Синът ми бе пребит в училище...

• 32 327
  • 571
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Искрено съжалявам за случилото се със сина на авторката.  Hug

Мишел, още в първия си пост трябваше с огромни червени букви да подчертаеш, че момчето ти не е удряло другото момче, че да затвориш устите на някои потребителки в темата.

А на тези, последните, лично бих им избила някой и друг зъб, заради противните коментари.  Peace

# 61
Мишел, още в първия си пост трябваше с огромни червени букви да подчертаеш, че момчето ти не е удряло другото момче, че да затвориш устите на някои потребителки в темата.

Очите, очите как да им ги отвори на хората...

# 62

Шокирана съм, че родител може да мисли по този начин.

Вместо да се шокираш, се научи да четеш с разбиране. Превенцията и защитата срещу  агресивно поведение НЕ Е и не може да бъде ... агресивно поведение   ooooh!

Нямате представа кой с какво се е сблъсквал и как е реагирал, но лесно характеризирате на общо основание, важното е да цари всеобща възмУта...
Ето ти казус - дете А провокира дете Б вербално и физически. Дете Б се защитава, при което дете А пада и се наранява фатално. Кой е виновен?

Разберете, че когато има ПОСТРАДАЛ, няма никакво значение кой е започнал пръв и каква е първопричината. На края има само ПОСТРАДАЛ и ПРИЧИНИТЕЛ. В случая е детето на потребителката. Но можеше и да е другото.
Децата трябва да бъдат учени да избягват конфликтите, да изолират агресорите и да дават отпор на агресията, за да може тя в един момент да спре. А това не става с псувни и бойни изкуства. Жалко за всички, които мислят така, защото по нищо не се различават от агресорите.

# 63
Мишел, търси си правото на детето в съда,не оставяй инцидента без последствия.
Кой каквото е надробил това да си куса...
ПОСЛЕДСТВИЯ ??? НАКАЗАНИЕ? Никакъв шанс, все пак в България сме, съдебна система и закони няма.
Не си губете времето и не пълнете гушите на адвокатите. Ще си отровите нервите и живота и ще побъркате момчето.
Добър психолог си намерете ако се наложи - и - това е.
Полицаите ще привикат побойника, ще му се скарат, ще го заплашат, ще го "запишат", ще го озлобят и ще му вдигнат борческия рейтинг....

# 64
  • софия

Шокирана съм, че родител може да мисли по този начин.

Вместо да се шокираш, се научи да четеш с разбиране. Превенцията и защитата срещу  агресивно поведение НЕ Е и не може да бъде ... агресивно поведение   ooooh!

Нямате представа кой с какво се е сблъсквал и как е реагирал, но лесно характеризирате на общо основание, важното е да цари всеобща възмУта...
Ето ти казус - дете А провокира дете Б вербално и физически. Дете Б се защитава, при което дете А пада и се наранява фатално. Кой е виновен?

Разберете, че когато има ПОСТРАДАЛ, няма никакво значение кой е започнал пръв и каква е първопричината. На края има само ПОСТРАДАЛ и ПРИЧИНИТЕЛ. В случая е детето на потребителката. Но можеше и да е другото.
Децата трябва да бъдат учени да избягват конфликтите, да изолират агресорите и да дават отпор на агресията, за да може тя в един момент да спре. А това не става с псувни и бойни изкуства. Жалко за всички, които мислят така, защото по нищо не се различават от агресорите.
Прочела съм те. И моето разбиране не е твоето разбиране. Може ли?
Съгласна сам с "когато има ПОСТРАДАЛ, няма никакво значение кой е започнал пръв и каква е първопричината. На края има само ПОСТРАДАЛ и ПРИЧИНИТЕЛ.
Децата трябва да бъдат учени да избягват конфликтите, да изолират агресорите и да дават отпор на агресията, за да може тя в един момент да спре."
, но не съм съгласна нито, че родителите на другото дете са постъпили достойно, нито, че "синът ти не е "пребит", а е пострадал в побой, в който е участвал пълноправно". И по тази причина, не мога да приема написаното от теб и оставам шокирана от подобни изказвания.

# 65
zvanche, виждам, че си ме цитирала, дори си ми подчератала някакви части от цитата, но пак не видях къде съм казала, че сина на авторката "трябвало да си замълчи и да си даде чипсчето".

