Здравеопазването в чужбина - какво покрива държавата?

• 25 046
  • 281
  •   1
Отговори
# 120
  • The QC to be!!!
Яна, айде погледни малко по далеч от собстената си сянка.  Peace  Дадох ти пример с първата попаднала ми пред очите застраховка за студенти през Аетна, която е за студенти и семействата им, и виж какво покрива... доста над това което ти описваш за твойта когато си била студентка. Стига с това аз мога да виждам само до сянката ми... не го приемай като заядлица това, моля те, само искам да ти натъртя пак, че гледаш много ограничено, а има толкова много други възможности.

Който има време и му се чете, моляSunglasses

# 121
  • ENGLAND
Може ли да преръстите темата на "Здравеопазването в САЩ"? Вече 8 страници само това, европейките  станахме специалисти вече в застраховки, Медикеър и тем подобни. И все пак трудно бих се навила да живея там, хем далече, хем чко ръсене на пари.

# 122
  • The QC to be!!!
Дорет давай сега да чуем за Англ. система и после ще прекръстим темата на англо-американска.  Laughing Между другото, четох няколко доста стари статии, където англ. здр. система бива определана като няколко нива под нем. А коментарите под тях бяха точно обратното.  Crazy Да се побърка човек какво да мисли и как да разбира къде е истината. Та ще стане като Тома неверника - ръка да пипне, око да види (така ли беше).

# 123
  • в едно миланско село

Другото което е хубаво тук е, че ако отидеш в sexual health clinic, никой не те пита дали си осигурен или не и  всеки получава помощ и безплатни лекарства! Там има полиси за конфиденшиалити и можеш дори да кажеш фалшиво име! Единственото, което искат от теб е телефон за връзка!

тук не само, че нямаме такива държавни (за частни и дума не мож да става, те са всичките с религиозни спонсори), но и се оказа, че 70% (2011г) от гинеколозите ни са противници на аборта, та няма хапче на следващия ден, камо ли - аборт. Италия се връща назад във времето, когато абортите са били забранени, кой мож да си плати е прескачал до Швейцария - останалите - разни баби (или лекари при нелегални и нискохигиенични условия) са ги оправяли, или повреждали, според късметя  Confused

сега, аз предпочитам превенцията пред абортите (то пък, искам баш да видя жена, която с лекота взима подобно решение), но в една светска държава, в която абортът е законен, бих желала държавните заведения да се придържат към спазването на закона. инак, има си частни - да се пласират там имащите съвестни проблеми.
инак, (2), не желая да плащам данъци, защото нашите не са задължителни застраховки, а данъци, които щеш, не щеш - плащаш, за услуги, които законно съществуват, но практически-не. то и на мен не ми е приятно да продавам ненужности на тройна цена, но фирмата ми плаща, за да го правя, ако не ми е ок, трябва друго поприще да си намеря, нали  Rolling Eyes

# 124
  • ENGLAND
Аз и пипах, и гледах тукашната система. Затова и написах, че Америката е далече, че имам и друга алтернатива на тукашните доктори, самолета + 3 часа път.
Тукашните много се гордеят със NHS, макар че в последно време не е за гордост, а за рев, и те си го признават.
И Трой и аз писахме за тук, при нас е просто, сложностите са при вас.

# 125
  • The QC to be!!!
feiam кофти ... а онлайн не може ли да се поръча сутриншното хапче? Или става само с рецепта и локална фармация?

На много места човек мой си грабне чантичката и да хвръкне на лекар другаде... Но мисля не беше там мисълта за тази тема.

# 126
  • ENGLAND
feiam в нашите фамили клиники и безплатни хапчета им дават и какви ли не още неща за предпазване от забременяване, ама те пак си раждат ли раждат, 4-5 дечурлига си е нормално. А гинеколозите са в болниците, тези клиники са си отделно към хелф центровете, поне при нас е така. Трой ще каже как е в Лондон.

# 127
feiam кофти ... а онлайн не може ли да се поръча сутриншното хапче? Или става само с рецепта и локална фармация?

И в Щатите лекар или фармацевт може да ти откаже процедура/лекарство, ако е против моралните му убеждения.

# 128
  • в едно миланско село
че имам и друга алтернатива на тукашните доктори, самолета + 3 часа път..

тая алтернатива, за която постоянно събират пари от съфорумци в клюкарника, за да се спаси дете, майка, любим човек? не ми я хвали, това не може да е алтернатива, и във всеки случай, не е много различна от американската  Confused

за ситуацията с малолетните бременни при вас съм чувала, смятам, че при тези размери, абортът не е решението, то е далеч преди да се стигне дотам. възпитание, култура, личен пример, такива ми ти работи. при нас няма подобен феномен, затова и няма нужда от "съвестни" гинеколози.

Baby*, тц, противозачатъчните са с рецепта само, и тези след белята - и те  Confused

sophie, знам за Щатите, пак не споделям, но там нали няма държавно, та всеки може да си  упражнява според моралните убеждения. аз говоря за държавни лекари в държавни болници в светска държава при законно право на аборт.  Peace

# 129

Другото което е хубаво тук е, че ако отидеш в sexual health clinic, никой не те пита дали си осигурен или не и  всеки получава помощ и безплатни лекарства! Там има полиси за конфиденшиалити и можеш дори да кажеш фалшиво име! Единственото, което искат от теб е телефон за връзка!

тук не само, че нямаме такива държавни (за частни и дума не мож да става, те са всичките с религиозни спонсори), но и се оказа, че 70% (2011г) от гинеколозите ни са противници на аборта, та няма хапче на следващия ден, камо ли - аборт. Италия се връща назад във времето, когато абортите са били забранени, кой мож да си плати е прескачал до Швейцария - останалите - разни баби (или лекари при нелегални и нискохигиенични условия) са ги оправяли, или повреждали, според късметя  Confused

сега, аз предпочитам превенцията пред абортите (то пък, искам баш да видя жена, която с лекота взима подобно решение), но в една светска държава, в която абортът е законен, бих желала държавните заведения да се придържат към спазването на закона. инак, има си частни - да се пласират там имащите съвестни проблеми.
инак, (2), не желая да плащам данъци, защото нашите не са задължителни застраховки, а данъци, които щеш, не щеш - плащаш, за услуги, които законно съществуват, но практически-не. то и на мен не ми е приятно да продавам ненужности на тройна цена, но фирмата ми плаща, за да го правя, ако не ми е ок, трябва друго поприще да си намеря, нали  Rolling Eyes

В тези клиники не се правят аборти. Правят се тестове за ХИВ и венерически болести, също така има семейно планиране, като спирали, кондоми и противозачатъчни са пак без пари. Правят се също тестове за бременост и ако евентуално си бременна, а не искаш да задържиш детето, те пренасочват към клиника за аборти, където пак нищо не плащаш! Всичко лекарства и тестове са безплатни без оглед на това дали си нелегален, дали имаш осигуровки и т.н

# 130

И в Щатите лекар или фармацевт може да ти откаже процедура/лекарство, ако е против моралните му убеждения.
В Англия не можеш да откажеш Wink ако нещо е против убежденията ти казват, че тогава не би трябвало да работиш в тази област и мисля, че до някъде са прави. В крайна сметка ролята н медицинския работник е да помага и подкрепя пациента, а не да го съди Peace

# 131
  • в едно миланско село

В тези клиники не се правят аборти. Правят се тестове за ХИВ и венерически болести, също така има семейно планиране, като спирали, кондоми и противозачатъчни са пак без пари. Правят се също тестове за бременост и ако евентуално си бременна, а не искаш да задържиш детето, те пренасочват към клиника за аборти, където пак нищо не плащаш! Всичко лекарства и тестове са безплатни без оглед на това дали си нелегален, дали имаш осигуровки и т.н

разбрах те  Peace
и такива нямаме  Laughing
имаме някакви поликлиники с възпитателен и превентивен уклон, които не знам напоследък как и в кои зони работят със задоволителни резутати, както и не знам какви изследвания предлагат безплатно. някой друг от Италия може да е по-наясно.

# 132
  • ENGLAND
че имам и друга алтернатива на тукашните доктори, самолета + 3 часа път..

тая алтернатива, за която постоянно събират пари от съфорумци в клюкарника, за да се спаси дете, майка, любим човек? не ми я хвали, това не може да е алтернатива, и във всеки случай, не е много различна от американската  Confused

За мен и доста българи е алтернатива, и то доста добра.
А при вас не събират ли пари, защото тук постоянно текат реклами по телевизията за дарения на болници.

# 133
тук не само, че нямаме такива държавни (за частни и дума не мож да става, те са всичките с религиозни спонсори), но и се оказа, че 70% (2011г) от гинеколозите ни са противници на аборта, та няма хапче на следващия ден, камо ли - аборт.

Това в днешно време ли? Малей... А аборти по медицински показания има ли?

Стига с това аз мога да виждам само до сянката ми... не го приемай като заядлица това, моля те, само искам да ти натъртя пак, че гледаш много ограничено, а има толкова много други възможности.

Ма мерси, със сигурност гледам ограничено, щом не се съгласявам с теб. Няма и да се съглася, нито с определенията ти за щатската система, нито с тези за европейските системи. Явно не съм единствената, на която ѝ се струва, че нещо здраво куца в осигуряването тук, след като се стигна до драстични реформи като Обамакеър.

Млъквам по въпроса, да дам въздух малко на дамите европейки.

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 04:00 от ianajar

# 134
Съгласна съм с Феям, в светска държава няма как религиозни принципи да пречат на лекаря да си върши работата.

Да допълня за Франция - тук ако си социално слаб здравната ти застраховка е безплатна. И имаш право на безплатна допълнителна застраховка. Това е тъй нареченото CMU (couverture maladie universelle), отразяваща правото на всеки на здравна помощ.

А най-странното е, че не е нужно и да си легално тук. За нелегалните/туристите има АМЕ.

Общи условия

Активация на акаунт