ЮЛСКИ бебчета - тема 6

• 25 017
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
Оф и Йони утре има ваксина-Синфлорикс,ама май ще я отлагам пак.Два дни ми кашля и киха.  ooooh!

# 436
Сега смогнах да ви изчета, пак съм изпуснала много. Ние бяхме за 3 дни на Цигов чарк, времето беше прекрасно и изкарахме много добре. Бебчо обожава да се вози и почти през цялото време спи в колата Simple Smile . Коша за новородено вече ни е точен, но другия го дават след 6м., не знам как ще изкараме... ЛЛ каза, че може да го слагаме под 45 градуса ъгъл да седи по малко... И мен ме интересува за бънджито, аз го купих отдавна, заедно със стола за хранене. Бяха намалени в Амазон. За бънджито пише, че може да се слага, когато бебето си държи добре главата. Гледала съм клипчета в youtube на 3м. бебета в бънджи, но аз мисля като стане на 5м. да го слагам. Захранването също ще започна от 5м. първо с оризова каша и после със зеленчукови пюрета. Малчо само се напъва да сяда, само търси опора да се набира. Днес го забелязах, че се хваща за пръчките на активната гимнастика, на които са закачени играчките - голям зор да става  Mr. Green . Ръцете все още са ни много вкусни и точим едни лиги...

# 437
Флайче,имам Хабсолютно същия проблем ooooh! Ще чакам с нетърпение отговора на ЛЛЛ.Браво на теб,че не си се огънала и все още не даваш АМ!  bouquetАз не устисках и й дадох.Към днешна дата през деня яде само АМ,а през нощта суче доволно.Това разбире се се отрази и на лактацията ми Sad Вариант е да я кърмиш когато е в полусънено състояние.Тогава засукват инстиктивно.
Бейби,Лъки Чарм  Shocked Ужас!!3 в 1 и шоколад,а ние тук нищим захранване.Кога,с какво и по колко.Че не си ги записваме на детска кухня от другия месец и да се спасяват.Аама ха! Crossing ArmsЛъжички.. ooooh!
Хера,все се каня да те питам,че нещо не съм разбраа.Ти сега всеки ден ли пътуваш до Пловдив?
Нашата в количката няма проблем.Даже през деня когато не ми се излиза си стоим на терасата.Тя е южна и напича слънчице  Heart Eyes Прекрасно.Хем сме си вкъщи и аз спокойно мога да си върша дом.работата,хем детето е навън и спинка на въздух.Днес дори се зачетох в една книжка и хванах прекрасен тен  Laughing
Кате,ако причината е запушено каналчене мисля,че имаш причина да се притесняваш Peace Ако,обаче е настинка пии парацетамол и отложи ваксинките.Разбирам,че те тревожи факта,че изоставаш,но сама разбираш кое е по-доброто. Hug

# 438
Fly при нас ситуацията е абсолютно същата. Аз от днес започнах да се цедя и да дохранвам с Ам. Ми то няма начин да не ми намалее кърмата с това трудно сучене. Ще чакам и аз отговора от Ллл.

# 439
Луиза от два дена и аз съм със седящия кош.Мислех да изкарам още някой месец с коша за новородено,че ми беше страшно удобен,но уви не стана.Моята клюкарка се надига и иска да гледа.Количката ми е на Еспиро-Вектор про и има позиции на гръбчето в коша за новородено,но момата не иска,та сега е много по-добре.Като я повдигна леко и тя голямо гледане гледа,но я закопчавам,защото....
Каква кухня-какви 5лв говорите бе хора,една майка в градинката разправя как на 7месечното си бебе е дала супа от патешки шийки,която е приготвила за тях за вечеря-със застройка.То аз не мога да ям патешко,че ми става тежко,а тя на детето си дава,хора различни.

# 440
Катенце бързо да се оправяш. За ваксините даН ти пука. Все в един момент ще се сложат. С по голямо дете няма как. Градина, вирусчета и вируси. Въпроса е да не е нещо по сериозно. Не се кахъри за ваксините.

Елица мойта майка е давала на сестра ми на 4м да яде бобена чорба. Едно време така е било. Ти вече захрани със сокчета. Сега по новата захранваща вълна и това е недопустимо. Всеки си има някакви виждания и се ръководи по тях. Аз взех да съм пас вече към всичко и всеки, понеже в една тема и мене ме насметоха как така ще ям маргарин Калиакра. Ми ям си го, че и на детето давам на филийка и в някои манджи.

