Баба каза така-4

• 146 059
  • 568
  •   1
Отговори
# 210
  • Под Слънцето
Не знам хора,
баща ми е стар заварчик  , отдавна пенсионер.. Та от него знам от малка като има проблем с очите - промивки с чай  от лайка и суров картоф на очите

# 211
  • Пловдив
Уф...ако някой нещо е чувал за зачервяване и алергия на очите Rolling Eyes Не знам вече къде да водя детето и дали може нещо да се направи с-у алергия...
Пробвах с очанка да промивам-нищо.Освен да търся кърмачка за капки в очите newsm78
Ще ти дам кърма, но все си мисля че може да развие бактерии от млякото.
Peace благодаря ти...ще изчакам да видим и пак ще ти пиша Hug

Благодаря за мненията!Ще пробвам!

# 212
  • Варна
Уф...ако някой нещо е чувал за зачервяване и алергия на очите Rolling Eyes Не знам вече къде да водя детето и дали може нещо да се направи с-у алергия...
Пробвах с очанка да промивам-нищо.Освен да търся кърмачка за капки в очите newsm78
Ще ти дам кърма, но все си мисля че може да развие бактерии от млякото.
Преди години, когато бях кърмачка, дадох на една баба за внучка и. Токова беше доволна после, че ме издири къде живея за да ми благодари. Каза, че никакви капки не били помогнали, а тя милата беше много притеснена как ще се оправи детето.

# 213
  • в огледалото на живота
Винаги съм била леко скептична относно капането на кърма в окото...
Това си е млечна среда, а бактерите как  обичат да се  развиват в такава... Confused
Споделям само... Peace

# 214
     Момичета, ако някъде сте писали или чели  - става въпрос за стара рецепта за рани на базата на овча лой и с добавено олио, ако не се лъжа. Уж я имах някъде записана, а изчезна.
     И да ви попитам - нещо за белези от акне дали сте срещали из бабините рецепти?

Мая за хляб , разтворена с прясно мляко да е гъстичко и маски се правят.

# 215
момичета, моля кажете нещо за бронхит. гърдите ни свирят ужасно.
почнахме един сумамед АБ, макар че хич не съм привърженик на АБ.
нещо компресче ли да правя, нещо за отхрачване ли?
благодаря предварително

# 216
благодаря предварително

Бръшлян , босилек , много чай . Някои бръшляни са отровни , не знам как се приема точно , но е много полезно.

# 217
  • в огледалото на живота
Чай от подбел,сиропа от лучкчета;дюлев плод,синапено семе/за отхрачване/
Компрес с мед на гърдите./при кашлица/
Всички рецепти на 1стр.са синтезирани,избери сама  Peace

# 218
  • София
Аз съм много доволна от чая от подбел. Последните пъти успява точно за 1 ден да превърне сухата лаеща кашлица на сина ми в отхрачваща.

Ако имате инхалатор е много по-добре да правите инхалации с Вентолин при свирещи гърди /след консултация с лекар разбира се/, отколкото директно с антибиотика. Моят син често прави бронхити и ги борим предимно с инхалации.

# 219
  • Пловдив
Винаги съм била леко скептична относно капането на кърма в окото...
Това си е млечна среда, а бактерите как  обичат да се  развиват в такава... Confused
Споделям само... Peace

кърмата има антибактериални свойства Peace
Аз също си лекувам очите с кърма (и често ми се налага, че съм със 100 доказани и 1000 не доказани алергии) и на децата също съм капала Peace
И запушен нос така лекувам Mr. Green

Друг е въпроса, че за да се запази "стерилна" е трудно Simple Smile

# 220
благодаря предварително

На кого му свирят гърдите? На теб или на детето ти, нищо не разбрах.
И в двата случая, най-добре е лекар да преслуша теб или детето.
Това със свиренето хич не е за подценяване.

# 221
една кафена чашка мед,един лимон-сока,счукан черен синап(супена лъжица) и кафена чашка зехтин.Объркваш всичко,държиш в хладилник и даваш 3-4 пъти по чаена лъжица ако е за дете,ако е за възрастен супена.При нас действаше,успех и бързо оздравяване.

# 222
благодаря момичета,
прилагах сиропа от лукчета, ряпа и рецептата със синапеното семе
инхалации правих само с физиологичен разтвор. не знам кое точно помогна, но свиренето на гърдичките изчезна
утре сме на контролен преглед  дано и докторката нищо да не чуе
благодаря още веднъж

# 223
С какво да лекувам гъбички между пръстите на краката? Бременна съм в 9 месец и просто се чудя какво да правя... В листовките на кремчетата, които лекуват такива гъбички пише, че не трябва да се използват при бременност и кърмене. Даже пише, че преминават в майчината кърма Sad

# 224
  • Пловдив
С масло от чаено дърво-просто накапваш.Също скоро четох за мазане със захаросан мед.Намазваш
,овиваш с найлон и чорап.Така преспиваш и на сутринта отмиваш само с вода. Peace

Общи условия

Активация на акаунт