Синът ми бе пребит в училище...

• 32 688
  • 571
  •   1
Отговори
# 270
На 100% съм съгласен с тебе, но извадения зъб е средна телесна повреда и прокуратората няма да си затвори очите ако бъде сезирана. Това говори само по себе си че тези работи не се решават така в нормалните държави. Има си инстанции и компетентни органи които се занимават с тези неща.

# 271
  • София
Много им харесва на турците да бият гяурите. #Cussing out #2gunfire

Това беше топ-изказването в темата!

Вече започва да ме съмнява всичко по въпроса, защото познавам отблизо манталитета там и знам, че тези твърдения са малоумни.

# 272
Твърденията и колкото и да са малоумни на мене ми звучат правдоподобно в някои отношения.

# 273
но извадения зъб е средна телесна повреда и прокуратората няма да си затвори очите ако бъде сезирана.
Има жалба в полицията. Има и от съдебна медицина документ,
но
в процеса на разследване е необходимо да се докаже със надеждни свидетели, че
точно 14годишният е причинил тази средна телесна повреда.
Прокуратурата си води Наказателно дело, а сумите за обезщетения са граждански иск.
Има ли застраховка, направена от училището за учащите?
~Мишел~ , това не е първият случай със синът ви, нали?
 Беше се оплаквала преди години, че е обект на насилие. Тогава как се справихте със ситуацията?

# 274
  • Ямбол
Само да вметна, че в училище е чупен зъб на сина ми. Станало е неволно, не съм търсила отговорност от виновния.
Но потърсих застраховката, която всяка година ме карат да плащам. Е, оказа се, че не покриват такива щети. Стоматологът нещо не издал бележка, каквато те искат и бла-бла глупости. От тогава девета година вече не плащам и лев на застрахователи.

# 275
Мишел , действай си с дело.Не може да се разминава на всеки само защото е млад.НА 14 години момчето може да носи отговорност за постъпките си и трябва да понесе последствията.
Защото при следващ случай пак мама и тате ще отидат с мили очи и реално това момче ще знае ,че винаги се оправят нещата.

Това си е средна телесна повреда.

И не позволявай да те заблуждават ,че няма да си покриеш разноските по делото.Консултирай се с адвокат и ще видиш ,че става.идеята е ,че ще се наложи да се викат свидетели и дано родителите не се стреснат и да спрат децата си.

Само ако знаете какви 14-15 годишни разпитват в районните и колко нагло и безочливо се държат.

А за учителката вече казах ,че трябва да сезираш инспектората.

Относно застраховката.Те си имат общи условия и имат изисквания към документите.Попитай какъв точно документ искат.
Имам няколко познати , които получиха пари точно от такива застраховки в училище заради травми на децата им.

# 276
Милитана, не знам откъде извади извода че съм на страната на побойника, но нищо.

Просто ми направи впечатление, че реагира на нейна публикация в негативен смисъл относно момчето, което е нанесло побой и твърдението ти, че му трябва рехабилитация, а не наказание. Една майка винаги първо ще търси рехабилитация за пострадалото си дете. Според мен за другото момче е редно родителите му да се погрижат, както и оторизираните за това органи. Както и да е, дано този път си ме разбрала правилно.

# 277
Аз нещо се обърках съвсем, трябва ли родител да сезира всички наред и поименно, няма ли процедура, примерно, след като е извикана полиция, пусната е жалба там или каквото и да е, от полицията да се сезира инспекторат, прокуратура, агенцията за децата и който още трябва?
Т.е, в държавата ни няма ли такава процедура, нещата да вървят по някакъв канален ред?
Самото училище няма ли задължение да действа също по някаква процедура в случай на насилие там?

# 278
  • София
Самото училище няма ли задължение да действа също по някаква процедура в случай на насилие там?
Процедурата е да се покрие всичко.

# 279
Много им харесва на турците да бият гяурите. #Cussing out #2gunfire

Това беше топ-изказването в темата!

Вече започва да ме съмнява всичко по въпроса, защото познавам отблизо манталитета там и знам, че тези твърдения са малоумни.

Абсолютно.
 Темата става все по безполезна и малоумна.

Съветвам Мишел да използва възможностите, които и дава закона и да не се вкарва във филми и конспирации.
 Джуди добре е обяснила опциите, останалото ще и каже адвокат.

# 280
  • София
Твърденията и колкото и да са малоумни на мене ми звучат правдоподобно в някои отношения.

Кое точно ти звучи правдоподобно?! Кои гяури, кви турци обичат да ги бият - вие или сте с халюцинации или още не сте си извадили главите от гъза на историята!

# 281
Не мога да повярвам колко неадекватни мнения прочетох звучащи ми като: преклонена глава ,сабя не я сече...
Хора, в кой век живеете,до кога това робско мислене...
Мишел, по нагоре ти писах ,и пак съм на същото мнение че,трябва да търсите правото си на защита в съда.

# 282
  • Ямбол
...
Мишел, по нагоре ти писах ,и пак съм на същото мнение че,трябва да търсите правото си на защита в съда.
Кое е робско мислене? Да защитиш здравето и живота си, когато дадеш на насилника чипса ли?

# 283

Кое точно ти звучи правдоподобно?! Кои гяури, кви турци обичат да ги бият - вие или сте с халюцинации или още не сте си извадили главите от гъза на историята!

Извадили са ги, но целта им е провокация.

# 284
...
Кое е робско мислене? Да защитиш здравето и живота си, когато дадеш на насилника чипса ли?

Вярно ли? Ами утре насилникът като обогати желанията си... поиска да му оближеш обувките например или да лаеш като куче...

Общи условия

Активация на акаунт