Бейби  Hug важното е че е свършило на някого работа. И аз имам една кутия НАН НА дето се чудя на кого да я харижа. Накрая ще я дам на баткото да пие  Mr. Green че като бебе му беше голям фен на това мялко.

Елица вие какво мляко пиете? Ако сте на НАН ей ти повод да се видим  Mr. Green

Аз снощи като направих едни пържолки дебели с пържени картофи и картофено пюре (кой каквото си обича) и като отворих една бутилка вино и  Whistling  Wine Glass ми стана весело.
Зар и той се позавъртя покрай мен и успя да ми надигне чашата (няколко пъти) и накая имаше пияна жена (и син) весела къща. ММ се видя в чудо с нас, а ние с детето се заливаме да се хилим.
Вече ще пия алкохол скришно от детето, че никак не е редно на толкова малко дете да се дава да пие.
Не че едно време не са давали на кърмачета винена попара, ама сега ми се струва ужасно безотговорно това да дам на дете алкохол.
И аз като дете се бях опиянчила. Имахме гости на село на вилата и майка докато изпращаше  гостите и аз донагънах чашите с бадемовия аператив  Blush Сестра ми още ме бъзика за тая случка как съм повръщала, но аз помня само хубавото докато си пийвах. Повръщане не помня да е имало.
Мен пак ме е хванал сомнамбулизма (ако сте погледнали колко е часа) така че моля да ме извините за ранните ми словоизлиания.

И на края
ДОБРО УТРО НА ВСИЧКИ
Hug

# 441
Добро утро Агнес  Hug И на всички  Hug

Подкрепям те Агнес за пасуването. Наистина всеки си има възгледи и няма смисъл да поучаваме хората какво да правят. А маргарин ще си ядеш, никой не може да ти забрани. Захранването днес е така, утре друго ще измислят...... ooooh! За сега ще се ръководя по новите изисквания, пък да видим. И аз останах шокирана, когато моя позната ми разказа как дава на 4 месечното си бебе пилешка супа, щото и се виждало гладно.  Шокирах се наум, благодарих се че имам акъл в главата и не мъча така Бобето и до там беше. Какво може да се направи.....Глупави жени винаги е имало и ще има.

По корем и Бобето не ще да седи. Ама никак. Пищи като заклан. И масажи не му правя  Blush Освен за малко вечер при мазането с олио. И това от мързел. Не че и така няма да се развие. Но все пак... Blush

Аз снощи напълних шаран. Нашата леличка не беше яла и аз реших да я изненадам. Докато е тук само си поръчва какво иска а аз и угаждам. Заслужава жената. Ако не друго, поне тя е свястна и си отсрамва фамилията. А вчера дори Боци се изака в ръцете и  Mr. Green Бях го сложила гол върху един бял чаршаф и предупредих леля му да следи за ако. Щото бебешко жълто ако на бяло , никак не се пере. Докато изричах тез думи обаче, Бобето се насра  Mr. Green И тя милата веднага реагирА като подложи ръце под задника му. В резултат се оказа с пълни шепи а аз легнах от смях. То си е леко гнусно де, но и двете паднахме от смях. Но спасихме белия чаршаф от насиране  bowuu

Кате, не се кахъри за ваксините. Все някой ден ще ги бият, споко. Сега е болно време, нормално е да се поотложат. И аз ще я отложа на Боци, нали беше с хрема и не смея.

Лъки, и аз се чудя дали няма да съм от забременялите пак  Mr. Green Че както се сексим като зайци и не се пазим.... Rolling Eyes Още една бременност не мога да понеса  ooooh!

