КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 369
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • Русе
Скрит текст:
И мед от глухарчета има, и от билки, и от борови шишарки и връхчета, и от липа, и от какво ли не

Научихме нещо ново  Wink
Скрит текст:
Аз знаех само за борови шишарки и връхчета

# 181
Хомеопатията справя ли се успешно с депресии?

# 182
Хомеопатията справя ли се успешно с депресии?
Да. В някои случаи може да се наложи паралелно психотерапия.

# 183
Строго индивидуални са лечебните кризи и зависят от много неща, но все пак какви наблюдения имате за тях ? Как колерират със моментното състояние и колко са продължителни ?
Към кого е въпросът?
Докато уточните, ще ви попитам ако аз се порежа, или вие, или Пенка, за колко време ще ни зараснат раните и колко време ще ни боли?

Неспокойният сън наистина може да се дължи на много причини, в този случай възбуждащите НС чайове отпадат категорично. Има още нещо, колкото и да е странно отстрани. Ако изкъпете топло, топло едно дете сулфур вечер към 20 часа примерно, няма и да спи. Защото първо се влошава от всичко топло, второ - 20 часа вечер е от най-кофти времето за сулфур. Та...наистина милион причини за един неспокоен сън.
Порочен кръг понякога се получава с това нощно пиене на разни неща. Ако е неспокойно и е в оралната фаза, детето ще търси успокоение чрез пиене/сучене. От своя страна това натоварва стомахчето и ...порочен кръг.

Много интересно това за сулфура - дъщеря ми, когато я изкъпя вечер преди лягане - е няма заспиване, просто се ободрява някак. След смяна на толково много хомеопати, само селфур не е пила Mr. Green

# 184
Споко, не е само сулфур Mr. Green

# 185
Здравейте!
Имам следният проблем  сина ми има пресипнал глас,хиперактивен е  с някаква форма на дислексия.Ходим да пеем в една детска вокална група.Но с пресипнал глас ........
Та въпроса ми е какво да правя? Пеенето е нещото ,което МОЖЕ ДА ПРАВИ!Нещото ,което би могло да му даде увереност ,че може да се справя с НЕЩАТА в живота.Като хиперактивен, постоянно търпи забележки, упреци и наказания.За съжаление в училище не отчитат и трудностите при четенето и той  няма самочувствие.Та сме се хванали като удавници за сламка в това пеене. Затова ми е толкова важно да се оправи гласчето."Някаква" хомеопатия  може ли да даде резултат?
Някой има ли опит в тази насока?На много от вас ще се стори маловажен този проблем ,но нали знаете всичко зависи от гледната точка.Много често да не кажа винаги ,когато нещата опрат до вас всичко изведнъж  в света се променя.

# 186
Момичета,предварително се извинявам,че така нахлувам в темата ви.Малкото ми дете пак е болно и вече съм твърдо решена да потърсим помощ от класически хомеопат.Може ли някой от вас да ми препоръча добър такъв-става въпрос за София,по възможност източни райони?Ще ви бъда много благодарна  Hug Може на лични ...

# 187
Здравейте!
Имам следният проблем  сина ми има пресипнал глас,хиперактивен е  с някаква форма на дислексия.Ходим да пеем в една детска вокална група.Но с пресипнал глас ........
Та въпроса ми е какво да правя? Пеенето е нещото ,което МОЖЕ ДА ПРАВИ!Нещото ,което би могло да му даде увереност ,че може да се справя с НЕЩАТА в живота.Като хиперактивен, постоянно търпи забележки, упреци и наказания.За съжаление в училище не отчитат и трудностите при четенето и той  няма самочувствие.Та сме се хванали като удавници за сламка в това пеене. Затова ми е толкова важно да се оправи гласчето."Някаква" хомеопатия  може ли да даде резултат?
Някой има ли опит в тази насока?На много от вас ще се стори маловажен този проблем ,но нали знаете всичко зависи от гледната точка.Много често да не кажа винаги ,когато нещата опрат до вас всичко изведнъж  в света се променя.

Имам позната при която детето е с подобни ситуации и с хомеопатията нещата се подобряват в голяма степен.

