Синът ми бе пребит в училище...

• 32 671
  • 571
  •   1
Отговори
# 225

Не Бисерка , имам предвид работа с този младеж да си управлява гнева, нервите и тн. Нещо което има смисъл за неговото бъдеще на нормален човек  и предполагам съдия може да назначи, но нито съм юрист, нито имам някакво понятие какво се прави в такъв случай. Знам, че да се вземе този човек от училище и да се набута в някое СПИ в гората по-скоро го излага на риск да развива девиациите си отколкото да се случи нещо полезно за него и за обществото.

# 226
  • София
Доколкото зная специалистите съветват при нападение с цел обир да не се оказва съпротива, защото иначе може да се провокира нападателя към по-голяма жестокост. Нараненото его минава, но физическите травми могат да се окажат фатални. Но в действителност човек инстинктивно защитава себе си и притежанията като оказва физическа съпротива.

# 227
Ако ме нападне непознат на улицата, най-вероятно ще си дам чантата.
Така ли трябва да се чувстват децата ни в училище, в стаята, по коридорите, в двора, в стола -безпомощни и беззащитни ?

# 228
  • London
Първо в НК не се разглеждат случаи на стойност 1 лев кражба/грабеж. #Crazy Второ чипса е бил просто претекст за заяждане, не че въпросния както разбрахме няма солидни джобни да си закупи поне 10 чипса. Искал е да го набие и е намерил начин!

# 229

Така ли трябва да се чувстват децата ни в училище, в стаята, по коридорите, в двора, в стола -беззащитни?
Това се чудя и аз. Thinking
Нормално ли е , нима учителите , охраната , въобще възрастните, не отговарят И за живота и здравето на децата?
Децата до 12 нямат право да стават сами , без придружител , нали?
В училище кой играе ролята на придружител, не са ли възрастните?

# 230
  • София
Разбира се, че не! Затова ръководството на училището трябва да си е на мястото и да осигурява безопасност и предотвратяване или прекратяване на бой и разправии между децата своевременно. Децата и родителите трябва да свикнат с мисълта и действието, че при подобни проблеми да изискват намеса на ръководството, наказания и пр., ако трябва да се вика и полиция. Докато децата са на училище, те са грижа и отговорност на учителите и ръководството.

# 231
Трябва да заведете дело, да не се разубедите -
все пак вашето дете е било нападнато  и е останало без зъб.
Родителите на хулиганчето изглеждали нормални хора  Shocked стига бе това е
изключено и слабо вероятно!! Такива са пред хората!
Не може нормални хора да  произведат описаното гаменче.

# 232
Ако ме нападне непознат на улицата, най-вероятно ще си дам чантата.
Така ли трябва да се чувстват децата ни в училище, в стаята, по коридорите, в двора, в стола -безпомощни и беззащитни ?

Попитах в преден пост - какво е местонахождението на лавката?
/в училищният ли двор/
Никъде никой не е защитен на 100%, даже в собственият си дом.

Доколкото зная специалистите съветват при нападение с цел обир да не се оказва съпротива, защото иначе може да се провокира нападателя към по-голяма жестокост. Нараненото его минава, но физическите травми могат да се окажат фатални. Но в действителност човек инстинктивно защитава себе си и притежанията като оказва физическа съпротива.
Разбира се, че не! Затова ръководството на училището трябва да си е на мястото и да осигурява безопасност и предотвратяване или прекратяване на бой и разправии между децата своевременно. Децата и родителите трябва да свикнат с мисълта и действието, че при подобни проблеми да изискват намеса на ръководството, наказания и пр., ако трябва да се вика и полиция. Докато децата са на училище, те са грижа и отговорност на учителите и ръководството.
Това е работа на училищната охрана. Потърсете от фирмата отговорност. Учителите не са пъдари.

# 233
nikol, чукай на дърво, нищо не се знае, може наистина родителите да са свестни хора, просто детето да е с труден характер или да е попаднало в лоша компания. Но това дело би трябвало да бъде за урок и назидание на детето, не на родителите.

# 234
Може, може, децата не са само продукт на родителите си, а и на заобикалящата ги среда, на цялото общество, на училището, всички ние ежедневно ги възпитаваме и с нещата, които правим, и с онези, които не правим.
Гаменчето можеше и да не стигне дотук, ако по-рано са взети мерки. Не вярвам това да му е дебютът.
Често родителите не знаят докъде могат да стигнат децата им, а и от училището не казват разни дреболии, "какво толкова, деца са".

Това е работа на училищната охрана. Потърсете от фирмата отговорност. Учителите не са пъдари.

А какво работи дежурният учител? newsm78

# 235
Учителите не са звероукротители.
Ако родителите вкъщи не могат да се оправят с децата си и да ги контролират поне до някакъв минимум,как можем да изискваме от учителите да ни възпитат,научат и опазят децата да не се избият помежду си?

# 236
  • София
Пав1, работа е на охраната, но ако е наета срещу заплащане от джоба на родителите с цел охрана на децата. Охраната на софийските училища, която се плаща от общината, не пази децата, а следи за пропускателния режим и пази сградата и чиновете. Специално съм питала полицаите, които обикалят по училищата и проверяват дали охраната си е на мястото.
В задълженията на учителите и ръководството е записано, че тяхната роля е И да опазват живота и здравето на децата. Наскоро някой пуска цитати от училищен правилник и от закона за образованието, дори надълго и нашироко спорихме с някои учители-участници в темата, които твърдяха, че не им е работа да пазят децата, а да преподават. Ролята на дежурните учители на всеки етаж и в двора е именно да следят за дисциплината и безопасността, а това включва и да не се случват побои или при конфликт, той да бъде прекратен.

# 237
  • Варна
За съжаление, не съм потресена, че дете е избило зъб на друго дете! Tired Даже си казах:важното е да няма убит.
И аз като повечето, съм потресена, че родителите на потърпевшия не са били уведомени веднага.

На пръв поглед ще си кажа:малкия дявол. А после- разходи големи за зъболекар. Peace С годините, не само за в момента,  родителите ще се уверят, колко пари ще бъдат вложени заради зъба. Психически здраво дете ще надживее тормоза, но избиването на зъб е липса на такъв естествен доживот. Сори, че наблягам на физическия проблем. Peace

# 238
И аз да питам " А дежурните учители? "
Охраната твърде често е наета , за да пази училищната сграда и да не допуска външни лица, често тя НЯМА отговорност и задължение да пази децата.

# 239
А какво работи дежурният учител? newsm78
Не знам какви са му задълженията.
Да, сега прочетох:
" 6. През голямото междучасие главният дежурен учител наблюдава реда във фоайето на училището и на павилиона за закуски и въвежда ред при необходимост. "
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zDNVJZmA4Qw … ct=clnk&gl=bg

Общи условия

Активация на акаунт