Учебниците на Булвест или на Просвета за началния курс?

• 5 938
  • 25
  •   1
Отговори
Има ли някой наблюдение от кое издателство учебниците са по-добри, по-достъпни и приятно поднесени?..Става въпрос за 1, 2, 3 клас.
Булвест или Просвета?

# 1
Според мен на Просвета са по-добри.

# 2
Според мен на Просвета са по-добри.

Благодаря за мнението ти.  А защо мислиш така?

# 3
И двете издателства имат доста кусури. Но сякаш все пак на Просвета са по-добри.

# 4
и аз съм за просвета

# 5
При нас (1ви клас) учебниците по различните предмети са на различни издателства. Явно подборът е правен доста обстойно.
Математика - "Просвета"
Български език - "Убенова"
Роден край - "Булвест"
Изобразително изкуство - "Анубис"
Музика - "Просвета"
Домашен бит и техника - "Просвета"

Но не мога да взема отношение по питането ти.

Единствено за буквара мога да споделя, че дъщеря ми намира за по-забавен този на "Булвест" - ползваме го вкъщи за допълнителна работа. Някои от текстовете се препокриват в двата учебника, но обикновено в този на "Булвест" има повече картинки, наподобяващи по-скоро  карикатури, съответно по-дългите текстове са поднесени като кратки откъси под всяка картинка, а не като голям текст, при вида на който децата да се стреснат. Относно представянето на отделните звуци и упражненията към тях (по-разнообразни са и по-интересни) също съм на мнение, че букварът на "Булвест" е по-добър (спрямо този на "Убенова").

Това, разбира се, е едно абсолютно непрофесионално мнение, но все пак като обратна връзка кое се възприема по-добре от децата.

За учебника по математика нищо не мога да кажа - не се носи вкъщи.

# 6
Незнам...По мои наблюдения на Просвета са по-тромави, и с по-непривлекателни картинки.
Затова исках да разбера повече за доводите в полза на Просвета.
Предстои ни местене в друго училище, та от Булвест ще се прехвърлим на Просвета и затова са ми притесненията.. ooooh!

# 7
Незнам...По мои наблюдения на Просвета са по-тромави, и с по-непривлекателни картинки.
Затова исках да разбера повече за доводите в полза на Просвета.
Предстои ни местене в друго училище, та от Булвест ще се прехвърлим на Просвета и затова са ми притесненията.. ooooh!

Притесненията ти са неоснователни. Кадърните учители знаят как да работят, независимо от безумията в учебниците. Не картинките са най-важното, а съдържанието, но и там има доста какво да се желае и при двете издателства.

# 8
Oт 2, 3 дена "Просвета" вече имат и електронни учебници за 1. и 2. клас.

# 9
Аз харесвам повече учебниците на Булвест(субективно), но мисля, че на Просвета също са много добри.

# 10
  • най-шареното място
На Просвета са много по-зле като вид, лекота на възприемане, вид, оформление.
В първи клас бяхме по Убенова и Просвета /български и математика/ - огромна непреодолима разлика.
Ако си оправят оформлението Просвета ще станат може би по-добри, но сега са мъка за гледане.

Но по-важното е написано от Дъждовно време - добрият учител ще преодолее кавото трябва в лошият учебник.
ПП Затова и за разлика от нея смятам, че оформлението е много важно - ако на учителя се налага да влиза в противоречие с учебника, поне да е приятен за гледане този учебник. Математиките на Просвета са ужасни.

# 11
  • София
Зависи от предмета. Но като цяло предпочитам Просвета. Има какво да се желае откъм дизайн, де...
Някой по-горе беше споменал електронните учебници. Което вече си е супер. Голям плюс пред останалите, тъй като имат игри, упражнения...по-раздвижени са. За съжаление в момента са качили само за най-малките, но уж до няколко месеца щяло да има и за горните класове...та ние още чакаме. Но гледах за 1. клас и ми харесаха...

Сайтът: http://www.e-uchebnik.bg/

И някакви обяснения във Фейсбук: https://www.facebook.com/EUchebnik.bg

# 12
Добре де, след като  децата масово пишат домашните на занималня (с малки изключения), каква е ситуацията с тези електронни учебници за вкъщи? Да не се очаква децата и след занималня да учат или да седят пред компютър?..Нещо не ми е ясно?..

# 13
  • София
Ами, не знам, доста деца не ходят на занималня...моите да речем. Пък и все се налага да седнеш вкъщи с детето...когато има въпроси, нещо го затруднява, нещо трябва да се упражни... Както хартиените учебници се ползват у дома, така и електронните.

Вие не ползвате ли учебниците вкъщи?

# 14
  • най-шареното място
Не всички ходят на занималня, но основното е, че електроните имат презентации, които децата могат да гледт в час. Харесва им.

Нито хартиен, нито електроне ще отовори дете ако няма домашно по него. А домашните рядко за по учебниците.

Общи условия

Активация на акаунт