Синът ми бе пребит в училище...

• 32 676
  • 571
  •   1
Отговори
# 210
  • London
Да де сигурно и аз понеже съм седяла някога на боб в последствие съм избила 5-6 зъба на някоя съученичка. Страшна логика! Thinking Метода с боба си е много отрезвяващ, защото докато киснех на боба много добре осмислях провинението си. Peace Но не очаквам някой, който изобщо не е бил наказван по този начин да ме разбере. Joy Та нито боба, нито наказанията попречи с родителите ми до днес да съм в прекрасни отношения и добри приятели. Peace Но, ако на някой му е по-удобно да изкарва всички наказвани в детството с психични травми и насилници си е негово право. Няма да му преча. Гледам либерастите го удариха на агресия към инакомислещия. Joy

Андариел и Лиляна, не ми мислете детето, ако обичате. Peace

# 211
  • София
Е, аз и без да съм седяла на боб не съм избила ничии зъби, дори не съм ударила, макар да съм имала основания!
 Какво има толкова да се разбира за този боб - то си е ясно!

# 212
Твърде леко ще се оттърве детето им и няма дори поука да си вземе от демонстрираното поведение.
Нямам си и на идея, ако заведем дело какъв може да е краят му? Побойникът е малолетен, на 14 години...Не мога да ги дишам учителите и ръководството на училището, как да действам спрямо тях?

Единственото правилно решение е да се заведе дело и да се научи малкия мук, че така не стават работите в живота. Ако сега му се размине, ще си мисли че винаги ще е така.

# 213
Не разбрах тези, които не сме "стояли на боб" като деца, трябва ли да се притесняваме за себе си?
В смисъл, нещо ни липсва във възпитанието, трябва да наваксаме или може и така да я караме?   Rolling Eyes

# 214
Абе не сте ли завършили магнаурската школа няма как да ги знаете тези работи.  Joy

# 215
Как по-мило и щадящо може да бъде наречено едно момче, което краде, рита в лицето друго момче и му избива зъб?!? "Гаменче" е ласкаво дори.
Е да де, ама думата беше употребена в смисъл ако това беше "вашето гаменче".

Именно. Който си е отгледал гаменче, едва ли го интересува какво то причинява на хората. Да му се задава въпрос "Какво би направил" е излишно, защото е ясно, че нищо не е направил и няма да направи.

Не знам дали боба и колана са добри възпитателни средства. Това не ми се е случвало, не съм го правила и аз. Обаче пък попивах родителското поведение. Не може примерно майка ми да ме учи, че да обиждам хората е лошо и в същото време тя да обижда както й падне. Или баща ми да ми говори, че би било добре да чета повече, а да не съм го видяла с книга в ръка.

# 216
  • London
Аз претенции към тези, не стояли на боб нямам за сметка на тях, които от 5 кладенеца вода ще донесат за да изкарат всеки насилник именно от тези стояли някога на боб. Joy Относно младежа избил зъбите на сина на авторката съм почти убедена, че дори не е наказван, а е един разглезен лигльо на който всичко му е позволено. Родителите наказващи децата си като са се провинили нямат навика да ходят да потулват грешките им, даже напротив ще са първите които ще искат сина им да си понесе последствията. Peace

# 217
Ако е средна телесна, то прокуратурата си повдига обвинение.
Сега правят ли в училищата застраховки на учащите?
http://www.allianz.bg/site/index.php?page=zlopuch

И все пак, мнението ми е,
че детето е трябвало да даде чипса си и да не отговаря на псувнята с псувня, стигайки се до саморазправа. Не трябва да се действа първо сигнално.
Щеше да е грабеж. НПК
Не се знае на кого е "попаднал", може да е и освидетелстван човек, който не носи съдебна отговорност.
Да, чипса е негов, но живота и здравето му са по-скъпи.
Правилник в банките е, че при обир да не се оказва съпротива.

# 218

Тази вечер у нас дойдоха родителите на побойника, нормални и много притеснени хора. Молят да не завеждаме дело, че те поемат всички разноски по лечението и възстановяването на детето ми. Разбирам ги и тях, но някак на мен само толкова не ми е достатъчно, не е справедливо. Твърде леко ще се оттърве детето им и няма дори поука да си вземе от демонстрираното поведение.
Нямам си и на идея, ако заведем дело какъв може да е краят му? Побойникът е малолетен, на 14 години...Не мога да ги дишам учителите и ръководството на училището, как да действам спрямо тях?

Много неприятна случка..

Аз бих търсила отговорност на първо място  от училището. Да се изясни ситуацията, кой е бил наблизо и тн. защо не са взели мерки, и тн. + съответната отговорност от пълнолетните лица, разнищване на 'процедурите' и тн. Това има смисъл в преспектива да се избягват в бъдеще подобни инциденти.

Второ, родителите на момчето са направили нужното да дойдат да се извинят и да поемат отговорност, разходи и смятам, че бих приключила до тук с него, защото от разказа ти оставам с впечатление, че синът ти все пак е бил активен участник в свадата, което не го прави 'жертвен агнец'. Търсене на рехабилитация за побойника - да, разбира се.  Наказание - излишно е, само да го натикат в някое СПИ да излезе поредния криминален тип. Струва ми се излишно, и прекалено.

# 219
Той Е поредния криминален тип.

# 220

От водене на дела не вярвам да получите каквото и да е възмездие, освен че родителите на отсрещната страна ще наемат адвокат на отрочето си и ще ви изкарват вас виновни, ще се викат свидетели и ще попаднете в една порочна система дето ще съжалявате впоследствие . Няма смисъл да си го причинявате.
Замислете се дали това е подходящото училище за сина ви, защото реакциите на учителите са меко казано противни.
 А между другото често се случва точно побойниците да са мамини синчета с нечии протекции и никой да не смее да им прави забележки-за съжаление това е често действителността у нас.

# 221
Мишел, помня те от един друг форум и знам , колко време и усилия вложи във възпитанието на детето си! И ме хваща огромен бяс, че точно такива деца са ,като притегателна сила за агресорите !  На първо място - бързо преодоляване на психическите и физическите щети ,нанесени на детето ти. не се забравят лесно такива случки и бих препоръчала ,ако трябва след време да поговорите с психолог ,за да не носи в себе си страх и ярост..  Задължителна консултация с адвокат, за да сте наясно какви са вариантите ,а вие сте достатъчно разумно семейство, за да решите как да действате след това.

10 цента,      казваш ,, рехабилитация ,, со трЕбе за побойника и няма две мнения,а? Laughingдопускам ,че си имала предвид ,  реабилитация,, Simple Smile

# 222
  • Ямбол
.....

Това ми даде идея да попитам - ако вас като възрастни ви нападне някой и иска да вземе нещо от вас(на стойност един чипс) и ви срита при отказ, как ще реагирате?

# 223
.....

Това ми даде идея да попитам - ако вас като възрастни ви нападне някой и иска да вземе нещо от вас(на стойност един чипс) и ви срита при отказ, как ще реагирате?
Хаха.  Ако е по-едър и як от мен давам веднага чипса. Бягам далеч и чак зад ъгъла в безопасност ще му тегля една псувня.
...
Виж ако съм момче и съм в компанията на някоя хубавица, то тогава нещата се променят и ще жертвам някой и друг зъб само и само да не ме смятат за загубеняк.

Та---според зависи е всичко.

# 224

Къде ако ме нападне? На обществено място с много хора, например в офиса?
Най-вероятно е да  му ритна един в топките и после ще кажа на шефа.

Детето не е нападнато по тъмна доба на някой безлюден сокак, все пак.

Но пък аз в офиса се чувствам някак си...по-защитена.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт