Баба каза така-4

• 145 997
  • 568
  •   2
Отговори
# 180
  • Пловдив
Нещо за смъкване на висока кръвна захар- освен канела?
ако е за възрастен, свекър ми свали нивата от 18 на 7 Peace

Счупват се 20 ореха и заедно с черупките се слагат в голям стъклен буркан. Нарязват се на ситно 20 листа от индрише и също се слагат в буркана. Всичко се залива с литър ракия и буркана се затваря. Увива се в амбалажна хартия и се оставя в хладилника за 2 седмици.
След това се прецежда и се пие сутрин на гладно по 25 милилитра

# 181
  • София
По това време къде може да се намерят орхи с черупки?  newsm78   Не е ли малко дълъг този срок от 2 седмици?

# 182
  • София
По това време къде може да се намерят орхи с черупки?  newsm78   Не е ли малко дълъг този срок от 2 седмици?

В Фантастико например. Аз от там си ги взех, като правих рецептата миналата година. Към нея обаче три-четири дни преди да свърши извличането добавих, карамфил, джинджифил и счукан кардамон.

# 183
  • София
A нещо за разширени вени?Имам една на частта под коляното и ми изписаха някакво кремче с парабени:) Уж безвредно за бременни но....

# 184
  • Sofia
A нещо за разширени вени?Имам една на частта под коляното и ми изписаха някакво кремче с парабени:) Уж безвредно за бременни но....
Ябълков оцет. Мажи с него и използвай в салатата за да се стегнат вените. А и за бременни е полезно да го използват по-лесно се ражда. Връзките стават по- еластични.

# 185
  • в шоки-land
имам питанка- знае ли някой бабин илач за скъсани предни коленни връзки и разтегнати вътрешни коленни? ходя на физиотерапия, но ми се иска и нещо сама да помогна, освен с тренировките....крем или компрес....ще се радвам на отговори  Hug  bouquet

# 186
А нещо за пресипнал глас на дете на 6 г.?

# 187
  • Пловдив
сурово яйце помага за гласа, но само, ако има от къде да вземете прясно... И да накарате детето да го изпие Mr. Green

# 188
  • в огледалото на живота
А нещо за пресипнал глас на дете на 6 г.?
Лъжичка мед/чаена/поръсена със сода бикарбонат.

# 189
Когато детето ми е с пресипнал глас(на 6г е)педиатърката ми изписва ефизол,мед с малко сода,много чайове и инхалации.Често боледува сладурчето ми от ларингити и според мен най-ефективно е инхалаторчето.

# 190
  • Под Слънцето
Хора, дайте идея с какво да наложа ударено пръстче на крака с тежък изтърван предмет?

Подуто е много.

# 191
Здравейте, много се радвам, че открих темичката ви. Значи големият ми син страда много често от хрема - бистри сополи които се стичат назад и като се обострят причиняват кашлица докато спи и то такава кашлица, че докато не повърне секретите не се успокоява. Вчера майка ми ми каза, че когато аз съм била малка ми е капела клеева тинктура в носа и е било много ефикасно. Днес ще ми донесат прополис и искам да си направя клеева тинктура. Молбата ми е ако има мами, които капят на дечицата си клеева тинктура в носа да споделят как точно я притотвят - 30 гр. прополис на 100 гр спирт добре ли е за капане в носа?

# 192
Аз капя клеева тинктура, купувам готова от аптеката и разреждам - 5 капки от нея с 10 мл физ.разтров за бебе на 1.5 месеца. Иначе е много концентрирано.

# 193
  • Пловдив
Клеевата тинктура задължително се разрежда.

..Днес ще ми донесат прополис и искам да си направя клеева тинктура. Молбата ми е ако има мами, които капят на дечицата си клеева тинктура в носа да споделят как точно я притотвят - 30 гр. прополис на 100 гр спирт добре ли е за капане в носа?

Това е рецепта за приготвяне на клеевата тинктура, а капките от нея се приготвят след като е готова тя, като се накапва от нея определено количество капки в еди колко си мл. физ. разтвор..
Не ми се търси сега точната дозировка, има я в нета..За деца е двойно по -разредено, отколкото за възрастни. И всяка сутрин се прави нов разтвор.
Ааа, късметче е дала съотношението..и аз така съм я полвала.  Peace

# 194
Много благодаря за отговорите момичета, вече я приготвих клеевата тинктура, но си купих и от магазина, понеже нали тази, която съм приготвила аз трябва да престои. А имате ли доверие на купешката клеева тинктура? Мисля да им дам и да пият, на една и на три години са, добре ли е на малкия три пъти по една, а на големия три пъти по три капки. Писна ми да пият антибиотици, искам да пробвам с природни методи...писна ми и от имуностимулатори, изпиха сигурно всички видове имуностимулатори и пак се разболяват много...

Общи условия

Активация на акаунт