Синът ми бе пребит в училище...

• 32 679
  • 571
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не мога да разбера как така учителката ще види дете в кръв и избит зъб, със сигурност ще знае вече, че е имало бой, и няма да се обади нито на родител, нито ще изпрати детето при училищната сестра, а още по-лошо - ще го вкара в редовния час! Веднага се разчува и се вижда какво става, къде са дрямали учителите и директорът, че не са реагирали!

# 181
Джуди, по-скоро негативите при едно съдебно развитие на нещата са, че трябва доказателства да се представят, тоест и свидетелски показания. А там са присъствали явно само деца /непълнолетни/. Гадното е, че ще трябва да бъдат разпитвани. Но пък нека да свикват, то да си гражданин на едно общество освен права значи да имаш и задължения.

Ама разбира се, че трябва. Кой да доказва един иск, ако не ищецът. То ако се разследваше и съдеше, както тука... Laughing Затова и още в първия пост писах на Мишел да си се консултира със специалист, т.к. няма как да се оправи сама. Пък тя ще си реши дали и към кого да се обърне.

Децата по- добре да ги разпитват, отколкото да стават редовни свидетели или жертви на подобни ситуации. Не е чак толкова травмиращо. Поне, за разлика от редица възрастни у нас, ще имат някакъв личен опит, а няма само да се осланят на жълтата преса, извличайки за себе си изводи какво принципно се било случвало у нас.

Не мога да разбера как така учителката ще види дете в кръв и избит зъб, със сигурност ще знае вече, че е имало бой, и няма да се обади нито на родител, нито ще изпрати детето при училищната сестра, а още по-лошо - ще го вкара в редовния час! Веднага се разчува и се вижда какво става, къде са дрямали учителите и директорът, че не са реагирали!

За мен това си остава най- ужасяващото в ситуацията...Доколкото разбирам и майката от това е най- ужасена.

# 182
Разбрахме какво бихте направили, ако набият така детето ви, обаче е по-интересно, ако се окаже, че гаменчето е вашето, какви ли ще са реакциите?  Thinking

Определението "гаменче", което си използвала говори за много сериозен проблем. Гамен означава невъзпитан или възпитан на улицата, побойник, хулиган. Такъв, за когото никой не се интересува.

А когато моето дете е постъпвало лошо спрямо друго дете в училище, си е носило последствията от постъпката и аз не съм му ходатайствала.
Извън училище е моя грижата, както и съм се покрижила за възпитанието й, преди да тръгне на училище. Нямам притеснения, че ще избие зъбите на някого заради храна, вещ или просто ей така, за спорта.

~Мишел~, имаше ли някакви реакции след случилото се от останалите родители, ученици и деца?

# 183

Абсолютно вярно. Затова освен наказание за учителката, опитала се да замаже инцидента, бих сменила незабавно училището.

Аз бих направила всичко възможно по официален ред учителката да смени училището, или поне класа.
А лично бих я посъветвала да си смени попрището.

# 184
И много е интересен целият хор как пее дружно. Разбрахме какво бихте направили, ако набият така детето ви, обаче е по-интересно, ако се окаже, че гаменчето е вашето, какви ли ще са реакциите?  Thinking
Да не се окаже, че пак учителите ще са ви виновни или пък като въпросните родители ще се опитате да заобиколите правилата и наказанията, защото са прекалено строги за вашето гардже? Сега, то ясно, че на вас не може да ви се случи, не и вашето дете...
На този провокативен пост ще отговоря, че ................

Постът на Елица не е провокативен, въобще, много си е резонен. Дали ако синчето на Мишел беше "победител" щеше да има подобна тема тук?

Като майка на двама (лъвове) ще кажа, че с подтикването към агресия на децата ще им направите изключително лоша услуга.
Съгласна съм, че е недопустимо подтикването към агресия, не виждам някой тук да прави такова нещо. Ако да си търсиш правата и да изискваш наказания за виновния е агресия, то нямам коментар....А ако синът на Мишел беше побойникът, тогава пък сигурно щеше да пише майката на набития, та пак можеше да има тема тук.
Все повече се чудя обаче, имайки предвид конкретното събитие, двете деца в Пловдив, дето се клали с ножове, момичетата, които убиха от ревност и завист своя съученичка.....какво става с нашите деца? Как родителят не разпознава, че у детето му такива тъмни сили бушуват.....просто тръпки ме побиват, това не са закоравели престъпници, това са деца, които живеят в семейства, сред близки.....

# 185

Абсолютно вярно. Затова освен наказание за учителката, опитала се да замаже инцидента, бих сменила незабавно училището.

Аз бих направила всичко възможно по официален ред учителката да смени училището, или поне класа.

О, и това разбира се, но пък е по-малко възможно. Както е известно, гилдията доста добре брани членовете си и се крие зад училищни правилници, процедури и прочее недомислени регламенти.

# 186
Прочетох темата само в началото . Потресена съм , защото точно вчера нещо подобно стана и в нашето нафръцкано , елитно училище с големи претенции . Пет по - големи деца са съборили на земята сина ми и са го ритали , заедно с още две деца от нашия клас  . И това става в присъствието на две учителки говорещи си на пейките ... никой не е помогнал на децата . Случайно минаваща майка от нашия клас се е намесила вече на финала ... Днес бях при директора ... ще вземели мерки . Оказа се , че си знаят групичката деца , но досега няма наказания ...
Аз вече не знам как ще си го прибера от училище ...

# 187
  • London
Това си е точно гаменче! Още на 14- годишна възраст тръгнало да избива зъби. Утре ще избие за благодарност и на родителите си като остареят и пенсиите ще им взима. Но това е техен проблем, слабо ме касае, щом не са го възпитали ще си го заслужават. Щом не му е първо провинение случаят е ясен, аман от такива хулигани с родители дето ходят да им оправят бъкиите. Да си понесе последствията, да върви в някой интернат там него групово др. като него да насинят да му дойде акъла. Дете, което се възпитава както трябва не стига до момента в който избива нечии зъби ще ме прощавате. Мишел, с теб съм и изобщо не слушай форумците, които пишат глупости. Имаш пълното право да си търсите правата и ако някой трябва да напусне училището е онзи хубостник. Днес е вашето дете, утре нечие друго. Такива келеши не се оправят с добро, а трябва да си намерят точната среда, която не е сред нормалните и кротки деца. А тия, които се явяват в защита на побойника само ще им кажа, че като един ден недай си Боже избият зъбите на детето им ще си говорим пак. Peace На 14- възраст да причиниш средна телесна повреда, това не е обикновено поступване два шута в гърба и 2 шамара, говорим за много голяма агресия с тежки последици.

# 188

О, и това разбира се, но пък е по-малко възможно. Както е известно, гилдията доста добре брани членовете си и се крие зад училищни правилници, процедури и прочее недомислени регламенти.

Човек може да опита, дори да не стигне до края, поне ще им държи влага известно време.

При нас на побойниците все им беше за пръв път и така по няколко пъти.
Наказанието "забележка" и "полагане на общественополезен труд" явно не се вписват никъде трайно и на следващата година същите започват "на чисто".

# 189
  • София
Как по-мило и щадящо може да бъде наречено едно момче, което краде, рита в лицето друго момче и му избива зъб?!? "Гаменче" е ласкаво дори.
Сега краде и бие, след време може и да убие някого.  ooooh!

# 190
Как по-мило и щадящо може да бъде наречено едно момче, което краде, рита в лицето друго момче и му избива зъб?!? "Гаменче" е ласкаво дори.
Е да де, ама думата беше употребена в смисъл ако това беше "вашето гаменче". Демек всеки в къщи си отглежда по едно гаменче и въпрос на късмет е, че то не е било от другата страна на барикадата. Като че ли има значение чие е "гаменчето". Ние коментирахме случката, а не защото пострадалото момче е син на Мишел.

# 191
  • София
"Ако се окаже, че гаменчето е вашето..." Да не повтарям "дете" по 3 пъти в едно изречение. Пак ли ощипани госпожи?

# 192
"Ако се окаже, че гаменчето е вашето..." Да не повтарям "дете" по 3 пъти в едно изречение. Пак ли ощипани госпожи?
Не, просто аз не наричам с такива думи деца, независимо мои или чужди. Защото това най-малкото е вербална агресия, от която няма нужда. Както и определението "ощипана госпожа" впрочем. Въпрос на мироглед и възпитание. Защото после се чудим защо "каквото повикало, такова се обадило"

# 193
  • София
Освен да ми избиеш някой зъб...

# 194
Освен да ми избиеш някой зъб...
Добре, ще ти го напиша опростено, за да ме разбереш. Ако си наричаш детето "гаменче" не се учудвай, ако избива зъби, то просто се държи така, както се очаква от него....Сега по-ясно ли ти стана?

Общи условия

Активация на акаунт