КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 57 732
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Клеева тинктура в носа при лека хрема подтиска ли?
Два дена оставих малката да се справя сама, че никаква ясна картина не прави, според мен дори и за конституционално не е , но имат тържество след няколко дена и се опасявам да не й прецакам тържеството с тази хрема.

# 586
Спиртът в тинктурата може да подразни лигавицата, която ще реагира със своята първична функция - разрастване. Чак да потиска... при несистемна употреба.... Принципно при първи симптоми на хрема нищо не се прави, но при вас е малко сложно. И все пак ако я кара нормално, в смисъл ти си познаваш детето и знаеш при заболяване за колко време прави по-тежка реакция, прецени дали има нужда от намеса.
Ако наистина е лека хрема, както пишеш, аз не бих пипала.

# 587
  • София - Варна - Бургас
Didi24,и аз така процедирам-свършва Аб и при следващо разболяване тогава при ХЛекар. Ако обаче не последва оздравяване с АБ,предполагам че като свърши последната доза може да се отиде на ХЛ.По напред няколко пъти се е коментирало че двете неща не е добре да се съчетават,защото действат по различен начин.

Денито, вместо отговор на мамите, привързани към АБ, ето какво е мнението за Антибиотиците, не на кой да е, а на самият председател на СЗО - Световната Здравна Организация:
http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=131404

# 588
  • Обетованата земя
Аз не съм от мамите "привързани към аб". За 4 години и две деца съм давала аб веднъж, и смятам че беше излишно, винаги удържам положението въпреки външния натиск и се гордея с това, защото съм против безразборното прилагане на аб, което е масова практика за съжаление днес. Сега, след седмица неуспешно лекуване с хомеопатия, стигнахме до тежка пневмония (по ред причини не виня хомеопата ни), която без така мразените антибиотици, които приложиха в болницата, можеше да завърши фатално. Интересно ми стана, че не съчетахме аб лечението с хомеопатия, и питам при вас как стоят нещата-благодаря за споделеното! Явно наистина могат да си взаимодействат лошо.

# 589
Ааа,Александър,не съм привърженик на АБ. Но за пет години на хомеопатия когато хомеопата отсъства за две седмици и аз и детето се разболяхме много тежко-се наложи АБ. Сега с второто дете пак се случи нещо подобно,защото състоянието беше много сериозно и се наложи да прибегна до алопатични лек-ва,за да издържи два дни,до преглед. Пак хомеопата ни отсъстваше,и всичко ставаше с негово съгласие.
Мисля,че на всеки може да се случи(да отсъства хомеопата а положението да е сериозно),затова си позволих това мнение да дам,защото виждам че има доста майки ,чиито деца не се разболяват само от хреми.
Един АБ за пет години по спешност е добре,при условие че детето е на градина,нали? Налага ли се-ще давам.
Чела съм за вредата,затова записах децата си при "нежната медицина".

# 590
Ааа,Александър,не съм привърженик на АБ. Но за пет години на хомеопатия когато хомеопата отсъства за две седмици и аз и детето се разболяхме много тежко-се наложи АБ. Сега с второто дете пак се случи нещо подобно,защото състоянието беше много сериозно и се наложи да прибегна до алопатични лек-ва,за да издържи два дни,до преглед. Пак хомеопата ни отсъстваше,и всичко ставаше с негово съгласие.
Мисля,че на всеки може да се случи(да отсъства хомеопата а положението да е сериозно),затова си позволих това мнение да дам,защото виждам че има доста майки ,чиито деца не се разболяват само от хреми.
Един АБ за пет години по спешност е добре,при условие че детето е на градина,нали? Налага ли се-ще давам.
Чела съм за вредата,затова записах децата си при "нежната медицина".
  Много правилно сте постъпили според мен. Лично мнение -разбира се.

# 591
Между другото имате ли наблюдения дали върлува някакъв много гаден грип?

Дени, а вирусно ли е било или бактериално?

Питам, защото дъщеря ми и тя се разболя много бурно. Личната ме навика, че била за антибиотик, понеже 3 седмици преди това пак беше болна и на своя глава бях пуснала носен секрет, който излезе с две бактерии тогава, но не сме го лекували. Не съм давала и АБ-а.  С хомеопатия за един ден мина острото, но остана една субфебрилна температура цели 5 дена и отпадналост плюс воднистата хрема. Междувременно взех да се притеснявам дали не прави някаква пневмония и на 6тия ден я заведох на друг педиатър да я чуе. Нямаше как да ходим пак при личната, защото не бях дала аб. Той пък препоръча да направим снимка на бял дроб и се оказа, че няма нищо. Пуснахме и една кръв от пръста и се видя, че си е чист вирус и изписа имуностимулатор. Сега малко ме е яд, че облъчих детето ненужно.
Последните два пъти все така се проточва субфебрилна т и се чудя детето ли си смени начина на боледуване...Не сме ходили отдавна на проследяване и предполагам, че може да има връзка.

# 592
СлънчО, не разбрах за кое ме питаш дали е било вирусно или бактериално? Задето съм давала АБ ли-детето беше с тежък ларингит и двустранна бронхопневмония и с над 40 " Т,беше много зле. НО ТОГАВА ХОМЕОПАТА НИ ОТСЪСТВАШЕ ОТ СТРАНАТА и ме посъветва веднага на педиатър,каквото изпишат-да давам. Ако хомеопата ни си беше тук,щяхме сигурно да лекуваме с ХЛ. А дали е било бактериално или не-незнам.
А за твоето детенце-защо не отидете на проследяване? Хомеопата трябва да знае за такава проточваща се Т.

# 593
Да, затова питах, но не бях разбрала, че е било детето с пневмония.

# 594
  • София - Варна - Бургас
Между другото имате ли наблюдения дали върлува някакъв много гаден грип?

Дени, а вирусно ли е било или бактериално?

Питам, защото дъщеря ми и тя се разболя много бурно. Личната ме навика, че била за антибиотик, понеже 3 седмици преди това пак беше болна и на своя глава бях пуснала носен секрет, който излезе с две бактерии тогава, но не сме го лекували. Не съм давала и АБ-а.  С хомеопатия за един ден мина острото, но остана една субфебрилна температура цели 5 дена и отпадналост плюс воднистата хрема. Междувременно взех да се притеснявам дали не прави някаква пневмония и на 6тия ден я заведох на друг педиатър да я чуе. Нямаше как да ходим пак при личната, защото не бях дала аб. Той пък препоръча да направим снимка на бял дроб и се оказа, че няма нищо. Пуснахме и една кръв от пръста и се видя, че си е чист вирус и изписа имуностимулатор. Сега малко ме е яд, че облъчих детето ненужно.
Последните два пъти все така се проточва субфебрилна т и се чудя детето ли си смени начина на боледуване...Не сме ходили отдавна на проследяване и предполагам, че може да има връзка.

Слънчо, би ли казала кои са бактериите, как пък  откриха вирус в кръвта и какъв е той? и какъв т.н. "имуностимулатор" сте взимаи? Обикновено за вирус съдят по наличието на специфични антитела в кръвта, но те може да съществуват там от години...

# 595
Стафилококи и Мораксела. Аз разказах по-накратко, за да не ви занимавам. Моракселата не излезе при сегашната посявка. Мисълта ми беше, че личната много се беше уплашила от тези бактерии.Не са открили вирус, а по това, че ЦРП в норма, леко завишено суе, леко занижени левкоцити,  завишени лимфоцити с голяма вероятност док заключи, че няма все още бактериална инф.

А за конкретни вируси в кръвта  IgM и IgG могат да покажат дали е стара инфекция или е в момента.

# 596
Той пък препоръча да направим снимка на бял дроб и се оказа, че няма нищо.
Не мога да се начудя, ама наистина не мога, защо педиатрите така лесно пращат на снимка  newsm78
Дъщеря ми преди 10-на дни имаше лоша кашлица, заведох я на преглед, имаше хрипове, и искаха да я пратят на снимка, въпреки че педито отсече, че е бронхит! Отказах! Преди нас 3 деца се върнаха със снимки, след нас 1 дете. Норма ли изпълняват?

Слънч0
, не би трябвало да се притесняваш да водиш детето си на преглед въпреки, че не даваш изписаните лекарства. Ти си родителят и ти взимаш решенията! Аз водя детето на лекар обикновено да я преслушат и никога не давам изписаното.

# 597
  • Обетованата земя
 Тази година вирусите са доста агресивни и слизат много бързо надолу, много примери имам покрай мен, включително дъщеря ми и мъжът ми. При мъжът ми се появи една странна кашлица, като цяло се чувства добре, обаче за всеки случай отиде да го чуят и хоп-бронхит. Изписаха му аб, но засега не го пие, дано се справи сам. И доста дечица около нас тази година със скрити пневмонии имаше, включително и ние, може би педиатрите затова са толкова наплашени, не знам. И аз съм твърдо против рентгенови снимки ей така, кръвните изследвания ако са ок, защо да се праща на снимка?
 За нашата пневмония все още се чудя, въпреки че лекарите не чуха нищо надолу, трябваше ли по другите симптоми да се справим само с хомеопатия?  Confused

Нещо извън обсъжданото, което ми е интересно, хомеопатията справя ли се с хазартна зависимост, или е трудно, някой има ли опит?

Намерих много интересен сайт, вие сигурно го знаете, но има какво да се научи от там, като например прочетох, че повечето лекарства изчерпват действието си до 90 дни. Ето го: http://www.samuelhahnemann.bg/home

# 598
Може ли да се дават няколко хомеопатични лекарства в един прием? На беба са изписани три, заради херпангина,но е изключително трудно да съобразявам непрекъснато времево отстояние от хранене. Освен това толкова са на често, че вече отказва да отваря уста.

# 599
  • Пловдив
Предписанието на няколко ХЛ е боаронско, тоест не съответства на принципите на класическата хомеопатия. Препоръчително е да прочетете темата Информативно за хомеопатията, да спрете с приема на предписаните лекарства и да потърсите класически хомеопат.  Peace
Освен това, от личен опит, херпангините обичайно минават бързо и без каквито и да е лекарства...

Общи условия

Активация на акаунт