КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 330
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
А не може ли да яде лимони, защото организмът й иска да си набави естествен вит.ц?

# 466
Нямам предвид конкретния случай. Това, че някой иска точно лимони /а не оцет Simple Smile/ точно преди да се разболее може да говори за това, което казваш /аз съм с рибата така - мразя риба, но веднъж-два пъти годишно изведнъж ставам като бременна....ям риба по цял ден/. Коментирах само линка.

Ние не ходим за остри. Обсъждаме по тел. Ходим на проследяване. Не чакам на детето да му има нещо сериозно,че да идем. Следя как се развива и като се насъберат няколко неща, записвам час.
КАКВО ТОЧНО ОБСЪЖДАТЕ НА ПРОСЛЕДЯВАНЕТО?може би на проследяване да се ходи , когато се ходи рядко и връзката е по тел., а на нас какво да ни проследяват
Е, как какво. Всякакво развитие в характера на детето, как се развиват хроничните проблеми, емоции, всичко, което характеризира детето в дадения период. Нещо като мини първично интервю.
В острите състояния се обсъжда само острата картина, тоест секторна тоталност.  Примерно температура, има жажда, не иска светлина, раздразнителност-всичко, което е характерно за дадения момент, а не по принцип.
Примерно днес споделих на хом., че детето често му се насълзяват очите, когато е сбъркало или не разбира нещо. Опитва се да скрие и потисне сълзите и при опит да го успокоя, се влошава, отрича, че плаче.
Това е абсолютно ирелевантно, ако хване вирус, има хрема и температура.
Ние съвсем не сме ходили рядко. В началото, като започнахме лечението, ходехме всеки месец на проследяване. Сега вече е доста по-рядко.

Не знам от колко време и къде учиш, но адмирации от мен  bouquet

# 467
Мече, преди време обясняваше как след прекарано остро състояние се връщат симптомите на хроничното, но не мога да намеря поста Thinking.
Какво означаваше това?
Малката прекара един вирус с много висока температура и болки в корема и се справи прекрасно за един ден с минимален прием на хл. След това ден и половина й нямаше абсолютно нищо и започна да кашля като магаре без обективна находка- гърло и гърди чисти. Сега ще давам ново хл, но си спомням, че обясняваше точно нещо подобно при твой случай с апис.

# 468
Когато в природата се срещнат две НЕподобни болести, ако новата е по-силна в динамично отношение, тя временно измества по-слабата. Когато новата премине, старата се връща. Ако се срещнат две подобни болести /хомеопатия тоест/, ако новата е по-силна, изчезва после заедно с по-слабата и има излекуване. Ако новата подобна или неподобна болест е по-слаба в динамично отношение от съществуващата стара болест, човек просто няма да се разболее от новата. /на някой ако му е чудно хората с по-сериозни психични проблеми защо рядко имат хреми и ангини/ /Органон/ /в редки случаи има комплексна болест, наслагване на две болести/

# 469
Т.е., добре е това, че е реагирала на новата болест остро и бурно.
А това, че се връща старата не е ли лошо? Защото го връща по-скоро като симптом, а не толкова като реално разболяване, но пак не е леко и нещо, което можеш да подминеш. Няма да се мине без лекарство.

# 470
Новата остра по-силна болест е минала, хрониката се връща, защото не е излекувана.

# 471
Това означава ли, че след всяко остро състояние хрониката винаги ще се връща, докато не се излекува напълно?

# 472
По принцип да. Вече има вариации в начина на проявление, в смисъл възможни са. Тази хроника няма къде да отиде, ако не се лекува.

# 473
  • Обетованата земя
Изтривам си поста, няма смисъл да питам.

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 16:26 от didi24

# 474
кажете ми за пресипнал глас и леко шъзпалено гърло, какшо мога пръскам, шси4ко има аромат на мента

# 475
  • Русе
кажете ми за пресипнал глас и леко шъзпалено гърло, какшо мога пръскам, шси4ко има аромат на мента
А защо въобще трябва да пръскаш нещо? Наблегни на мед, лимони - такива неща. Синът ми беше с пресипнал глас преди месец - абсолютно нищо не дадох. Оправи се за 3-4 дена сам.

# 476
А защо въобще трябва да пръскаш нещо? Наблегни на мед, лимони - такива неща. Синът ми беше с пресипнал глас преди месец - абсолютно нищо не дадох. Оправи се за 3-4 дена сам.
защото  ве4е 10 дена е така
миналият 4етвъртак се събуди със жълт сопол и лееееко пресипнал глас.Х даде к.бихромикум и веднага се засили те4а на секрета, което всъщност е идеята,За няколко дни се изте4е, но останаха гъсти4ки , белезникави лепкави,не текат ако издухам излиза ,но явно се сти4а и назад и му дразни та доста време продължи тоша пресипване-10 дни за мен си е много и искам да му пръскам нещо локално , но да е съвместимо с Х

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 14:05 от щастливка :)

# 477
  • Пловдив
Да питам за лекуването на кокоши трън на крака как се процедира с хомеопатията? Thinking

# 478
  • София - Варна - Бургас
Да питам за лекуването на кокоши трън на крака как се процедира с хомеопатията? Thinking

Процедира се така, както се процедира при брадавици.

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 18:38 от Aleksander

# 479
  • София - Варна - Бургас
Т.е., добре е това, че е реагирала на новата болест остро и бурно.
А това, че се връща старата не е ли лошо? Защото го връща по-скоро като симптом, а не толкова като реално разболяване, но пак не е леко и нещо, което можеш да подминеш. Няма да се мине без лекарство.

Единствения начин да се изкорени хронична болест е, като се премине през Остро състояние, което е различно от Обострено хронично състояние.
  Шайн, конкретно при вашия случай, предполагам че жизнената сила не е могла да изхвърли болестта в периферията, а се задържа в ларинкса, който вероятно е слабото място на детето.

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 18:36 от Aleksander

Общи условия

Активация на акаунт