ЮЛСКИ бебчета - тема 6

• 24 998
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
Весе, нищо. Педиатърката забрани. Каза, че след като наддава (1 кг за месец) да не го захранвам. Каза до 6 месец нищо друго освен мляко. Вървял едър и едно захранване щяло да го ошишка още повече. Та си караме на мляко. За сега е добре. Яде на 3 -4 часа по 120-150 мл. Другия месец ще видим. Тя даже ми се скара, че още го храня нощем....пробвахме  да го залъгваме с вода, но уви. Врещи като заклан и си иска млякото. Не че нещо, ама посред нощ в 3 -4 ч., все си мисля че поне комшиите имат право на сън.  Rolling Eyes

# 691
Весе, аз захраних Далия. Вчера с картоф. писала съм подробности в последните ми коментари.

# 692
  • Зеленият рай в сърцето на България
Весе, аз захраних Далия. Вчера с картоф. писала съм подробности в последните ми коментари.

И аз мисля от следващия понеделник да захраня с картофено пюре. Крис миналия месец качи само 500гр. но аз изчаквам да стане на 5 м.  Денем огладнява на по-малко от 3 часа. Изобщо не може да изтрае 3 часа вече. Нощем не се буди. Има почти всички признаци за готовност за захранване (които Скреч беше изброила). И тъй като четох, че и твърде късното захранване (както ранното) не се препоръчва, прецених, че на 5м мишлето ще е готово да опита различна от млякото храна.

# 693
Весе на 3 часа си е добре, не бързай със захранването, че една майка ми се оплака, как захранили на 4 месеца и се върнали коликите, та сега чак на 7 месеца са опитали отново.
Проблем е когато, като мойта от 3-4 дни, дето уж не ядеше сега, е през 2 часа гладна и ме побърква, и нощно време става по 2 пъти изобщо луда работа.

# 694
Днес Ю. се обърна от корем на гръб. Не трябваше ли първо обратното да се обърне?  Thinking Само веднъж, не е повторила. Също така си изхвърли биберона от количката, добре че се усетих на 50- 100 метра от инцидента и не се връщахме много и намерихме биберона. От 2-3 дни май пее  Thinking  Звучи все едно дете в предучилищна възраст имитира оперна певица, която е чуло по радиото.

За захранването - на едно хранене за деня ли се въвежда новата храна или на повече? А след като през 3 дни се въвежда нова храна, то през всички тези 3 дена ли се дава или само първия ден и после се чака? Май всеки ден се дава, а?

# 695
  • Зеленият рай в сърцето на България
От 2-3 дни май пее  Thinking  Звучи все едно дете в предучилищна възраст имитира оперна певица, която е чуло по радиото.
Joy

За захранването - на едно хранене за деня ли се въвежда новата храна или на повече? А след като през 3 дни се въвежда нова храна, то през всички тези 3 дена ли се дава или само първия ден и после се чака? Май всеки ден се дава, а?
Всеки ден се дава новата храна с увеличаване на дозата... но аз мисля повече от 3 дни, 5-6.

# 696
  • Варна
Виждам, че говорите за захранването. Аз мисля да захраня на 5 1/2 - 6 месеца, но още се чудя с какво. Гастроентероложката, при която водихме Илия каза, че заради рефлукса, е хубаво да започнем с оризовата каша, но видях, че сте писали, че от нея много качват, а той и без друго е на мама гюленцето, та ще видим, сигурно картоф и морков. Между другото, тя ми даде разпечатани препоръки за захранването, та ще ви ги споделя тук, имам и голямо доверие, много добра лекарка е, води и лекции за захранването в училищата за родители - д-р Ружа Панчева, момичетата от Варна може да са я чували. Ето ги препоръките:
Скрит текст:

P.S. Качих снимки в снимка.бг

# 697
И на мен ми е смешно Фроузън, но на съседите - надали!  Laughing Поне докато не реве можеше да е тихо, ама ядец.
Май е време да се запиша в темата за захранване водено от бебето и малко по малко да влизам в час. И аз започнах да клоня към захранване на 5,5 месеца, да не чакам навършването на 6м. Както върви до 10 дни максимум ще спра да кърмя напълно и като остане само на изкуствено хранене няма смисъл да чакам за съвсем късно захранване, защото с изкуствената храна все пак не е като с естествената.

Смаяхте ме колко много си разхождате децата - Весе, Роси...! Не, че е лошо, напротив! Аз само миналата седмица, ли беше, когато беше много топло времето, разхождах по 3-4 часа, максимума ни е 4 часа и 15мин. Иначе по 2 часа на ден, днес също, вчера... все по толкова си се разхождаме. Много се радвам, че от както сме изписани от болницата няма ден, в който Ю. да не е била навън. Смятам и зимата да не спираме. Ако е -20 градуса ще излизаме най- много за половин час или дори по- малко, но смятам пак да я извеждам, тя ще е голяма вече. А около нулата ще си я разхождам по 30мин - 1 час. Ние си ходим и по молове и хипермаркети, така че няма да се затваряме вкъщи и през зимата.

Полямитко, мерси! Прочетох.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 15:11 от pina

# 698
  • София

Всеки ден се дава новата храна с увеличаване на дозата... но аз мисля повече от 3 дни, 5-6.

Да точно така, всеки ден се дава като се увеличава количеството. А колко дни и по колко, за това всеки си има различно мнение. някои казват по 1-2 лъжички се увеличава на ден до достигане на едно хранене (100гр), други направо започват с 4-5 лъжички. Едни дават 3 дни от една храна и добавят после нова, а пък някои карат по две седмици докато добавят нов зеленчук.

Общо взето колкото майки толкова и мнения.

На мен ми казаха да започна с тиква. Да давам една седмица и втората да почна да давам морков. пак да карам една седмица и третата да дам морков с тиква. А четвъртата да почна с картоф.

Много ме притесняват да не се върнат коликите, както каза Мисти. Това е една от причините които ме спират. Иначе съм си набавила, домашни (селски) картофи, моркови и тиква. От вилата има ябълки. Лазар ме гледа в устата като ям, та чак ми присяда. Само трябва да се престраша и да почна. То пък ми писна вече да ви кажа с глупостите които всяка година излизат нови и нови. След пет години ще се окаже, че има ново изследване което отрича сегашният начин на захранване. Ето преди 10 години когато Калин беше бебе нещата бяха съвсем различни. Калин на 4 месеца ядеше всякакви плодови и зеленчукови пюрета. Пиеше сок и ядеше всякакви каши.

# 699
За захранване ама хич не съм мислила. Туй мойто диване не искаше да пие сладкия сироп (Тайлола), а за захранване дори не ми се и ще да мисля какви физиономии и плюене ще има. Батко му го захраних по бързата процедура. Кви 2-3 лъжички? Мяцаше устата и трепереше за още. За седмица си достигна дневния прием. Затова сега ми е злояд и си подбира  ooooh!

# 700
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, вашите бебоци ръмжат ли?

# 701
Мисти и Джина, много ме натъжава, това, което споделяте.

За разлика от Близначе, моята дъщеря е далеч по- пълна от нейния син, но вчера лекарката каза захранване с оризова каша 1 чаена лъжичка/сутрин и вечер, след това овесена и накрая смесена. Първо се започва със зеленчуци (жълти, оранжеви, зелени), след това се въвежда месо (ако не е вегетарианка) и накрая плодове.

Пина, това е било правилното обръщане на тази възраст. При нас е обратно - обръща се наполовина обаче.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 22:57 от Niki1

# 702
Забравих и аз да си похваля отрочето. Върти се от корем по гръб, но само вечер след баня  newsm78 Що така прави незнам. Иначе като се събуди от сън си вири главата и си стои така полу надигнат.

Ники, майка и в Америка ли доказва това или в БГ?

# 703
# 704
lucky,
Леле, колко е сладка!
Между другото, аз бях мамата със зелената количка на лекцията в ХЕИ мин.сряда.

Общи условия

Активация на акаунт