КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 57 805
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
А може просто да са особености на възрастта и да е отминал някакъв период на криза Wink.

# 541
Здравейте.
да попитам- нямам време да чета всичко

1. Хомеопатията може ли да излекува заекване при възрастен човек, като заекването е от ранна възраст?
2. Хомеопатията може ли да излекува безплодие при мъжа, причинено от заушка?

допълвам с още едно питане- спешно!
Пръстите на краката са ми измръзнали- усещането е болезнено, със силен сърбеж, и подути. Най-подходящото ХЛ за това състояние, прочетох, че е Agaricus(червената мухоморка). Знам какво ще кажете за самолечението, но не издържам... така ме сърбят, че чак си събувам ботушите и се чеша(не се смейте).  не съм сигурна в каква потенция да го взимам и на колко часа(до подобряване).

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 15:09 от chopi

# 542
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
chopi р и аз скоро бях със същите оплаквания, но пих друго.
нямаш ли хомеопат към който да се обърнеш?
знам колко е нетърпимо, ама не вярвам със самолечение да стане....

# 543
нямаме си.

Все се каня да спря да пиша в тази тема

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 17:08 от chopi

# 544
  • София - Варна - Бургас
Александър,какво е видимото при този спазъм от студена влага? В смисъл,вие на слушалка ли го чувате,как го виждате?
(това не е заяждане,питам защотобидея си нямам,а мисля че малкото ми дете свързва тръгването на градина със влажно и студено време,но може и да бъркам)
А Медорина лекарство към туберколиновия миазъм спада сигурно?
Ако въпросите ми са от естество което не трябва много много да знам,ще разбера ако не получа отговор.

Чува се, (не се вижда) и без слушалка, дори и по телефона мога да преценя, а със слушалката може да се определи точното място. Най-често е като свистене, свиркане от бронхите а при Ларинкса започва като лаеща кашлица, и при спазъм - ларингоспазъма е при вдишване - затруднено хъркащо вдишване.
 Медорина е към Сикотичния миазъм, но и при него е възможен задух. Миазмите за 3 основни и 10 или повече производни и те са специфична терминология в Класическата хомеопатия.

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 20:37 от Aleksander

# 545
Апис също има един от най-силните сърбежи Peace
Всъщност не виждам кой ще ви линчува, имате право на мнение. Аз лично не разбирам целта на поста ви - да се похвалите ли, да се оплачете ли Grinning Надали има класик, който да не отговаря на спешни на телефон, освен няколко всеизвестни хомеопати, чиито имена се знаят между майките.
Затова успех в самолечението. Дано не дойдете след време да ни питате за не толкова физически неприятности.
Медорин е нозод на сикотичен миазъм и като всеки нозод носи доста белези на съседните миазми.  Само по това, че детето прави спазми, не може да се определи лекарство, камо ли миазъм.

# 546
Александър,благодаря.
Мече,аз за Медорина само си питам,не искам да определям нещо ,а само така-информативно Simple Smile

# 547
  • София - Варна - Бургас
Да добавя, че даването на каквото и да е хомеопатично лекарство, без дълбокото разбиране на същността му, крие неподозирани рискове. Например при Медорина риска е да отключите  непреодолимо пълнеене, трупане на килограми, дори и после да се опитвате да гладувате.

# 548
Alexandar, как да разбираме последното? Пълно е с  хомеопати, които  дават лекарства без изобщо да ги разбират. При предишния ни хомеопат дъщеря ми пи медорин и то във висока потенция. Тогава описах случая в темата, защото много неща ме притесняваха и мненията бяха, че това лекарство няма общо нито със състоянието, миазмите или конституцията на детето.
Изобщо, след колко време се проявяват такива скрити бомби със закъснител?

# 549
Аз имам въпрос - отдавна не съм влизала в тази тема , та с какво се свързва появата на афти по време на хомеопатично лечение.- винаги се получава така .   Това е закономерност ,за  която си дадох сметка чак сега , въпреки че сега сме на АБ.

# 550
  • София - Варна - Бургас
Alexandar, как да разбираме последното? Пълно е с  хомеопати, които  дават лекарства без изобщо да ги разбират. При предишния ни хомеопат дъщеря ми пи медорин и то във висока потенция. Тогава описах случая в темата, защото много неща ме притесняваха и мненията бяха, че това лекарство няма общо нито със състоянието, миазмите или конституцията на детето.
Изобщо, след колко време се проявяват такива скрити бомби със закъснител?

Шайн, може веднага да се отключи, а може ефекта и да е по-бавен във времето.
 Изобщо Нозодите и високите потенции от 30 нагоре (въпреки че и ниските потенции не са безопасни) не би трябвало да се използват от не класически хомеопати, защото както е писано: "Боже прости им, те не знаят какво правят!"

# 551
  • София - Варна - Бургас
Аз имам въпрос - отдавна не съм влизала в тази тема , та с какво се свързва появата на афти по време на хомеопатично лечение.- винаги се получава така .   Това е закономерност ,за  която си дадох сметка чак сега , въпреки че сега сме на АБ.

Афтите може да са проява и на отслабена имунна система.

# 552
За спазмите - и аз не знам кога е налице спазъм. Знам само, че синът ми "имаше нещо" в дробовете, когато почнеше да скърца и свисти при дишане - звукът беше все едно стъпваш по сняг. Дъщеря ми досега колко пъти и свистя, и скърца, и какво ли не - гърдите все са били чисти... и не знам кое как да си обясня и всъщност и спрях да търся обяснение де - знам, че при нея свистенето не е задължително нещо страшно и ужасяващо и просто го отбелязвам пред хомеопата; а при сина ми - е, отдавна не се е случвало, така че...  Whistling

Знаете ли какво ме мъчи напоследък. Зададоха ми въпрос, на който не знам как точно да отговоря.. Питаха ме защо трябва да лекуваме с лекарства (има се предвид хомеопатични) психо-емоционални състояния, за които има психотерапия. И наистина не знам какво точно да кажа - да, психотерапията със сигурност е добре да я има при лечение на такова състояние, но.. защо да включваме И хомеопатия... И наистина се чудя какво точно да кажа; за себе си някак усещам, че това ще спомогне, ако щете, за по-бързото протичане на психотерапевтичния процес, но.. надали е достатъчно обяснение.  newsm78 А и малките деца как точно ще ги лекуваш с психотерапия  newsm78. То верно, че за тях най-добре родителите да са ок де, ама... невинаги се получава, нали..  newsm78

# 553
Здравейте.

1. Хомеопатията може ли да излекува заекване при възрастен човек, като заекването е от ранна възраст?

Така и не ми отговорихте на въпросите. Искам да знам,особено по втория въпрос, дали е възможно един хомеопат да помогне на една млада двойка,искаща да създаде дете. Или да ходят направо в Клиника за инвитро и донорство.

Мечка Малинарка, Целта на поста ми беше точен с двата въпроса,коити зададох. После поправих и допълних с въпроса за краката си.  И относно самолечението- всъщност реших да взема арника, след което се чувствам по-добре. И след като сто пъти казвам- в нашия град няма класически хомеопат. няма на кого да звънна., освен ако вие не си предложите услугите по телефона- безплатно!

# 554
Здравейте.

Така и не ми отговорихте на въпросите. Искам да знам,особено по втория въпрос, дали е възможно един хомеопат да помогне на една млада двойка,искаща да създаде дете. Или да ходят направо в Клиника за инвитро и донорство.

1. Може.
2. Би могло.

НО - едно много важно уточнение - няма как да стане със самолечение, ще трябва да си намерите добър класически хомеопат и да се заредите с търпение. Иначе - в клиниката по стерилитет няма да ви излезе безплатно никак  Peace

А доказано ли е безплодието при мъжа? Защото моят също е карал заушка като тийнейджър, но спермограмата беше перфектна, при мен също всичко беше наред - водихме се с неизяснен стерилитет  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт