Синът ми бе пребит в училище...

• 32 710
  • 571
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Никой не си нарича детето "гаменче", въпросният побойник, избил зъба на другарчето, е гаменче, както отбелязаха по-горе - меко казано гаменче.

# 196
  • London
Ама мен какво ме интересува чие дете е? Гамена си е гамен, а родителя го е възпитал лошо щом се е превърнал в подобно същество още в ранна възраст. Аз ви казах като остареят тия родители ще ядат бой и ще им изпива заплатите. Гамена отдавна беше да е пресечен гамен, ако имаше родители на място, които вместо да му пълнят кесията и да го лиготят и оправят всяка забъркана каша му показваха опакото на колана и го бяха вкарали в ред и дисциплина. То расте без да уважава никой, смятайки се за нещо повече, това не идва от небето, то му се насажда у дома.

# 197
Ама мен какво ме интересува чие дете е? Гамена си е гамен, а родителя го е възпитал лошо щом се е превърнал в подобно същество още в ранна възраст. Аз ви казах като остареят тия родители ще ядат бой и ще им изпива заплатите. Гамена отдавна беше да е пресечен гамен, ако имаше родители на място, които вместо да му пълнят кесията и да го лиготят и оправят всяка забъркана каша му показваха опакото на колана и го бяха вкарали в ред и дисциплина. То расте без да уважава никой, смятайки се за нещо повече, това не идва от небето, то му се насажда у дома.
Мале, от такива възпитателни методи най-много затворите да се напълнят с непълнолетни престъпници! Интересно ми е имаш ли деца и често ли им "показваш опакото на колана"? Или те не са гамени?

# 198
Гаменче си е, да, и от училището не правят услуга нито на него, нито на останалите деца- потенциалните потърпевши, като се правят на ощипани.
И то не е станало гаменче този конкретен ден, а постепенно, пробвало се е в годините докъде може за стигне безнаказано, получавало му се е.

# 199
  • London
militana, от такива къде все говорят наопаки във темите вече ми е до гуша дошло. #Crazy Как ще си възпитавам детето е моя работа, колан ли ще играе, на боб ли ще седи това не ти влиза в работата. Важен е резултата, а той е да не дойде да избие зъбите на твоето дете, ясна ли съм? Ти, ако искаш го учи на саморазправа и, че е велик и му давай по 20 лева за изречена псувня не ме вълнува, ако си убедена, че после няма да избие нечии зъб, ОК! Мое задъжение е да не отгледам престъпник и е срамота, ако видя, че отива натам да му се хиля и ходя подир него да замитам.

# 200
  • София
Аха, бийте здраво децата от малки, че като пораснат да не станат побойници. Това е методът!  Grinning

# 201
Спомням си за едно дело за убийство от 1970-те. Двама се сбиват, единият вади нож и убива другия. Присъдата беше 3 години. Така че присъдата за един зъб и то за непълнолетен извършител, едва ли ще е удовлетворителна за жертвата.

# 202
militana, от такива къде все говорят наопаки във темите вече ми е до гуша дошло. #Crazy Как ще си възпитавам детето е моя работа, колан ли ще играе, на боб ли ще седи това не ти влиза в работата. Важен е резултата, а той е да не дойде да избие зъбите на твоето дете, ясна ли съм? Ти, ако искаш го учи на саморазправа и, че е велик и му давай по 20 лева за изречена псувня не ме вълнува, ако си убедена, че после няма да избие нечии зъб, ОК! Мое задъжение е да не отгледам престъпник и е срамота, ако видя, че отива натам да му се хиля и ходя подир него да замитам.
Аз най-добронамерено те съветвам да не упражняваш насилие върху детето си, защото ще има такива проблеми, че избития зъб като леко погалване ще ти се стори. Ако искаш го приемай, ако не си го бий с колана, просто да те предупредя, че това не е приемлив метод на възпитание. Казвам го като родител с 22 год.стаж. Не виждам "къде съм говорила наопаки в темите" , ама това явно е до възможност като четеш и да разбираш. Всеки може да изказва свободно мнението си, включително и аз, колкото и странно да ти се вижда. Аз също претендирам да не съм отгледала престъпник слава богу! И пожелавам това на всички вас.

# 203
Резултатът от слаби и немощни институции е точно това, което се случва и в темата - противопоставяне в обществото.
Ако в училището има ясна процедура при провинения, която се спазва стриктно, родителите нямаше да стигат до такива спорове, че и саморазправи разни.
И за това сме чували.

# 204
  • London
Кой е казал да биеш детето с колана без причина? Говорим за младеж избил зъб на друг младеж. Виж в този случай щях да извадя колана да и изобщо не ме е срам да го кажа. Peace Ти какво предлагаш да му се скараме само и да му се усмихваме? Joy Никой не е казал да  биеш  превантивно с колана. ooooh! Още малко това ще изкараш! Седяла съм на боб, била съм сурово наказвана, когато е имало сериозно основание и е имало само и единствено добър ефект. Знам, че е модерно да се отричат старите методики то заради това и поколенията стават все по-неблагодарни и извратени, но аз си имам мое мнение по въпроса. Просто се надявам някой да не избие зъбите на моето дете един ден, че тогава няма изобщо да се наложи да ми се обяснява проваления му родител, ще го изгоня като мръсно коте, а синковеца ще гоня до дупка съдебно.

# 205
Спомням си за едно дело за убийство от 1970-те. Двама се сбиват, единият вади нож и убива другия. Присъдата беше 3 години. Така че присъдата за един зъб и то за непълнолетен извършител, едва ли ще е удовлетворителна за жертвата.

Спомням си как един някъде преди време си купи кола за 2000 лв. И сега се чудя как хората искат по 80 хиляди за същото?
Горното е типична махленско- клюкарска постановка. Кой, кога, защо. Че може много причини да има да му дадат три години, ако изобщо има нещо реално в някаква обща хипотеза, ама де ти... българинът знае.

Преди няколко страници дадох няколко съдебни решения, нови, не от "1970-те". За средна телесна повреда и граждански иск. За присъди:
Ето за любителите на "новини":
http://konkurent.bg/article/3734/10-godini-za-pandizchiia-izbil-zub-na-sukiliinik
http://www.kozloduy-bg.info/?p=news&aid=10693
http://posredniknews.com/site/obshtestvo/pravo/11261----3----

Малко практика реална, все пак, не всички са "новинари" от типа "ЕЖК", така, както си говорим, по принцип:
http://www.lovech.court-bg.org/img/File/SPRAVKI%20PO%20DELA/SVYR … d810_12751910.htm

http://domino.vks.bg/bcap/scc/webdata.nsf/Keywords/F905E4F21C915 … 1C2257AAE0040887E

http://www.osstz.com/reshenia/ND/2011/062011/0170d811/06742011.htm

http://court-asenovgrad.org/info/cases/oldcases/new/NOHD211-2012MOTIVI.htm
Този е пък непълнолетен, от тези, за чиито деяния "не може" да се търси обезщетение и който "не може" да бъде съден.
Този случай, между впрочем, си е показателен- как обещали едни родители на един непълнолетен да платят едни пари, ама...А, има и разноски- да му се неначуди човек...

http://www.os-gabrovo.org/CMS_ADM/images_content/0070d811/107a0511.htm
"Съгласно чл.28 ал.2 от ГПК непълнолетните лица извършват съдопроизводствени действия лично, но със съгласието на родителите си. Подсъдимият като непълнолетен е следвало да бъде конституиран като граждански ответник действащ със съгласието на майка си. Неговата отговорност за причинени неимуществени вреди е лична. Подсъдимият, като непълнолетен  не е пасивно легитимиран да отговаря лично, без съгласието на майка си за причинените неимуществени вреди.
Съгласно чл.86 от НПК граждански иск в съдебния процес може да бъде предявен  срещу подсъдимия и срещу други лица, които носят отговорност за причинените вреди причинени от престъплението."

http://www.smolyanrc.court-bg.org/img/File/December%202011/20115 … 2-2011_Motivi.pdf
http://www.smolyanrc.court-bg.org/img/File/December%202011/20115 … 2-2011_Motivi.pdf

Има огромна практика, но смисъл не виждам от повече. Срещу ЕЖК от някога, някъде през "1970-те" няма какво да се изпречи, вярно си е. Мишел едва ли мечтае ученикът да иде ефективно в затвора, а и това са си глупости. Тя писа, какво иска и търси. Колко точно е годишен нападателят, какво е станало, на колко градуса се бил извърнал, каква е псувнята и както как го е засегнала, какви са последиците- важни факти, които аз продължавам да не обсъждам тук.

Да спомена, също така, че освен направени разходи по лечение се дължат и неимуществени вреди- претърпени болки и страдания. Застраховател е плащал такива за уплаха на дете- участник в катастрофа, което имаше причинени леки телесни повреди. На база психиатрична експертиза. Болката да не би да е нещо нормално? Ужасът? Споменът? Срамът? Или за българина и това е нещо, дето е "в реда на нещата"?
А като била уведомена полицията, та какво? Тя ли ще защитава интересите на пострадалия в съда?

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 16:01 от Judy

# 206
Разликата между форума и училището е, че тук физическа възможност за ритници няма. Но словесни такива бол.
Че изненади могат да ни поднесат децата, да, могат. Но и че ние ги оформяме по свой образ и подобие, спор да няма. Агресията тръгва от в къщи, де с шамари, де на боб, де с крясъци, минава през училище необезпокоявана и поощрявана с което, от хора, възпитавани по същия тертип... и се мултиплицира в следващото поколение.
Мишел, съжалявам.

# 207
Разликата между форума и училището е, че тук физическа възможност за ритници няма. Но словесни такива бол.
Че изненади могат да ни поднесат децата, да, могат. Но и че ние ги оформяме по свой образ и подобие, спор да няма. Агресията тръгва от в къщи, де с шамари, де на боб, де с крясъци, минава през училище необезпокоявана и поощрявана с което, от хора, възпитавани по същия тертип... и се мултиплицира в следващото поколение.
Мишел, съжалявам.

Радвам се, че някой е разбрал какво искам да кажа.
La Cartala - не бях видяла лентичката ти, леко раждане ти желая, не се вълнувай толкова. Рано ти е още да наказваш, дано никога не ти се наложи. И пак запомни, че добрата дума, вниманието към детето, интерес към желанията и постиженията му, ежедневен близък контакт с неговата среда са фактори, които са много по-важни от наказанията и агресията. Съжалявам, ако звуча високопарно, не е това целта ми. Просто в обществото ни се е събрала твърде много агресия, това личи и от форума. Случките в училищата само потвърждават това.

# 208
  • Ямбол
Горкото дете на Катрала, какво го чака, ако знае....

Убедена съм, че този, който е раздавал юмруците е бил възпитаван точно с методите на Катрала.

# 209
  • София
Ама мен какво ме интересува чие дете е?...показваха опакото на колана и го бяха вкарали в ред и дисциплина. То расте без да уважава никой, смятайки се за нещо повече, това не идва от небето, то му се насажда у дома.

Много ми се ще да видя как точно ще покажеш опакото на колана на своята плът и кръв. Ти какво си мислиш, че е толкова лесно да извадиш колана и да шибнеш дори веднъж детето, което си родила с мъка, бдяла си над него дали диша, гледала си го -айсет години и си му треперила. Каквото и да направи, пак ще гледаш да го защитиш, вместо да го налагаш с колана. Или боба отсега си го приготвила, заедно с памперсите и ританките?

Общи условия

Активация на акаунт