Синът ми бе пребит в училище...

• 32 705
  • 571
  •   1
Отговори
# 165
Цитат на:  link=topic=744654.msg26479352#msg26479352 date=1382610206
Цитат на:  link=topic=744654.msg26479275#msg26479275 date=1382609713
И каква е агресията, освен вербална, на момчето на авторката?
Това същият случай ли е: http://kardjalinews.bg/10/24/14843 ?
От написаното от журналиста, който цитира полицията, става ясно, че побойникът е бил гонен. Защо го е гонил, за да му каже че така не бива или за да си върне ритника?

Това и новина не може да се нарече.
Да видим, откъде става ясно, че "побойникът е бил гонен":

"46-годишен баща е подал жалба в полицията в Момчилград, че е бил избит зъб на 13-годишния му син в двора на училище в града вчера около 11 часа. По първоначални данни след извършена проверка от полицията се изяснило, че между пострадалия и 14-годишно момче имало спор, последвала гонитба в училищния двор, при която по-големият се извърнал и ударил малолетния. Работата по случая продължава. Уведомен е Отделът за закрила на детето."
Описанието на събитието кърти отвсякъде.

На мен от това описание нищо не ми става ясно. Значи по- малкият гони един голям, дето вече два пъти го е наритал и големият изведнъж се сеща да го ритне за трети път. Извод- малкият е агресор, родителите следва да се ритнат с пета ясно къде, дето им се предлага заплащане на зъболечението, а класната- да получи похвала от БЧК за адекватна и своевременна намеса.

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 13:46 от Judy

# 166
  • София
Ето и от преди пет дни - централно столично училище.
http://www.monitor.bg/article?id=404496
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2383617

# 167
  • Ямбол
Цитат на:  link=topic=744654.msg26479352#msg26479352 date=1382610206
Цитат на:  link=topic=744654.msg26479275#msg26479275 date=1382609713
И каква е агресията, освен вербална, на момчето на авторката?
Това същият случай ли е: http://kardjalinews.bg/10/24/14843 ?
От написаното от журналиста, който цитира полицията, става ясно, че побойникът е бил гонен. Защо го е гонил, за да му каже че така не бива или за да си върне ритника?

Интересна интерпретация на нещо, дето и новина не може да се нарече.
Да видим, откъде става ясно, че "побойникът е бил гонен":

"46-годишен баща е подал жалба в полицията в Момчилград, че е бил избит зъб на 13-годишния му син в двора на училище в града вчера около 11 часа. По първоначални данни след извършена проверка от полицията се изяснило, че между пострадалия и 14-годишно момче имало спор, последвала гонитба в училищния двор, при която по-големият се извърнал и ударил малолетния. Работата по случая продължава. Уведомен е Отделът за закрила на детето.

Различни неща ли четем? Прегледах цялата страница, може и аз да греша.
Само, когато те гонят си с гръб, нали? При гонитбата се извръща - от с гръб към с лице. Ако е бил гонещ, тогава като се извърне, зад него няма да има кой да удари. От тук аз заключавам, че побойникът е бил гонен и в един момент се обръща и удря.

# 168
Скарването е почнало при лавката на училището, където побойника поискал от сина ми токущо купения чипс. Детето ми естествено отказало да му даде, все пак те нито са в една компания, нито са общували, нито се познават. Онзи го напсувал и го ритнал. Моят не останал длъжен и също го напсувал, след което отново изял един ритник. Започнали да се гонят, при което онзи се засилил и го ударил в ченето, зъбът на сина ми изхвърчал и така не го и намерихме, за да му се сложи отново. Шурнала кръв и боят престанал.
Лавката в училището, в училищният двор ли е?

# 169
Аз мога да се извърна и в страни, нали. Това не е описание на събитие. Един първолак би се справил по- добре, но журнализмът или по- скоро дописничеството у нас са за отделна тема.

За фактите вече писах:
Когато има пострадал, всеки факт има значение, и кой е почнал и с какво, и как му е отвъртано. Има ситуации на съпричиняване, има ситуации на неизбежна отбрана. Всички факти са важни и не винаги има само причинител и пострадал в чист вид.

Телесната повреда си е телесна повреда. Полицията знае, ще се изследват обстоятелствата. Майката си събира документация и ако реши- ще се консултира с адвокат какво следва да направи.

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 13:54 от Judy

# 170
  • Ямбол
Аз мога да се извърна и в страни, нали....
Можеш, но ако гониш странично само тогава можеш да удариш. Не че е невъзможно, но е твърде невероятно.

# 171
Именно, не е невъзможно.
Всякак може да стане, а механизмът на един удар се установява от специалисти, ако има спор по това.  Peace По два реда в нещо, подобно на сводка, никой не се произнася.
Поради това този факт не го обсъждам.

# 172
  • София
Аз, без да съм журналист, бих написала много по-добре статията.
Това никаква новина не е, освен, че се съобщава как едно момче избило зъб на друго.

Предполагам, че по време на инцидента е имало и други ученици.

# 173
А защо трябва да е новина?

# 174
Защо ми се струва ,че много хора се опитват да са следователи.

Има си полиция.Щом има жалба , ще има разпити , свидетели и т.н.т.Нека оперативните си свършат работата.

А иначе не пречи родителите да поемат лечението и едновременно с това да си тече разследване.

Но това ,че е дна учителка не е уведомила веднага родителя е ужасно , ама леко казано ужасно.Виновен или не в случая няма значение.Има пострадал ученик.Веднага се уведомява родителя.И трябва да и се потърси отговорност за постъпката.

# 175
От тук аз заключавам, че побойникът е бил гонен и в един момент се обръща и удря.

Да де, нали това се казва в новината?  Laughing

Ти пък сега, значи ...  Mr. Green

# 176

Има си полиция.Щом има жалба , ще има разпити , свидетели и т.н.т.Нека оперативните си свършат работата.

А иначе не пречи родителите да поемат лечението и едновременно с това да си тече разследване.

Но това ,че е дна учителка не е уведомила веднага родителя е ужасно , ама леко казано ужасно.Виновен или не в случая няма значение.Има пострадал ученик.Веднага се уведомява родителя.И трябва да и се потърси отговорност за постъпката.
Абсолютно вярно. Затова освен наказание за учителката, опитала се да замаже инцидента, бих сменила незабавно училището.

# 177
  • София
А защо трябва да е новина?
Доколкото видях е сайтът съдържа news в името си. Като ще съобщават нещо, поне да е като хората.

# 178

Но това ,че една учителка не е уведомила веднага родителя е ужасно , ама леко казано ужасно.Виновен или не в случая няма значение.Има пострадал ученик.Веднага се уведомява родителя.И трябва да и се потърси отговорност за постъпката.

Peace
Поне тукашното разследване не е тъй опасно, може всеки да го свърши без вредни последици реални за хората. Затова не пречи.
Моят личен апел бе да не се дава невярна информация, като напр. тази, че при завеждане на иск обезщетението не можело да покрие разноските, т.к. такива се претендират отделно. И пак ще го повторя. Наистина много хора са объркани. Често ми се е случвало лично да ме питат "Ама аз това, дето го плащам сега за държавна такса, за адвокат, за вещи лица, мога ли да си го искам.".

Пък в разследванията не ви се меся, дами. Дерзайте по него.

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 14:21 от Judy

# 179
Джуди, по-скоро негативите при едно съдебно развитие на нещата са, че трябва доказателства да се представят, тоест и свидетелски показания. А там са присъствали явно само деца /непълнолетни/. Гадното е, че ще трябва да бъдат разпитвани. Но пък нека да свикват, то да си гражданин на едно общество освен права значи да имаш и задължения.

Общи условия

Активация на акаунт