Баба каза така-4

• 146 175
  • 568
  •   1
Отговори
# 225
Много благодаря!   bouquet Ако има ефект, ще пиша след дни, надявам се!

# 226
  • София
една кафена чашка мед,един лимон-сока,счукан черен синап(супена лъжица) и кафена чашка зехтин.Объркваш всичко,държиш в хладилник и даваш 3-4 пъти по чаена лъжица ако е за дете,ако е за възрастен супена.При нас действаше,успех и бързо оздравяване.
Може да се прибави и настърган корен от джинджифил,ако е за дете по-малко,защото леко люти! Peace

# 227
  • в огледалото на живота
Маслото от чаено дърво е  абсолютно противопоказно при бременност Peace
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Може да киснеш краката си в разтвор от вода и оцет в продължение на 20мин.поне веднъж дневно. Киселинността на оцета убива бактериите и не позволява на микозата да се разпространи.
При силен сърбеш може да  мажеш болното място с кисело мляко.Да изсъхне и остане като лек покривен филм и след това измиваш.

Останалото е добра хигиена;по възможност памучни чорапи не синтетика;чести бани със смрадлика.
Ако си в къщи използвай възможноста да ходиш боса.

# 228
Ми то добра хигиена си спазвам, но явно не си досушавам краката - с това си го обяснявам. Защото сега с тоя голям корем не мога и да ги забърша хубаво. Първо ми се белеше кожата между кутрето и безименния на единия крак, и след седмица вече беше се пренесло и между съседните пръсти. Сърби ме само вечер, и то не всяка вечер. Лошото е, че сега и обувките май трябва да хвърля, нали?

# 229
Бочка, бременността предразполага навъждането на гъбички, топлото също.
Изпитаната рецепта за мен е миене, подсушаване всяка вечер и намазване с йод.
 Бързо лесно и ефикасно!
Време е да смениш обувките със сандали.

# 230
Моят мъж също имаше гъбички на краката,така се лющеха и беше ползвал какви ли не мазила от рекламите,но истинският ефект дойде от качествено подсушаване,йод и пудра за крака.Обувките ги изхвърлихме,презастрахова се,но май така е по-добре.И сега ходи бос у дома,да дишат стъпалата.

# 231
А дали ще има същия ефект и върху нокътя, защото аз пък имам само там  newsm78 (не съм бременна)

# 232
Да кажа, че тъкмо се зарадвах за йода и прочетох в листовката му в интернет "Да не се употребява при бременност и кърмене"... Снощи се киснах към 30 мин. в оцет с малко вода и днес пак ще го направя.

А за гъбички по ноктите имам рецепта, която бях прочела някъде, не знам къде и съм изпробвала на себе си. Миналото лято нокътя на палеца на единия ми крак почна да пожълтява, изгуби форма, стана един такъв мек, дебел, безформен и като на ивици ако ме разбираш.
За един месец го оправих. Рецептата е всеки ден поне по веднъж (когато имах време го правех по два пъти на ден) вземаш едно памуче, топваш го във винен оцет и му наръсваш малко сода бикарбонат. И почваш да търкаш все едно си чистиш лака с лакочистител. Търкаш, търкаш.. по някое време памучето вече е сухо и пак капваш оцет да се навлажни, малко сода и продължаваш. 20 мин. търкаш. На мен лично ми подейства и оттогава нокътя ми е гладък и хубав като другите.

# 233
За мен би било интересно как действа вода + оцет за лечение на гъбички.
наистина хубавия домашен оцет е голям илач, но аз предпочитам да създам алкална среда за тези гъби, които обичат кисела среда и виреят добре в нея.

Бочка, защо не пробваш рецептата за нокътя  отново и за пръстите. Сода + оцет.
Също кисненето на краката само във вода със сода е добре.  НЕ вярвам 4-5 капки йод във водата или на сухо да навредят на бременна жена особено след 4 мес , освен ако не е с хормонален проблем. Даже йода може да е полезен в нормални дози.

Те антибиотици изписват на бременни, глобули вагинални на които пише, че не са изследвани ефектите при бремнност, та йод...
Може само да направиш йода от 5% на 2-3% като го разредиш наполовина с вода, защото изгаря кожата, ако е по-нежна.

# 234
за херпес действа много ефикасно вита цинк -на сибирско здраве ,минава само от няколко капсули направо не повярвах ,но и на една приятелка също и мина за 3-и дена тъка че не е изобщо случайно ,при нея предимно се влачи по един месец без да и мине /а целите и уста бяха с такива поне 10 на брой/

чисти и остатъчна кашлица след боледуване ,може би се дължи на спирулината и ехинацеята който съдържа ,за сринат имунитет при смяната на сезоните се пие ,държа го като тежка артилерия ахах
за настинки и вируси -действа безотказно - само  7 капсули са достатъчни .

Тия капсули наведнъж ли ги приемате.

не по 1-а на ден се пие

# 235
  • София
А от къде се купува?

# 236
# 237
  • София
Не пише цената,не пише колко милиграма са съставките...

# 238
  • в огледалото на живота
Не пише цената,не пише колко милиграма са съставките...
Е,пише как дане пише...просто трябва в менюто с продукти да потърсиш.Аз пуснах линк към тези които са основните им доставчици на пазара:
Ето тук се намира при общите налични;има цена и състав:
http://sibvaleo.weebly.com/harmonia.html

# 239
  • София
Състава го има като съставка,но не и като количество в мг. Naughty
А от къде го купувате?

Общи условия

Активация на акаунт