В танц със старостта

• 18 826
  • 211
  •   1
Отговори
# 195
От гледна точка на младостта живота е безкрайно бъдеще; от гледна точка на старостта – много кратко минало. - Артур Шопенхауер
Така е.

Не ме е страх от старостта, може би защото ми се струва далечна. На 30 съм. Съпругът ми е на 42 (да, имаме интимни отношения  Wink ). Имаме нормални доходи, засега не спестяваме, реализираме текущи проекти. Не се решаваме да имаме второ дете, защото не сме сигурни какво ще можем да подсигурим за децата си, ако са две или повече. Единственото ми желание е да сме в достатъчно добро здравословно състояние, за да не сме в тежест на дъщеря ни, когато остареем.
Иначе и аз си мечтая за къща на село, макар че мъжът ми е градски тип.

За "лентяйствалите" цял живот - бабата на мъжът ми не е работила, защото съпругът й не й е позволявал, но е отгледала 3 деца, готвела е, домакинствала е, включително им е шиела дрехи. В последните си дни живя при нас и не ми е тежала ни най-малко. Моята баба също е спряла да работи, за да ме гледа, когато съм се родила и не я смятаме за "лентай". Така че преди да съдим някого, трябва да повървим в неговите обувки.  Peace

# 196
  • Банкя
Господи на 30г.Какво е това.Още си първата трета.Нямаш и ни най- малка представа.Баба ми, майка ми.Староста е лично преживяване.Трябва да го усетиш.
Имаш бръчки, косата ти е побеляла и не блести, зъбите ти -толкова се стараеш, а те са кофти,ръцете- ужас имат петна. Не ти се ходи на море защото трябва да се съблечеш, а кожата ти е увехнала. Не можеш да се качиш на токчета защото не си сигурна в колената.
Ама иначе си много нахъсана-" Е аз съм си със същия дух".Ходи ми се даже на клуб. Да но там чуваш    " Тия пък старци къде се бутат тук".И евентуално някой от твоя набор ще каже " Ей, ти не си мръднала".На 54г. края е на една ръка разстояние. Не си сигурен как ще е с кръвното, със ставите, с Алцхаймера.Всичко това чука на вратата ти.Затова пък живееш тук и сега.И всеки момент е ценен.Изпълнен си с мъдрост и търпение, съчуствие и любов.Остава ти да вярваш, че всяка възраст е прекасна.Ако има любим човек с който да я споделяш тя е наистина прекрасна.

# 197
На 54г. края е на една ръка разстояние.
Баси вица... Joy Joy Joy

# 198
  • Банкя
  ae Какво ти е смешно?И на 30 може да умреш нали.Ама не си го и помисляш.
Но тук става въпрос за старостта.Когато си стар-може да си болен, но маже и да не си болен.Но за всичси си стар.Ти си го направи както ти харесва-интересно , весело, в помощ на другите.

# 199
  • Другата България
Ами на 54 да ти кажа почти никой не смята, че края е на една ръка разстояние, нито пък се чувства стар, така че по-добре да е смешно, че иначе си е жалко за подобни разсъдения.

# 200
http://smart.dir.bg/life/news.php?id=15579912&type=life

Дай Боже всекиму да е толкова жизнен...

# 201
чакайте ,чакайте ...каква старост!?! ...та аз на 60г. тъкмо ще влезна в пуберитета... pletka

# 202
Аз съм млада-38г, обаче болна. Преди да ме диагностицират, имах някакво виждане какво ще правя  като поостарея. сега не ме интересува. Разбързала съм се, важно ми е какво ще правя днес, най-много утре. Ако остарея, ще живея лош живот-няма да имам нито спестявания , нито нещо материално, което да ме подпре. Обаче ако умра, няма и да ми трябва Mr. Green. В личен план за мен-сега и веднага.

# 203
чакайте ,чакайте ...каква старост!?! ...та аз на 60г. тъкмо ще влезна в пуберитета... pletka
Втория Wink

# 204
  • София
Втория Wink

а и трети предстои  Party Party

# 205
Втория Wink

Е то тогава ще е чудо.  Laughing

# 206
  • София
 Каква старост, бе хора?!
На 55 се чувствам перфектно- теглото ми е под 60 кг (като ученичка съм...е... в гръб де Wink). Правя каквото си искам и ходя, където си искам. Приятелите ми и колегите ми са на годините на децата ми. Децата ми живеят отделно (имам внуци на 6 и 3,5 години и ги обожавам) и винаги натъкмяваме програмите си, за да не пречи никой на никого (за съжаление сме единствени баба и дядо и на двамата). Успяхме да ги изучим в едни трудни години...
Имам прекрасен съпруг (ученическата ми любов) и не можем един без друг.
Имам добро образование, хубава професия, поносима работа и прилични доходи. И имам да работя до пенсия още 10-15 години.....
Преди 6- 7 години си купихме мечтаната къщурка "на село"- на 20 км от нас и все още си я стягаме (вече лятото се изнасяме там и децата идват всеки уйкенд).
На тези години май съм помъдряла и гледам по- философски на нещата вече и се радвам на дребните, на ежедневните нещица (а точно те правят живота многоцветен).
Животът е прекрасен! (И не, не си мислете, че всичко е вървяло по "мед и масло" и ми е поднесено на тепсия... Имахме много трудни мигове, умирахме и се раждахме отново... и това продължава... Но се научихме да се радваме на живота!).

# 207
  • София
mamicata, да си жива и здрава и винаги да се чувстваш така - казвам го без грам задни чувства или завист.
Обаче - имай предвид, че не всекиму се пада това. Особено ако му се е случило самият той да се грижи за някого.
Майка ми и баща ми са с 8 месеца разлика във възрастта и с 3 000 светлинни години разлика в здравето и кондицията. Ген, освен всичко друго...

# 208
 ae Какво ти е смешно?И на 30 може да умреш нали.Ама не си го и помисляш.
Но тук става въпрос за старостта.Когато си стар-може да си болен, но маже и да не си болен.Но за всичси си стар.Ти си го направи както ти харесва-интересно , весело, в помощ на другите.
Братчеда,стана баща на 57 г.
Чичо ми,баща му демек(снажен ген.от yбо),направи последното си дете на 60..A съпругата му(4та подред )беше на 37

Едва ли 'гат са си прaвели дечурлигата са мислели за Централните..

# 209
  • София
Втория Wink

А, като влезнеш в третия ти е все едно всичко. Ама околните дето те гледат да му мислят  Wink

Аз лично се притеснявам от старостта. Но не в смисъл как ще изглеждам или други подобни суетни. А доколко здрава ще съм и колко качествен живот мога да водя. Защото с годините хроничните болежки стават все по-хронични и нещата са доста по-неприятни. Cry

Общи условия

Активация на акаунт