ФДТ и бази за грим и перфектен тен - 18

• 79 582
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Аз пък да питам за Беж на Шанел - по нашите магазини продават ли номер 10 и с какъв подтон е?

# 91
Аз пък да питам за Беж на Шанел - по нашите магазини продават ли номер 10 и с какъв подтон е?
Пудрата ли? 10 е почти хайлайтър и въобще не си струва. Продава се и няма никакво търсене, за разлика от другите номера.

# 92
  • Бургас
Пудрата ли? 10 е почти хайлайтър и въобще не си струва. Продава се и няма никакво търсене, за разлика от другите номера.

Ммм...  Rolling Eyes
Мислех си за номер 10, защото съм ужасно бяла и всичко ми е тъмно. Все още не съм ги тествала тези Беж пудри  ooooh!, трябва да ги погледна.

# 93
  • София
По принцип, като цвят ми е идеален Bourjois Healthy Mix Serum 51.
Ще помоля, ако някоя бледа мацка е ползвала Clarins-a да ме ориентира дали 105 е моя цвят?
И от мен имаш потвърждение за 105 на Кларанс - и аз купувам този номер. Ползвам Bourjois Healthy Mix Serum 51 от около месец и това е ФДТ, който най-добре се слива с подтона ми - неутрален без уклон към розово или жълто. Оказа се страхотно попадение - бяха ми дали тестер и то точно в този цвят в Дебенамс преди доста време. Голяма грешка, че не съм го отворила веднага. Самата ми кожа е в много добро състояние от него - някак по-здрав и равномерен тен.

Относно коректорите за под очи:
Ползвам стика на Кларанс. Доволна съм - издържа порядъчно време, събира се сравнително малко, цветът ми пасна. Ще купувам докато го произвеждат. За поне 1 година откакто го имам съм изхабила не повече от половината. Може да не сложа нищо друго на лицето си, но мацвам коректор всяка божа сутрин.

Имам и това на МАК. Издържа дълго, уцелих цвета, но не е така естествен като горния стик. Недостатък е, че една помпичка изкарва продукт, който би ми стигнал за 2 седмици. Препоръчвам за силно открояващи се сенки. Аз не бих купила втори път.

И двата са на цена около 40 лева, купувала съм ги отдавна и мога да дам само ориентир по спомен.
Първата база за сенки, която си купих беше тази на Есънс:

Не успях да я ползвам за база, тъй като ми лютеше на очите, но беше идеална за коректор на пъпки. Покривна+не мърда.

Приемам съвети за компактна матираща пудра, подходяща за смесена кожа, силно омазняваща в Т-зоната. Матирам поне 2 пъти за 1 работен ден+преди тръгване, ако е лято или ако ще ходя някъде. Някой знае ли как се държат компактните метеорити от редовната линия (не тези, които са на разноцветни петна, а тези които са дюс беж) към случаи като моя. Чета добри неща за блотиращата пудра на МАК откъм естественост, но има и оплаквания от пъпчасване, а аз много лесно реагирам.
А добри матиращи листчето, които да не ми се връзват по левче едното, тоест няколко лева на блотиране?

# 94
  • Бургас
Имам компактните метеорити (не шарените  Laughing). Моите са номер 1. Държат се като перлите, т.е. озаряват и матират, но матирането не е достатъчно за кожа като моята, която бързо се омазнява в Т-зоната.
Имам и блот-пудрата на МАК. Честно казано, не ми харесва особено. Не е толкова фино смляна, колкото ми се иска, забелязва се на лицето. И, пак, не е толкова матираща, колкото ми се иска.

Аз искам пудра, която матира за дълго, поне 5-6 часа, поприкрива пори и не стои cakey. Е, досега не съм я открила.  Rolling Eyes

# 95
Catrice имат матиращи листчета, 50 бр. са около 6 лв  Peace

# 96
Момичета, искам да ви попитам фдт на Еstee Lauder Double Wear как се държи на снимки,белее ли като някои други?

# 97
  • Sofia
bib.bib, благодаря ти много! Аз го поръчах, утре или в понеделник трябва да ми е в ръчичките Simple Smile Непременно ще споделя, за да могат и други момичета да се ориентират. На бледите кожи никак не им е леко в БГ в намирането на подходящ ФДТ Wink

# 98
  • Пловдив

Аз също съм много бяла и си взех номер 10 от чужбина, не знам дали се продава тук.
За мен в никакъв случай не е хайлайтър, метеоритите ми бляскат много повече.

# 99
  • Бургас

Аз също съм много бяла и си взех номер 10 от чужбина, не знам дали се продава тук.
За мен в никакъв случай не е хайлайтър, метеоритите ми бляскат много повече.

А би ли ми казала с какъв подтон е?
Какъв тип е кожата и как оценяш пудрата? Самостоятелно ли я носиш?

# 100
  • Пловдив
Кожата ми е нормална към суха през лятото, а зимата си е направо суха. Пудрата я нося самостоятелно или върху ФДТ, матира добре, не лъсвам с нея (е, аз по принцип не лъсвам). Не мога да определя какъв подтон е, според мен е неутрална. Най-добре я пробвай. 

# 101
  • София
Момичета, искам да ви попитам фдт на Еstee Lauder Double Wear как се държи на снимки,белее ли като някои други?
С него моята кожа изглежда страхотно на снимки - без недостатъци, без лъсване, все едно е след фотошоп  Mr. Green Не белее...според мен белеят ФДТ или ББ-та с по- висок фактор.

# 102
*Carrie* благодаря ти  Hug Имам още един въпрос : каква разлика между Double Wear , Double Wear maximum cover, Double Wear light?

# 103
  • София
Бубс, много е хубава Creme Puff на Макс Фактор. Доста години купувах само нея. Има прозрачна версия, ако ти трябва само за матиране и фиксиране. Аз ползвах нея последно и ако не я бях счупила, сигурно щях и до ден днешен да си я ползвам  Peace

# 104
Бубс, много е хубава Creme Puff на Макс Фактор. Доста години купувах само нея. Има прозрачна версия, ако ти трябва само за матиране и фиксиране. Аз ползвах нея последно и ако не я бях счупила, сигурно щях и до ден днешен да си я ползвам  Peace

Благодаря ти!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт