КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 363
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Казвам го от опит-не тъпчете децата си и себе си с витамини, имуностимулатори ...те също са химически синтезирани като лекарствата т. е. продължавате да се тровите, по-добре се хранете пълноценно и организма сам ще се възстанови-то му е заложено. Ако имаше и на мен кой да ми го каже преди време, но рекламите ни промиват мозъците, а докторите...техните мозъци се промиват с години а и си имат и лични интереси, аз поне не съм срещнала още такъв на когото  бих могла да се доверя-колкото пъти опитах съжалих че съм го направила-но това си е лично мое мнение.
Пробиотиците-големият хит, ами ако не са подходящи за твоята флора, при мен те създадоха проблем-организма сам ще си възстанови флората, просто му трябва време. При някои хора действат добре...изборът е ваш, но помислете преди това...

# 421
Това значи ли, че не бива да мажа подсеченото дупе на бебето с цинк съдържащ крем - Судокрем например?

# 422
  • Пловдив
Мойта щерка е така с лимоните: ще се разболява ли, винаги иска лимони, ама много лимони...и то няколко часа по- рано т.е. докато още нищо й няма, никакви симптоми...Ако е здрава -не се сеща за лимони. Но няма пропуск -иска ли лимони -ще се разболее.  Simple Smile

И така се и оправя: лежи си един ден вкъщи, пиейки цял ден фрешове от лимон, ама много...и на другия ден нищо й няма вече... Simple Smile

Интересно Simple Smile..
При моето дете имаше друг интересен симптом преди да се разболее( до преди около 2,5г.) - хълцаше Rolling Eyes. Ама много хълцаше, по няколко пъти на ден, по 15-20 мин. И 100% след това се разболяваше до ден - два. Не е имал пропуск Whistling. Този момент вече го няма.

# 423
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Това значи ли, че не бива да мажа подсеченото дупе на бебето с цинк съдържащ крем - Судокрем например?

хомеопатът пита редовно за подсечено дупе, т.е. явно си е симптом.
аз мажа с домашен крем от невен (зехтин, невен и пчелен восък). кремове с цинк никога не съм ползвала, но и бебето не се е подсичало много. Peace

# 424
...и понеже споменахте фрешове-това е най-добрият и бърз начин да се набавят витамини...казвам го пак от собствен опит...1,2 сока за седмицата са достатъчни за поддържане на добро здраве.При някаква настинка може и повече. Правя ябълки,моркови и цвекло-в който сипвам малко зехтин/за усвояване на мастноразтворимите вит. А Е/ и лимонче, може и само от зеленчуци или цитруси кой какъвто харесва.

# 425
  • София - Варна - Бургас
Казвам го от опит-не тъпчете децата си и себе си с витамини, имуностимулатори ...те също са химически синтезирани като лекарствата т. е. продължавате да се тровите, по-добре се хранете пълноценно и организма сам ще се възстанови-то му е заложено. Ако имаше и на мен кой да ми го каже преди време, но рекламите ни промиват мозъците, а докторите...техните мозъци се промиват с години а и си имат и лични интереси, аз поне не съм срещнала още такъв на когото  бих могла да се доверя-колкото пъти опитах съжалих че съм го направила-но това си е лично мое мнение.
Пробиотиците-големият хит, ами ако не са подходящи за твоята флора, при мен те създадоха проблем-организма сам ще си възстанови флората, просто му трябва време. При някои хора действат добре...изборът е ваш, но помислете преди това...

mgl72, точно казано!
   Да допълня, че с про-биотиците, въпреки красивото им име, също трябва да внимават хора с гастрит, язва и чувствителен апендикс, защото може много да се влошат, също и хора с чувствителен стомах и черва.

# 426

аз мажа с домашен крем от невен (зехтин, невен и пчелен восък). кремове с цинк никога не съм ползвала, но и бебето не се е подсичало много. Peace

Мен не ме е питал. Симптом на какво може да е?

# 427

Мен не ме е питал. Симптом на какво може да е?
На чувствителна кожа. Grinning , която, колкото да не ви се вярва, често допълнително изнежваме от прекалено миене с "безобидни" бебешки гелове, сапуни, че и от прекаленото миене с вода, също. Така се махат защитните мазнини от кожата.

# 428
Не ползвам сапуни, къпя го, по-точно плакна го 2 пъти в седмицата, но дупето, ако е наакано го мия, да.

# 429
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не ползвам сапуни, къпя го, по-точно плакна го 2 пъти в седмицата, но дупето, ако е наакано го мия, да.

е, и аз го мия, като е омазан  Mr. Green обаче аз ползвам едни кърпички, напоени с бадемово масло и може би затова не е податлив към маймунско дупе...
незнам на какво е симптом. явно има значение кое лекарство да даде.
това не е първото, което ме пита, обикновено е вече при уточняващите въпроси.

# 430
Поточе, нашият хом. лекар ми е забранил всички кремове с цинк,дори Здраве,защото явно потиска обрива навътре,знам ли? Но е факт,че голямото ми дете 3години беше омазван ежедневно с такива кремове,защото винаги беше подсечен,дори като махнахме памперса продължи. И на 3 г като го записах на х-я и почна едно чистене-сигурно месец беше с пъпки от дупето до колената. Тогава всеки ден трябваше да го обливам с тетра външно. А малкото ми дете от бебе е на х-я,не е мазана никога с такива кремове,когато се подсече много сериозно-казах на х. лекар,с едно лек-во се оправи много бързо и оттогава е ок.

# 431
Благодаря ви, ще я попитам при първа възможност.

# 432
  • Русе
Преди малко видях това публикувано в една група във ФБ за класическа хомеопатия. Не от хомеопат, а от астролог. Просто останах без думи  smile3505  
Скрит текст:
При по-тежки наранявания и катастрофи е много важно да се приложи едновременно и хомеопатично лечение. То ускорява почти двойно ефекта на лечението и често е факторът, който води до пълно оздравяване без допълнителни усложнения.
При нараняване не е достатъчно само да вземем Арника монтана. Необходимите препарати са много, дават се в комплекси и някои от тях трябва да се дават профилактично срещу бъдещи усложнения.
Арника монтана е задължителна при всякакви удари и травми. Тя има способността да ограничава съдовите тромбози. Това често води до непредвидими и много опасни ситуации дори месеци след инцидента. Даването на Арника трябва да стане възможно най-бързо поради, което вербалния и вариант няма алтернатива. Може да си изработите такава Арника само в рамките на 20 секунди или някои друг да го направи за вас и да я пиете през 3-5 минути. Даването на Арника продължава няколко месеца ежедневно.
Когато са засегнати периферните части на тялото: пръсти на ръцете и краката, уши, нос, очи, други места с висока инервация е добре да се помисли за даването на Хиперикум и Ледум /травми на очите/. Приемите зависят от силата на увреждането /колкото по-тежко, толкова по-често/.
При много тежки поражения на главата и оток на мозъка Арника монтана е напълно недостатъчна. Най-добрите препарати за овладяване с много по-висока скорост от обичайната на възпалителни процеси в мозъка и често решаващи за излизане от състояние на кома са Апис, Беладона и Бриония алба. Те допълват Арника, Сулфур ацидум и Ботропс.
При такива състояния профилактично се дават и препарати срещу евентуално отключване на епилептични пристъпи – Цикута вироза, Страмониум, Хелеборус нигер, Кураре, Опиум, Хидроцианикум ацидум. Тези и подобни на тях препарати, давани в комплекси овладяват трайно и начални симптоми на епилепсия, успоредно със стандартното лечение. В тези случаи хомеопатията способства за много по-бързото и трайно овладяване на случаите. Често тя е решаваща за по-бързото излизане от състояние на кома, както и за отлагане и предотвратяване на хирургически интервенции.
При хора преживели подобни състояния е много важно да се дадат едновременно и препарати за предотвратяване на евентуални умствени увреждания и дълготрайни психологически травми: Игнация амара, Барита карбоникум, Буфо рана, Калкарея карбоникум, Натриум сулфурикум, Барита йодата.

# 433
Наистина е гнусно....

# 434
Мойта щерка е така с лимоните: ще се разболява ли, винаги иска лимони, ама много лимони...и то няколко часа по- рано т.е. докато още нищо й няма, никакви симптоми...Ако е здрава -не се сеща за лимони. Но няма пропуск -иска ли лимони -ще се разболее.  Simple Smile

И така се и оправя: лежи си един ден вкъщи, пиейки цял ден фрешове от лимон, ама много...и на другия ден нищо й няма вече... Simple Smile

Ако ти е интересно може да прочетеш кой орган с свързан с този вкус.
Традиционната Китайска Медицина го е обяснила.

Общи условия

Активация на акаунт