можеш да помогнеш, то да не вредиш, а не лечение на всяка цена! (много важно изречение с много дълбок смисъл, само че за съжаление под вреда повечето от нас разбираме само да не ни вреди физически). На човека, който не прави нищо за себе си, който отказва да мисли, който чака наготово и не уважава труда на хомеопата, хомеопатичното лечение няма да помогне. Няма никаква разлика между това да пишем по телефон или скайп когато ни скимне и да влетим в нечий кабинет без предупреждение, само за да кажем, че днес кихаме повече. Всичко това е груба намеса и неуважение към личния живот на някой друг човек. Хомеопатът по призвание ще откаже парите ни и няма да ни приеме, ако има основателна причина за това, като например някоя от горепосочените или поредица от една и съща грешка.Хомеопатът по призвание ще изисква да спазваме точно схемата му на лечение, защото в противен случай това е саботиране на лечението му, и ако той се подразни и ни го покаже, то това повечето от нас би ни обидило, а малцина бихме разбрали, че изводът е, че го е грижа за нашето здраве ПОВЕЧЕ от самите нас (което е толкова, толкова жалко)... Cry

Общи условия

Активация на акаунт