Учебниците на Булвест или на Просвета за началния курс?

• 5 939
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз до колкото разбрах, идеята на новите учебници, които сега пуснаха, е децата да си ги ползват у дома. Аз не успях да разгледам много, но видях разни анимирани кратки игри, упражнения и тн., които децата могат да си правят сами.

Вярно, че домашните повечето случаи не са в учебника...но трябва информацията от учебника, за да се напише домашното...

# 16
  • край голямата локва
Добре де, след като  децата масово пишат домашните на занималня (с малки изключения), каква е ситуацията с тези електронни учебници за вкъщи? Да не се очаква децата и след занималня да учат или да седят пред компютър?..Нещо не ми е ясно?..

newsm78 Това може и да е истина за едно- две софийски училища- ами другите. В първи клас до нова година останаха по- малко от половината деца от паралелката на малката, във втори я посещаваха 2- 3, а сега в трети- май няма такива. От целият випуск май събират една група. Говоря за випуск от 6 пълни паралелки.

По темата- при нас учебниците са само на Булвест. Не ги харесвам. Като махнем математиката май няма друг с който да не изпитвам желание да ударя списвалите ги по главата. Но пък съм чувала отзиви че са по- добри.  #Crazy

Някой да знае дали предвиждат и опция за електронни учебници и на Булвест?

# 17
  • София

Добре де, след като  децата масово пишат домашните на занималня (с малки изключения), каква е ситуацията с тези електронни учебници за вкъщи? Да не се очаква децата и след занималня да учат или да седят пред компютър?..Нещо не ми е ясно?..

newsm78 Това може и да е истина за едно- две софийски училища- ами другите. В първи клас до нова година останаха по- малко от половината деца от паралелката на малката, във втори я посещаваха 2- 3, а сега в трети- май няма такива. От целият випуск май събират една група. Говоря за випуск от 6 пълни паралелки.

По темата- при нас учебниците са само на Булвест. Не ги харесвам. Като махнем математиката май няма друг с който да не изпитвам желание да ударя списвалите ги по главата. Но пък съм чувала отзиви че са по- добри.  #Crazy

Някой да знае дали предвиждат и опция за електронни учебници и на Булвест?

Ами те май имат някакви за малките класове...

Но като гледам на сайта им са само за учителите.

За в час ли се чудиш или за вкъщи?

# 18
  • край голямата локва
За вкъщи.  Исках да си ги оставя там, че раницата е ужасно тежка.
А да поръчам още един комплект излиза доста солено.

# 19
  • София
За вкъщи.  Исках да си ги оставя там, че раницата е ужасно тежка.
А да поръчам още един комплект излиза доста солено.

А, да, и ние имаме този проблем. Но по повечето предмети сме по Просвета и затова чакам е-учебниците за горните класове да излязат...

Попитай някъде през сайта на Булвест дали не се продават...сигурно са дали някакви контакти.

# 20
  • край голямата локва
Да, поръчват се с доставка /не сме от София/. Няма как да се купят употребявани, тъй като се купуват по изключение. А не съм сигурна  дали ще проработи схемата, че да инвестирам близо трицифрена сума.
Ще караме така, пък догодина дано да има промяна.

# 21
  • София
Да, поръчват се с доставка /не сме от София/. Няма как да се купят употребявани, тъй като се купуват по изключение. А не съм сигурна  дали ще проработи схемата, че да инвестирам близо трицифрена сума.
Ще караме така, пък догодина дано да има промяна.

Аз имах предвид дали биха продали дигиталните за домашно ползване...за да не носи детенце...

# 22
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
...

Нито хартиен, нито електроне ще отовори дете ако няма домашно по него. А домашните рядко за по учебниците.

... И точно тук е ролята на родителя Simple Smile Нарича се "изграждане на навик за учене". Дори и да е било на занималня детето - вечер вкъщи: "Какви предмети имахте днес? Какво учихте? Какви домашни имахте? А написа ли ги? Хайде да ги видим? А утре какви предмети имаш? Хайде да приготвим чантата!" Като дойде лятото - на море или другаде на почивка ... голямата имаше 1 страничка задачки от сборник или измислени и написани от мен в тетрадка ... или да прочете една страница от книжката и след това - 5 мин. във водата Simple Smile Може да ви се струва ... де да знам - жестоко, но до 3-ти клас си изгради навик да разказва какво се случва в часовете, да си чете лятната задължителна литература и да не изоставя математиката ... Сега е 9-ти клас и всичко това й помогна да харесва да споделя и да чете ... Давам м/у 40-50 лв. на месец за книги ... Не желае да й купя електронна Sad Но щом са за книги аз ги давам с удоволствие ...
Изграждайте навици още от 1-ви клас. Няма кой друг да е контрола!

# 23
  • най-шареното място
Въпрос на приоритети и ценностна система. Но и на учител и училище.
За мен е нормално да може да си напише детето домашното без учебник.
С редки изключения - карти, илюстрации, анализ на текст.
Това означава, че учителят е преподал добре, детето е внимавало и научило необходимото в час.
Родителят може да помага в началото на първи клас детето да влезе в новия за него ритъм.
Разни хора, разни идеали Simple Smile

# 24
  • София
Въпрос на приоритети и ценностна система. Но и на учител и училище.
За мен е нормално да може да си напише детето домашното без учебник.
С редки изключения - карти, илюстрации, анализ на текст.
Това означава, че учителят е преподал добре, детето е внимавало и научило необходимото в час.
Родителят може да помага в началото на първи клас детето да влезе в новия за него ритъм.
Разни хора, разни идеали Simple Smile

Е, все се налага нещо да си припомни, нещо да провери...кой запомня всичко от първия път, когато го чуе. Не е ли, в крайна сметка, за това домашното - да мине отново през урока, да го осмисли по добре самостоятелно... Даже на мен понякога ми трябва да погледна какво пише. Определено ползваме учебниците активно...

# 25
  • най-шареното място
Аз затова писах, че дете не би Simple Smile
С родител е друго, понеже родителят подтиква Simple Smile
Който има добре преподаден урок. Дай Боже всекиму добри учители!

Общи условия

Активация на акаунт