То не е като по филмите

• 52 609
  • 789
  •   1
Отговори
# 495
  • Майничка
Друго, наскоро сборено клише - героинята, страдаща от любовна мъка, цирикаща на мелодраматичен филм или просто хремава, е опнала копитца на диван или спалня, до нея кутия с кърпички, вади, секне се и мята настрани. Наоколо се въргалят останките на поне още две кутии.

Та значи, ситуация отпреди седмици - петък или събота вечер, посред нощ, накатила съм се със зверска хрема на дивана, от кихавици и сополи вече краката не ме държат, самичка съм, не е, като да речеш, да чакам принца да ме забере за бал, масичката до мен прелива от употребявани салфетки, които в един момент просто се сипват на пода... Еми, вярвайте, никой не може да ме обвини, че съм чистници, ама като поотворих гурелясалите си очи, че като видях този белеещ в тъмното разкош по килима, едни сили ми дойдоха, една енергия... ако не беше среднощ, нямаше да се огранича с уборка, ами и прахосмукачката щях да подбарам!

# 496
  • До хладилника, който обичам
По филмите как плачат - грим не се размазва, сополи не текат, само тихичко хълцане и малко сълзи. В реалността е ред сълзи, ред сополи.  Laughing
Ей, точно това си мислех вчера по късни доби. Аз като рева, носът ми конкурира тоя на елена Рудолф от впряга на дядо Коледа, гъгна, хем е запушен, хем тече, очите подпухват, изобщо, жал да ти стане за мен  hahaha  а как бих искала да рева като по филмите, красиво, елегантно, само така, лекичко "подсмрък" някое, и сълзите само се търкалят от широко отворените ми и видимо неподпухнали очи...

# 497
Аз също много грозно рева. Че и, ако съм в компания и се налага да говоря, докато рева, от реване не мога, нещо като хълцане имам.

# 498
  • София
Няма по-клиширан филм от сериала "От местопрестъплението".

И с тези отпечатъци, мятащи се по екрана, едни точки и отсечки, и накрая голямо и шумно "мач фаунд". Гледах на НГ филм за истиската работа с отпечатъците, и нямаше нищо общо с холивудските магии - хората си се ровят ръчно из картотеките, а базата данни е дотолкова, че да даде някаква обща представа от осбеностите на отпечатъка и да даде потенциални заподозрени, които имат подобни характеристики. Нататък специалистите съвсем ръчно и очно ги сравняват с лупата.
Много ме кефят мацките от сериала - патоложката с бяло костюмче и обувки с висок ток отива да оглежда труп. Или пък мятат буйни гриви около уликите. И с всеки сезон, все повече д-р Енчев е вилнял.

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 08:37 от Andariel

# 499
  • Майничка
Както казва един приятел патолог: "Като започнах, за да отговарям на професионалния стереотип, беше достатъчно да имам мръсен език, очила, пожълтели от никотин пръсти и по някой фас или лула в устата, а сега май трябва да тръгна на фитнес и да почна да обикалям бутиците!".

# 500
Чудесна тема! От вчера са веселя с нея. Още се хиля на прабългарите в царевичака.  Joy hahaha

По повод перфектния грим да кажа за единствената латиноамериканска сапунка, която съм гледала. Там главната мома имаше чудни зелени очи, но за беля беше сляпа. За късмет в нея се влюби офталмолог, оперира я и след две седмици като й свалиха марлите от очите беше перфектно гримирана. Евала на такъви доктори!

А в екшъните много се кефя как клавния герой може да подкара всичко - от тротинетка до самолетоносач.

# 501
  • София
Няма по-клиширан филм от сериала "От местопрестъплението".

И с тези отпечатъци, мятащи се по екрана, едни точки и отсечки, и накрая голямо и шумно "мач фаунд". Гледах на НГ филм за истиската работа с отпечатъците, и нямаше нищо общо с холивудските магии - хората си се ровят ръчно из картотеките, а базата данни е дотолкова, че да даде някаква обща представа от осбеностите на отпечатъка и да даде потенциални заподозрени, които имат подобни характеристики. Нататък специалистите съвсем ръчно и очно ги сравняват с лупата.
Много ме кефят мацките от сериала - патоложката с бяло костюмче и обувки с висок ток отива да оглежда труп. Или пък мятат буйни гриви около уликите. И с всеки сезон, все повече д-р Енчев е вилнял.

Това за косите не се бях сетила.
Другото, което ме дразни в CSI- Маями, е че почти непрекъснато са с  дълги ръкави - как не умряха в тая жега, не знам!

# 502

Мамасита, не си права - при зомбитата цари демокрация и политкоректност, афрозомбита да искаш.

То май само при зомбитата е постигнат идеала за пълно равенство по
пол и занятие...

# 503
 hahaha Имам познат, на когото жена му религиозно гледа "От местопрестъплението", особено по нощите като дават по два епизода. Момчето тъкмо тръгне да я налазва и се чува:
"Не! Остави ме, виж, слагат нишките под микроскопа!!!" - той студент по медицина... Joy

# 504
  • Plovdiv
Много готина темичка, искрено ме развесели

Полицайките винаги отиват да проверят къщата на заподозряния сами и без да се обадят на никой. Лошият в този момент, естествено, се прибира и ги открива там. Разбира се, след дълъг и изпълнен с напрежение сблъсък тя успява да се справи с него. Колегите нахълтват точно, когато всичко е свършило и злодея лежи мъртъв на земята.

Кучетата винаги умират. Затова спрях да гледам филми, в които те са основни герои.

# 505
Да, вярно е това за домашния любимец. Има ли такъв, винаги става зян горкият...
Но и това не мисля, че е далеч от истината. Жестоките хора, както не могат да наранят човек с лека ръка, му мислят доста по-малко щом стане въпрос за животно.

# 506
  • София
Значи, аз ако си вляза в къщи по тъмно и реша да следвам примера на филмите, освен да се спъна и претрепя някъде друго няма да стане. Как един път не светнаха пустата лампа в момента в който се влезе в къща, апартамент, или каквото и да е. Задължително се прекосява половината къща на тъмно. Нямат си ключ за лампите до входните врати, или какво??
А, с ръка на сърцето си признавам, че малките деца във филмите много ме дразнят. Винаги са едни такива страшно умни, ръсят мъдрости постоянно, въобще от тях извира такова остроумие, каквото в 99 % от 5, 6 и 7 годишните деца не можеш да намериш.
И, да не забравя, класиката. Стига се до крайно напечен момент, в който професионалния герой обаче не знае какво да направи. И, БУМ. Красивата му спътница разбира се, че се сеща за нещо, което е чула, видяла, прочела и т.н. Той го прилага и се измъкват. За справка- Шпионски свалки.- двамата агенти на ЦРУ, или ФБР, не знаеха как да реагират, но Рийз в тоз напрегнат момент се сети, че колите произведени след незнамсикоя година, като ги простреляш във фаровете си отварят въздушните възглавници.

# 507
но Рийз в тоз напрегнат момент се сети, че колите произведени след незнамсикоя година, като ги простреляш във фаровете си отварят въздушните възглавници.

Хахаха, сигурно има абонамент за Discovery Channel и не пропуска нито една серия на How It's Made и MythBusters. Laughing

# 508
илнял.
[/quote]

Това за косите не се бях сетила.
Другото, което ме дразни в CSI- Маями, е че почти непрекъснато са с  дълги ръкави - как не умряха в тая жега, не знам!
[/quote]

Не се чуди на ръкавите - аз от както живея в Австралия все така си ходя. Слънцето тук "боли" и предпочитам да съм покрита.

# 509
  • In The Middle Of Nowhere
От повечето неща, които са ме впечатлявали по филмите най-много ме втрещява как се след гонка с автомобили, колата на главния се блъска зверски в какво ли не, преобръща се няколко пъти и накрая спира обърната на капака и след няколко секунди нашия човек излиза жив и здрав/с най-много някоя драскотинка все пак/ и продължава да тича, стреля и да се бие. На това винаги съм се дивяла..

Общи условия

Активация на акаунт