Увита пъпна връв в 4 месец

• 940
  • 2
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте, мамчета! Доста изчетох по темата, но съм много притеснена и реших да потърся съвет и подкрепа. В 18 седмица съм и преди 10 дни по време на прегледа видяхме, че бебето се е увило около вратлето с пъпната връв. Лекарят ми каза, че това го притеснява, въпреки че се опита да ме успокои с думите, че бебето било още мъничко и нямало маса и сила да се обеси и че ставало опасно към 8 месец. Днес ходих и при друг лекар с надеждата да ми вдъхне повечко оптимизъм, но се оказа, че бебето вече е увито 2 пъти и според него нищо не може да се направи. Каза ми да обръщам внимание дали всеки ден рита и че нямало нужда от по-чести консултации. Другото което каза е, че можело и да се случи Нещо, но пък и съм можела да си го износя до край...Четох доста в интернет, статии всякакви, общо взето навсякъде пише, че бебето в утробата не диша и че няма как да се задуши, но че е възможно кръвопотокът да бъде нарушен, вследствие на притискането и затягането на връвта около вратлето и от там да се отлепи плацентата и да се стигне до преждевременно раждане. Исках да ви попитам, мили мами, основателни ли са притесненията ми, трябва ли да си правя доплерометрия и имали ли сте случаи с увита пъпна връв в толкова ранен месец? Питам защото понякога лекарите сякаш нарочно ни плашат, а аз не знам как ще живея в постоянен страх още 5 месеца Sad Относно раждането, ако стигна до там, бих предпочела секцио в случай че бебето още е увито. Синът ми се роди по естествен начин, но сега не бих рискувала...

# 1
  • Sofia
Още с първата ми бременност моят док ми е казвал, че това с притесненията с увитата пъпна връв за глупости и нищо не може да му стане на бебето. Не знам прав ли е, има ли такива случаи, но никога не съм се притеснявала. Не знам как да те успокоя, според мен бебето е много малко и сигурно постоянно се завива и развива.

# 2
  • FRANCE
Малката ми дъщеря беше с увита пъпна връв. Даже при раждането не ми го казаха за да не ме стресирали (мъжът ми видя. Единствено ми забраниха да напъвам докато акушерката я развиваше (доста неприятна и болезнена процедура). Естествено раждане

Общи условия

Активация на акаунт