Отивам да сменям памперс, наакан. Знаех си че това църкане и радване предвещава нещо  Grinning

# 442
Близначе,и моя не е много по масажите.Врещи като коза  Mr. Green
От няколко дни гледам столчета за кола,ама не кошница,а от тия баш столче дето са.
От кошницата хич не съм доволна,много спарва на Йони,като го извадя от нея е вир водица.Ама Чиполино,какво се учудвам...
Предложете някоя марка столче,да не спарва  Peace

# 443
Аз днес чакам столчето за кола да дойде. Пак избързах, но какво да се прави - промоции... Поръчах го от Амазон, Britax Duo Plus isofix http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00AE2OJSI/ref=oh_details_o00 … ie=UTF8&psc=1 беше 80 паунда, ще платя и 30лв доставка до БГ. Тук това столче е 600лв.  #Crazy . Предлагат за него и летен калъф, който уж не спарва, но за сега не съм го поръчала. Има и други изгодни модели в Амазон  Peace

# 444
Добро утро!
Агнес ти ме разбиваш с това пиене  Joy hahaha
Мойта мома, почна да яде, поне вчера де 6 пъти на ден, което за нея си е чудо, снощи имахме рекорд от 20ч до 3:30 не се сети да яде, сутринта си стана в 7:30 и към 8 реших че е време все пак, обаче цокна 5 мин и почва да вади езиче и не иска, не знам какво му стана на това дете, сега днес ще взема да си записвам кога и по колко, че все си яде ръцете, да не са зъби нещо  Rolling Eyes
Флай сега видях, че имаш подобен проблем, но мойта не се събужда нощно време, та ще видим ЛЛЛ какво ще каже по въпроса.
Танче много лошо си я научила у вас, аз вкъщи я оставям в кревата и явно от скука по някое време заспива, ако и е време за сън,  вика 5-10 пъти за изтървана биберона, но прежалвам се все пак аз съм в хола тя в спалнята на 1 мин, но на ръце не. На ръце само ако и тя не знае какво иска  Joy но като Ани, само с лице напред, да не изтърве нещо, и по улиците е същата.
Танче аз пробвах с кенгуру, трае не смее да шукне, само си върти главата и оглежда, проблема е, че на 10-тата мин започва жестоко да ме боли кръста и гърба, и като я извадя оттам се надига един вой, и затова не ща и да чуя за такова чудо.
Шезлонг ползвам само да седи в него докато си обуя обувките за навън, иначе и там не й харесва. Освен ако не е в него срещу телевизора, обожава да гледа тв, но аз избягвам да й давам.
Лъки за съня в 15, не ставай просто е, спиш с нея. Моето пък нали свикна да си е само на креватчето, снощи за храненето в 3:30 съм се удремала до нея на спалнята, по едно време мръдвам, и това веднага почва да се върти. Явно друго си е да се шириш сам  Laughing За кекса  hahaha аз няма да съм, щото не съм го почвала, дето има една приказка, по ми се спи, та вечер само да помириша възглавница и нищо друго не ме интересува, на ММ каза че не му пречи, щото и той искал да спи, и се разбрахме, нещо сме се повредили  Laughing
Агнес когато най-много е ревала съм опитвала, но тя по корем вири главата и зяпа, пак не иска да спи, и около 10мин е тихо, после се уморява и пак рев, иначе и нашта като при Ани, вдигна ли я от количката млъква на секундата, обаче вчера седи си нашта и зяпа, и едни възрастни гърци от другата маса, я забавляват уж, ама нали не ги познава, като наду гайдата, викам си бре, явно ни разпознава, от нас не реве, даже като види баща си и не спира да се усмихва, голям кеф.
Кате вие прекалихте, то едното дете, то другото, сега пък ти, вземай нещо хомеопатично да се оправяш бързо.
Гифт реших току що да приложа идеята за сукане докато спи, тъкмо се беше удремала, започна и на 2 мин взе, че се задави и се събуди и до там  Sick
ПС И аз ям маргарин Калиакра, и какво му е? Ако пак е нещо от сорта колко е нездравословно, извинете, но при мен май няма нищо здравословно, аз и кафе пия и шоколад отвреме на време ям  Embarassed засрамих се не ме бийте

# 445
Моята и в количката стои по корем. Като е будна й спускам гюрука и си разглежда, понякога я вадя в мен, понякога я обръщам и по гръб. Но продължава да спи по коремче и затова се чудя как ще е с летния кош. Засега не мисля да го ползвам.
Ей, и болните да се оправят бързо.
И при нас смяната на времето ни обърка. Малката ако не заспи до 20.00 старо време става много кисела и трудно заспива след това. И редовно почна да се събужда още в 5.30 - 6 което на мен ми идва нанагорно. Преди си спеше до 8 - 9.

# 446
  • Зеленият рай в сърцето на България
Мисти, Танче кофти работа.

Криси като го сложа по корем и се смее с глас, много е сладък.