# 66
Когато има пострадал, всеки факт има значение, и кой е почнал и с какво, и как му е отвъртано. Има ситуации на съпричиняване, има ситуации на неизбежна отбрана. Всички факти са важни и не винаги има само причинител и пострадал в чист вид.
"Пълноправен побой" е оксиморон. Щом е побой- нещото звучи, като да се случва едностранно. Това не е общо мелле, в което всеки млати, удря и му връщат.
Децата у нас никога на нищо добро няма да се научат, когато контролиращите бездействат и са неадекватни, обществото спи, когато ситуациите се покриват и омаловажават, крият се и хората взаимно се нахъсват как само пасивното поведение е личният изход.

Много неща се научават от личен опит. Много плочи са бивали сменени, като засвирят на грамофона в нечия къща.

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 10:32 от Judy

# 67
"нормален побой", „равнопоставен бой“..... и ред други глупусти.... Не мога да повярвам, че има толкова глупави женички, събрани на едно място.
1. Чл.131, ал.1, т.4, предл. 2 НК, вр. чл.63, ал.1,т.4 от НК -  за това деяние, извършено от непълнолетно, ненавършило 16 години лице, законът предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години.
Не се заблуждавайте, че е нормално да се пребие така дете.
Естествено, че трябва да се заведе дело, най - малко заради възпитателния ефект, който ще покаже на съучениците им, че за всяка постъпка, представляваща обществено опасно деяние, се полага определено наказание.

# 68
  • София
Мишел, и аз съжалявам за това, което е преживял синът ти  Peace

И все пак това не ми пречи да се запитам каква ли е версията на другите родители? Какво ли мислят те, как ли го приемат?
Ама няма как да разбера  newsm78

# 69
milalena никакъв шанс да осъдят побойника, само ще си загубят времето. На--ай-много нещо условно, но това само ако родителите на виновния не си мръднат пръста.

# 70
  • Ямбол
Когато има пострадал, всеки факт има значение, и кой е почнал и с какво, и как му е отвъртано. ...
И защо изобщо е трябвало да му отвръща? Така ли е възпитан? На агресивни думи - със същите?
Как така  "да се гонят, при което онзи се засилил и го ударил в ченето", хем се гонят, хем в ченето. Един срещу друг ли са били? Кой кого е гонил?
И накрая Мишел разбира родителите на побойника и е възмутена само от учителите.

В този смисъл аз виждам някои противоречия, което ме кара да си мисля, че разказаното не е съвсем така и е друго, или не е цялата история.

# 71
  • София
И все пак това не ми пречи да се запитам каква ли е версията на другите родители? Какво ли мислят те, как ли го приемат?
Ама няма как да разбера  newsm78
abet, след като са дошли двамата в комплект на крак в дома на Мишел, за да си предложат услугите да поемат разходите по лечението на сина й, смятай.  Peace

И защо изобщо е трябвало да му отвръща? Така ли е възпитан? На агресивни думи - със същите?
А ти какво предлагаш?
Да си даде чипса със "Заповядай мило другарче" и на следващия ден да се повтори ситуацията.

Ако някой тръгне да ме псува, мислиш ли, че ще си мълча кротко.

# 72
Вчера в търапаната забравих да насоля и класната, вие хубаво го дайте на съд... елементчето, ама и нея - на инспекторат, че да и се поразвали рахатлъка. Това нейното е престъпна небрежност.Удар по глава никак не е шега работа, можеше да има сътресение и после да се чудите що почна да му куца математиката на детето.
Да знае друг път как се действа и на кой се звъни при такива ситуации.

# 73
Точно така FRI, дори е задължително да е условно, само че тове това ще го възпре, да пребие второ дете, защото втория път - ще е ефективно. Така че - ще има хем възпитателен, хем възпиращ ефект  Peace

# 74
Ти, Лиляна, не отвръщаш ли? Виж предходната страница само.
А това са ученици, непълнолетни са, има си специфики, за които дори учител следва да е поначувал.
И пак виж поста на Мишел- имало е само вербално отвръщане от страна на детето й, докато другото го е ритнало първо, после пак, след което е последвало въпросното изкъртване на зъб.
Е какво странно има да те подгони някой, да те настигне и да те срита в ченето. Или предпочиташ да го видиш наяве как става?
Жени, бъдете благодарни ден и нощ и плюйте в пазва да не ви се случва. Само това ще ви пожелая.

Иначе преценка затова кой почнал, какво сторил вече писах- има кой да направи. Това определено не са женуря във форум с клюкарска настройка. Аз на следовател няма да си играя, оставям го за любителите на спорта. Мишел вече се е ориентирала правилно по въпроса какво да търси.

Общи условия

Активация на акаунт