Момичета,предварително се извинявам,че така нахлувам в темата ви.Малкото ми дете пак е болно и вече съм твърдо решена да потърсим помощ от класически хомеопат.Може ли някой от вас да ми препоръча добър такъв-става въпрос за София,по възможност източни райони?Ще ви бъда много благодарна  Hug Може на лични ...

Не бих си избирала хомеопат по местоположението му.

# 188
И аз тук  Tired
До сега не съм ползвала хомеопатия, но сега мисля да отскоча до аптеката и да си купя, каквото ми препоръча фармацевта.
Симптоматика - от 3 дни ме боли гърлото, като само първата вечер вдигнах темперетура и я свалих с аналгин-хинин, да - имах и болка в мускулите. Втория ден една колежка ми купи тонзилотрен  и аз започнах да се подобрявам с една идея. Но продължава да си ме боли гърлото и без допълнителни мерки няма да стане. Сега ще си взема 2 дни отпуск да си лежа у дома, четох компреси от извара, гаргара със смрадлика и лайка, сироп от черен бъз и запарка от джинджифил за укрепване на организма.
Нямам добър хомеопат, нито познат, който има такъв. Дано да избегна ходенето при личния лекар, който едва ли ще има направления за уши-нос-гърло  Tired
Ще бъда признателна на всичко, което бихте ме посъветвали в моя случай   bouquet

# 189
Темата е за класическа хомеопатия. Тонзилотрен е комбиниран недоказан продукт, нямащ нищо общо с хомеопатичната философия и начин на лечение, независимо, че е смес от хомеопатични лекарства. Фармацевтът може да лекува с хомеопатия точно толкова, колкото и с антибиотици, не може нито с едното, нито с другото. Все по-често попадам на хора, посъветвани директно от аптекаря да си пийнат това или онова "безвредно" хомеопатично или широкоспектърно антибиотиче, неслучайно лекарите се възмущават, а популацията става все по-резистентна към антибиотици.
Ако нямате КЛАСИЧЕСКИ хомеопат, към който да се обърнете, обърнете се към дипломиран лекар да ви назначи алопатично лечение. И по-добре не пипайте хомеопатията, за да не си докарате отит, абсцес или...още по-сериозно развитие на заболяването ви.

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 12:59 от Мечка Малинарка

# 190
Иначе мога да ви направя анализ на това, което сте направили от хомеопатична гледна точка, а и не само хомеопатично, защото природните закони за здравето, болестта и посоката на излекуване са общовалидни.

При срещата с болестотворния причинител тялото ви е реагирало по най-добрия възможен начин, вдигнало е температура, за което ви поздравявам, активирали сте фагоцитозата, клетките бойци, тъй като много хора нямат щастието да вдигат температура, с която да активират борбата с агентите. Която температура вие сте свалили, респективно сте оставили тялото без никаква защита. И понеже не приемате алопатични химически вещества /антибиотици и прочие/, с които да "борите" заболяването, тялото ви няма никаква, абсолютно никаква защите срещу него в момента.
Затова вирусът /защото с тези болки в мускулите най-вероятно става въпрос за грипоподобно състояние/ продължава да се размножава, и рискувате вторична бактериална инфекция.

Ако следствие на тонзилотрена си докарате допълнителни симптоми, можете спокойно да анатемосате приятелката си. Простете ми тона, но просто изумявам от хорската вяра, че хомеопатията е БЕЗВРЕДНА, ЗАЩОТО ТЯ НЕ Е.
И ако продължавате да се лекувате по този начин, рано или късно ще ви приобщим към хората, които не умеят да вдигат температура и се влачат с никакви симптоми и отпадналост седмици наред.

# 191
Иначе мога да ви направя анализ на това, което сте направили от хомеопатична гледна точка, а и не само хомеопатично, защото природните закони за здравето, болестта и посоката на излекуване са общовалидни.

При срещата с болестотворния причинител тялото ви е реагирало по най-добрия възможен начин, вдигнало е температура, за което ви поздравявам, активирали сте фагоцитозата, клетките бойци, тъй като много хора нямат щастието да вдигат температура, с която да активират борбата с агентите. Която температура вие сте свалили, респективно сте оставили тялото без никаква защита. И понеже не приемате алопатични химически вещества /антибиотици и прочие/, с които да "борите" заболяването, тялото ви няма никаква, абсолютно никаква защите срещу него в момента.
Затова вирусът /защото с тези болки в мускулите най-вероятно става въпрос за грипоподобно състояние/ продължава да се размножава, и рискувате вторична бактериална инфекция.

Ако следствие на тонзилотрена си докарате допълнителни симптоми, можете спокойно да анатемосате приятелката си. Простете ми тона, но просто изумявам от хорската вяра, че хомеопатията е БЕЗВРЕДНА, ЗАЩОТО ТЯ НЕ Е.
И ако продължавате да се лекувате по този начин, рано или късно ще ви приобщим към хората, които не умеят да вдигат температура и се влачат с никакви симптоми и отпадналост седмици наред.

Много благодаря   bouquet
Прибирам се днес, карам на чай и компреси и ако се влоша утре отивам на лекар.  То лошото е, че там, където ходя на лекар в петък не вземат гърлен секрет, защото в събота и неделя не работят лабораториите и нямало кой да сменя културите. И за да не ме остави без лечение, лекарката ще ми предпише антибиотик без антибиограма, което е като да си купя тези хомеопатични, които си бях набелязала  Thinking
То не, че има подходящ момент да се разболее човек  Crossing Arms

Разбирам, че съм вън от темата, поради причината, че не съм достатъчно информирана да бъда в нея, за което се извинявам. Но ми стана интересно и ще се информирам.

# 192
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мече, за жалост тази тема е като един малък остров. дава надежда и подслон, но за малцина. останалите даже и не искат да стигнат до острова. важно е обаче, тези, които са се насочили към него, да не бъдат отблъснати.
и аз често се сблъсквам с хора, които смятат че прилагат правилно хомеопатията, а това не е така.
лапат си гранулките и това е. Confused
който е отворен за промяна - обяснявам. ако не е - оставям да прави каквото си иска.

за сверка - съседката с телепатично пратено хом. лекарство Crazy , че и на мен и бебето предписва ХЛ и ме кара да ходя при нейния хомеопат  Whistling
не се обяснявам с нея, няма смисъл.

инка, за болки в гърлото не ходя на лекар.
при много силни болки си настъргвам джинджифил и го поръсвам с кафява захар. оставям и чакам да се образува сок. този сок ям с лъжичка, като оставям бавно да се стича по гърлото. също дъвча бавно скилидка чесън (това само вечер  Mr. Green)
бързо подобрение ти пожелавам.

# 193
Благодаря, че ми обърнахте внимание на факта, че хомеопатията не е безвредна. Може да Ви се стори странно, но никой до сега не ми го е казвал.
Старателно прочетох указанията за ползване на препарата веднага след като го купих. На опакавката е написано, "Без лекарско предписание". Всички знаем какво значи това. Всички хомеопатични продукти, които съм купувала - другите предписани от лекар - са били с този надпис. Боже, това си е живо подвеждане.  ooooh! За такива, като мен би трябвало да е записано "Закупете си го, щом Ви влече, но преди употреба се консултирайте с лекар". Да се смее ли или да плаче човек  Crazy

# 194
Това е моят начин да обяснявам в зависимост от това как се чувствам аз в момента. Това, че съм проявила емоция в анатемосването на приятелката, не променя твърде важната информация, която съм дала. На никого не съм направила забележка, ако е прекалено лиричен в израза си, така че, моля, оставете ме да се изразявам по начина, по който се усещам. Форумът е свободна зона и хайде ако искате да не се опитваме да се променяме един-друг Hug , щото то и насила не става.
Никой не гони никого от темата. Жената много добре разбра. И както се вижда, взема най-правилното в момента решение за себе си. Освен това точно при напълно незапознатите с хомеопатията, често първата информация, ако е малко по-стресираща,  е много по-полезна, отколкото общи приказки, сякаш казани между другото, това сочи моят опит, на който се осланям и в момента. В противен случай често думите ми не се взимат насериозно.
/ Не знам при вас за колко време излизат посявките, но тук отнема 3 дни, което при остро състояние често е вече късно./

Ако имате още въпроси, тук винаги ще ви се отговори /независимо от начина Wink/

Общи условия

Активация на акаунт