КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 57 768
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
нямаме си.

Все се каня да спря да пиша в тази тема

не разбрах защо искаш да спираш да пишеш тук...
само споделих, че имах същите оплаквания, но получих друго лекарство, т.е. няма как да си сигурна, че това, което си назовала, е твоето лекарство.
както и да е.

сигурно знаеш, че този сърбеж се появява от премръзване на пръстите. аз го получавам зимата по няколко пъти (от много години насам). та е важно да носиш нещо вълнено на голо за кръвообръщението. може и чорапи да са. слагай и качествени обувки, да не са тесни и да изолират добре.
надявам се вече да си по-добре.

# 571
Здравейте  Hug Отново се включвам с въпрос.Хрочния колит повлиява ли се от хомеопатично лечение и от кое по-точно?

# 572
Здравейте  Hug Отново се включвам с въпрос.Хрочния колит повлиява ли се от хомеопатично лечение и от кое по-точно?
Здравейте. Повлиява се. От правилното класическо лечение. (ако няма необратима патология)

# 573
Не е само ехинацеята...
(ехинацея прави клетъчната мембрана по-непропусклива с всички произтичащи от това последствия. Има милион материали за изкуствените витамини. Аз съм За тях, когато човек е на силни лекарства и не се храни пълноценно... поне нещо му остане в организма от изкуствените добавки)
Първо това. Второ: Кой може да каже, че точно 2 дражета (примерно) е точната дозировка за моето дете. Независимо от теглото и възрастта му, никой не знае какво се случва в този организъм. Да не би случайно да се изследват за всяка една витаминозна недостатъчност преди приемите.... Confused Ако има предозиране, ако има доказване в организма?....Какво правим тогава?.....
Хром...селен....калций...желязо...Ако ги почна едно по едно до какво могат да доведат при доказване, ще стане страшно. Особено при подрастващите....
Селен например е силно сексуален и импотентен....едновременно... Не ми се продължава чак. Освен това явно производителите хич не им пука, че има разлика между витамини и минерали и микроелементи, тряскат всичко вътре, насипват суперлативите и готово. В една от интернет листовките току-що видях изречението "Децата ги обожават!", написано точно по този начин, маркирано в зелено и с много по-голям шрифт от всичко останало. Сякаш това е най-важното в листовката, да не говорим колко е спестено от нея.... ooooh!
Истината е че синът ми наистина не се храни пълноценно.От плодовете и зеленчуците-няколко резена ябълка/домат и краставица яде.Като цяло хапва много малко.И мисля че в основата на честите разболявания стои  това.Затова гледам все да му давам нещо-било то витамини ...и ехинацея съм давала  Thinking ох незнма какво да давам вече Tired

# 574
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Истината е че синът ми наистина не се храни пълноценно.От плодовете и зеленчуците-няколко резена ябълка/домат и краставица яде.

и моето дете не яде много плодове - малко банан и малко ябълка и то не всеки ден. зеленчуци яде, ако е в период на хранене, често прави стачки и яде дни наред само хляб: не боледува често, имуностимуланти не давам  Peace

# 575
Александър,Медорина не съм го самопредписала,класически ни е хомеопата,той го изписа. Дала съм еднократно,все още не са се успокоили здравословните неща,но на своя глава няма да дам пак,а ще чакам да видя хомеопата какво ще реши.
А аз да попитам-с какво е свързано развалянето на зъбите при децата,и няма да посочвам сега детето ми на кое лекарство е,но след като го е пил,започнаха да му се получават едни като кисти на венците под развалените зъбки,като пъпка пълна с нещо,сама се пука. Записах час за хом. проследяване,сега и за зъболекар ще звъня. Знам обаче че ако зъболекарят реши да изпише АБ евентуално ,дали да го давам е въпроса,защото нали хом-ята се спрява с такива неща. Може и някой зъболекар да се включи,нали има в темата такива.

Можете да заведете  детето на детски зъболекар. При всички положение е добре да се изчистят зъбките. Зъболекарят ще даде ценни съвети, според ситуацията в устата. Хомеопатът може да помогне много в случая. Споделете му за проблема със зъбките. Те са част от цялото и няма как да бъдат добре повлияни извън него. Със АБ въпросът е много сложен. Трябва хомеопатът и зъболекарят да вземат консенсунсно  решение по между си. Това е трудна мисия. Лично аз когато преценя ,че има опасност от тежка инфекция си давам антибиотик, защото рисковете са немалко.
  Започнете да говорите със заболекаря внимателно, отчитайки егото му,дайте си вид ,че уважавате мнението му, и кажете че се притеснявате да ползвате антибиотик по такива и такива причини. Така той ще вземе присърце случая, не го командавайте обаче. Успех Ви желая!