Агнес много ти се кефя как смогваш с толкова малко сън. Браво!

Към мамите, които са ползвали кошарка за игра:

Скрит текст:
Картинките са само примерни. Кой от двата модела е по-удачен за игра. Дъната на някои кошарки ми изггеждат много нестъбилни... Не мога да преценя ще може ли да се обляга в първата ... Вие каква сте ползвали? Крис спи в дървено легло, но обмисляме кошарка за игра за в хола.

# 447
  • Бургас
Ани, защо те е страх от слинга? Няма по-удобно нещо...

Мисти, ей тъй като ми кажеш "че лошо сме я НАУЧИЛИ" и ми се иска да те викна да я научиш по друг начин Simple Smile Педито и тя така казва, и роднините също...всички обясняват как АЗ лошо съм я научила все на ръце да е и все върху мен да заспива (дори и в момента спи върху мен докато пиша)....а като реве нон стоп какво да я правим? Като я вдигна и млъква и започва да се усмихва и да разглежда, като я оставиш ревва на секундата...просто си е до бебе и моето е такова изискващо....Иска ми се да е като на другите дето забравят че имат бебе, примери бол около мен, едната ходела на зумба а майка й гледала бебето, другата винаги е с прическа и грим, третата забравила че има дете и само го поглежда като се сети, а то или спи или кротува...

Мислех си ония ден една друга работа, че мойта в началото като беше на АМ, се омагьосваше сякаш от АМ-а..още докато изцоцва шишето и е полузаспала и като дрогирана...и дали беше периода такъв не знам или е от АМ ама беше по-кротка...И като чета тия бебета дето са на АМ сякаш не правят такива изблици чак като моето....а не е като да не му стига кърмата...

# 448
  • varna
Гифтче, не всеки ден, само събота и неделя са лекциите, та петък с нощния натам и неделя с ужасния селски микробус обратно. Ама ме е яд, щото уж е правена точно за заети хора магистратурата, а хич не се сещат #Cussing out
Ема продължава да не ще по корем, само пищи и се лигави. Обаче виж върху мен ако е, тогава може. А види ли телевизора или компютъра, няма отлепване -  Shocked ей такива очи отваря.
Мисти, аз затова кенгуруто още като го купувахме бяхме с уговорката, че ще я носи ММ, аз с тая операция изобщо не мога.

# 449
Добро утро!
Аз за това несукане споделих с докторката на Катето и тя каза,че вместо да дохранвам с адаптирано мляко,по - добре да започнем захранването,та и без това вече навърши 4 месеца,но все пак ми каза да изчакам още две седмици и ще направим контролно теглене,ако не е наддала изобщо,мисля да започвам с пюретата.Много ми се иска и от ЛЛЛ да се изкажат,защото имам желание поне още месец да се кърмим,но каквото дойде,повече не мога да си тровя нервите,това се отразява на всички вкъщи.Все пак другите ми деца страдат от настроенията ми и от това,че не им обръщам достатъчно внимание,просто цяблота ми съзнание е ангажирано с мисълта за сукането на малкото.
   А пък за захранването - ще започна с картофено пюре,така процедирах и с Теди и нещата се получаваха.След няколко дни ще добавя морков,след още няколко - тиквичка и така лека - полека ще направя богато зеленчуково пюре.Това разстояние от няколко дни м/у добавянето на нов зеленчук е с цел,да се види дали ще предизвика реакция в детето.
   Гифт,щом нощем суче,мисля че можеш да си стимулираш лактацията и през деня също да я кърмиш,виж Таничка и Бейби как се справят.
  Агнес, и моя старт в пиенето е започнал по твоя начин,майка се заприказвала с гостите и аз съм обърнала чашките с ликьорчето,сигурно ще е било сладко,а аз съм била на около 5 години.
   Фроузън,не са лоши кошарките,може би е по- добре да изберете по-голямата,за да има пространство бебето да се върти и да лази,когато се научи.Каката я отгледах зад 4 дървени оградки,които се съединяваха, бяха по 1.50 м дълги и беше широко,тя се набираше по тях и така се научи да ходи,на Теди и постилах одеало на килима и си лазеше из целия хол,също на 6 месеца и половина ползваше проходилка,тя пък проходи още на 10 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт