Синът ми бе пребит в училище...

• 32 586
  • 571
  •   1
Отговори
# 435
  • В тъмната гора.
Мишел, писала си, че родителите са дошли, но не видях да си писала побойникът дойде ли с тях, извини ли се на детето ти?

Не...

# 436
  • На земята, която е всъщност звезда.
Мишел, писала си, че родителите са дошли, но не видях да си писала побойникът дойде ли с тях, извини ли се на детето ти?

Не...

За мен това би било определящо да заведа дело. Момчето не поема никаква отговорност за поведението си /избити зъби/, а родителите идват при вас с идеята, че могат всичко да замажат с пари. Урокът, който показват на сина си и на приятелите му е: каквото и да направиш, ние ще го оправим с пари. Толкова типично за съвременна България. 

# 437
  • София
родителите на побойника са постъпили напълно логично като са отишли без него. Защо да рискуват другите родители допълнитеелно да се раздразнят и дори да започнат да го обиждат или нещо друго, и да стане патардията! То е ясно, че момчето дори да се извини и пр. , това няма да удовлетвори родителите на пострадалия.

# 438
  • На земята, която е всъщност звезда.
родителите на побойника са постъпили напълно логично като са отишли без него. Защо да рискуват другите родители допълнитеелно да се раздразнят и дори да започнат да го обиждат или нещо друго, и да стане патардията! То е ясно, че момчето дори да се извини и пр. , това няма да удовлетвори родителите на пострадалия.

Говори за себе си, хората са различни! На мястото на Мишел, ако момчето беше дошло с родителите и беше поднесло извинение, бих се разбрала да платят лечението и да не повдигам обвинение.

# 439
  • София
Да го заведат при гневни и разтревожени родители, подложени на голям стрес?

# 440
Разбира се, защо не? Защо да му спестяват нещо, за което то самото е виновно? На 14 години се вземат решения съвсем обмислено и преднамерено - по-добре да не се учи, че някой ще му мете зад гъза.

# 441
Родителите не са го взели защото целта им не е била да дадат урок на сина си а да се правят на богаташи на които всичко им е позволено. Та нали ако побойника беше моя син половината му зъби нямаше да ги има. Така двамата щяха да се лекуват заедно и щяха да имат време да се извиняват колкото си искат.

# 442
  • на брега на морето
Марамунка, нищо хубаво не става с бой.
И аз съм на мнение, че е трябвало да дойде и побойника с родителите си. Те да му обяснят, че това е поемане на отговорност - да се изправи пред съученика и родителите му, да се извини и понесе всичко, което му кажат.

# 443
Те може баш така да са направили. Побойниците обикновено са от семейства, в които така решават проблемите.

# 444
Побойниците са от семейства, където на детето нищо не е отказвано и всички го убеждават, че е най-най. ИЛИ от семейства без никакъв контрол. Аз не съм срещала деца, които да са малтретирани от родителите си и да са агресивни. Но пикльовци, които се смятат за принцове и принцеси датски, съм виждала бол.
П.П. Случаят не е такъв, но има още една група деца - завистливите. Семействата им нямат много възможности и злобеят, главно вербало, но понякога и физически.

# 445
Те може баш така да са направили. Побойниците обикновено са от семейства, в които така решават проблемите.

Ами не е точно така. Побойниците са от семейства които не обръщат внимание на децата си. Хвърлянето на една гора бой си е баш проява на внимание.

# 446
бонбонбон , голяма глупост написа.
Марамунката, донякъде си прав - и боят е някакъв вид внимание. Ако нямаш никакъв друг начин.

# 447
Глупост е да се смята, че дете бие в училище, защото баща му бие него и му давал пример. Това са две различни среди. Дете, което е бито от баща си, е по-вероятно да бие собственото си дете, когато има такова, защото такъв му е моделът на метод на възпитание. Но изобщо не е правило, че ще бие де когото срещне, докато расте, защото това е модел на поведение в обществото, а не в семейството.
А Мишел не съм видяла да е казала, че побойникът се е появил в училище в синини и с избити зъби. Нито сега, нито преди. Теорията за пренасяне на домашното насилие издиша.

# 448
Аз мисля че бонбонбон е доста права за завистливите деца, но не е задължително те да са от бедни семейства. Тяхната завист може да се изразява в други неща. В конкретната ситуация явно е имало някакъв конфликт при двете момчета. Историята очевидно не е започнала с чипса. Явно заради това и родителите на момчето останало без един зъб не искат да завеждат дело, понеже явно са осъзнали че и тяхното момче не е света вода ненапита. Ако не е така моля да бъда поправен.

# 449
  • Ямбол
Глупост е да се смята, че дете бие в училище, защото баща му бие него и му давал пример. Това са две различни среди. Дете, което е бито от баща си, е по-вероятно да бие собственото си дете, когато има такова, защото такъв му е моделът на метод на възпитание. Но изобщо не е правило, че ще бие де когото срещне, докато расте, защото това е модел на поведение в обществото, а не в семейството.
А Мишел не съм видяла да е казала, че побойникът се е появил в училище в синини и с избити зъби. Нито сега, нито преди. Теорията за пренасяне на домашното насилие издиша.
Не само че практиката ти липсва, а и на теория си гола вода.

Общи условия

Активация на акаунт