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 13:11 от Homeopat zabolekar

# 576
Александър,Медорина не съм го самопредписала,класически ни е хомеопата,той го изписа. Дала съм еднократно,все още не са се успокоили здравословните неща,но на своя глава няма да дам пак,а ще чакам да видя хомеопата какво ще реши.
А аз да попитам-с какво е свързано развалянето на зъбите при децата,и няма да посочвам сега детето ми на кое лекарство е,но след като го е пил,започнаха да му се получават едни като кисти на венците под развалените зъбки,като пъпка пълна с нещо,сама се пука. Записах час за хом. проследяване,сега и за зъболекар ще звъня. Знам обаче че ако зъболекарят реши да изпише АБ евентуално ,дали да го давам е въпроса,защото нали хом-ята се спрява с такива неща. Може и някой зъболекар да се включи,нали има в темата такива.

Можете да заведете  детето на детски зъболекар. При всички положение е добре да се изчистят зъбките. Зъболекарят ще даде ценни съвети, според ситуацията в устата. Хомеопатът може да помогне много в случая. Споделете му за проблема със зъбките. Те са част от цялото и няма как да бъдат добре повлияни извън него. Със АБ въпросът е много сложен. Трябва хомеопатът и зъболекарят да вземат консенсунсно  решение по между си. Това е трудна мисия. Лично аз когато преценя ,че има опасност от тежка инфекция си давам антибиотик, защото рисковете са немалко.
  Започнете да говорите със заболекаря внимателно, отчитайки егото му,дайте си вид ,че уважавате мнението му, и кажете че се притеснявате да ползвате антибиотик по такива и такива причини. Така той ще вземе присърце случая, не го командавайте обаче. Успех Ви желая!
Благодаря,тази седмица живот и здраве ще го водя и на зъболекар и на хомеопат,ще пиша като има развитие.Надявам се да не е толкова сериозно положението.

# 577
Цитат
Започнете да говорите със заболекаря внимателно, отчитайки егото му,дайте си вид ,че уважавате мнението му, и кажете че се притеснявате да ползвате антибиотик по такива и такива причини. Така той ще вземе присърце случая, не го командавайте обаче.
Grinning Wink

# 578
Моля запознатите от София, а и не само да ми кажат - д-р Галя Колева класически хомеопат ли е? Става въпрос за този център Хирон   newsm78 и някаква Стоименова? Питам, защото една приятелка е ходила там, изръсила е 100 лв и и била дала 40 лекарства за спешни случаи  #Crazy а уж всички били класици там, нещо не ми се връзва

# 579
  • Пловдив
Аз каквото съм прочела за Хирон все е било Лошо,че и за докторите...

# 580
  • София
За Стоименова аз съм чувала предимно добри отзиви, всъщност не съм чувала лоши. Без да имам каквито и да било претенции да познавам полето добре. Може да не съм права Simple Smile Другата дама за първи път я чувам. Успех на приятелката ти!

# 581
  • Пловдив
Моля запознатите от София, а и не само да ми кажат - д-р Галя Колева класически хомеопат ли е? Става въпрос за този център Хирон   newsm78 и някаква Стоименова? Питам, защото една приятелка е ходила там, изръсила е 100 лв и и била дала 40 лекарства за спешни случаи  #Crazy а уж всички били класици там, нещо не ми се връзва

Аз там класически хомеопати не съм чула да има newsm78..., но информацията ми е от около 2 години, може и да са се променили нещата...

# 582
  • Обетованата земя
Аз не съм чувала тези имена, но като се замисля, какво пречи да дадат лекарства за спешни случаи, това даже е добре, като имат предвид конституцията, могат по-лесно да се ориентират за лекарствата за остри състояния, а и да си имат по-високи потенции, нали боаронските са само до 30та. Само си разсъждавам. Simple Smile

Въпросче, на което никой не ми отговори-при започнато лечение с антибиотици има ли смисъл от хомеопатия, или трябва да се изчака да свърши антибиотика?

# 583
  • Пловдив
didi24, свършват с АБ и тогава на хомеопат.  Peace После вече по негова преценка. Аз лично даже бих изчакала известно време след приема на АБ, например до следващо разболяване (ако то изобщо налага прием на каквито и да е лекарства)...

# 584
Didi24,и аз така процедирам-свършва Аб и при следващо разболяване тогава при ХЛекар. Ако обаче не последва оздравяване с АБ,предполагам че като свърши последната доза може да се отиде на ХЛ.По напред няколко пъти се е коментирало че двете неща не е добре да се съчетават,защото действат по различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт