Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 51

• 44 317
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
И все пак,  какви са причините за забавените становища от Фонда?

# 31
270 000 двойки с репродуктивни проблеми и 15 000 000 бюджет на година.
Сметни си сама.

# 32
Пункцията хич не е страшна, аз лично нито болка нито притеснение усетих. Бяха ми дали само леко упойващи, по скоро нещо като антидепресанти, беше ми едно отпуснато и готино, но си усещах. Говорихме си през цялото време с екипа и докторката каза, че ми се кефи, че съм такава спокойна , щото това било основното, панираш ли се става кофти, щото се стяга и мускулатура и всичко.

Не е страшно и минава бързо, спокойно  Peace  ние слушахме и някаква музика и си говорехме за бебета, за близнаци, щото аз си признах, че много искам такива  Crazy Heart Eyes

Иначе чисто техмически, оридох сутринта рано, гладничка, качиха ме мен на вторият етаж, защото там се намираха стационатите за процедурите, на първият са консултантските стаи. Сложиха ме в една стая с едно момиче  и дойде една сестра да популваме въпросник. След което ми сложиха система и стана готиното/ това бяха упойващите/ и аз заспах, колко съм дремала не знам, но дойде след известно време сестрата и ми каза , че е време. Аз щото съм припкава скочих и тръгнах да залитам ама вървях упорито напред със системата  hahaha сестрата ме подгони и каза да сядам в количката.   Rolling Eyes  след което реших, че е по добре да седна все пак , тя ме закара до стаята с магарето, там ме качиха и ме вързаха на нещо дето ми следеше и пулса и един доктор седеше до мен и следеше някакъв екран, май се виждаха яйцеклетките там, де да знам  newsm78. Дойде и докторката с едно като голяма тръбичка през която минават яйчицата, ама не съм се впрягала да гледам точно какво става, щото с докторите отворихме приказка за бебетата и колко време съм седяла,не знам, стори ми се малко и казаха, че съм готова, извафили са 11 фоликулчета и няма да ме мъчат с по- малките. После ме почистиха и дойде сестрата да ме ръчка и да ме пита дали пак искам да се качвам на количката, ама аз казах, че мога и сама  Blush Mr. Green. Замъкнах се в съседната стая, където лежах 3-4 часа с едно момиче дето не спря да бърбори......и да яде....баничка с боза  Shockedsmile3538 smile3538. След като се тръшнах два три пъти, че съм добре и не искам да седя 4 часа , на 3 час ме пуснаха да си ходя. Слезнах долу и мъжо си ме чака там през цялото време и си ме заведе вкъщи.....още след обяд бях в икеа на пазар, нищо ми нямаше  Peace

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 21:35 от Звезден^Прах

# 33
270 000 двойки с репродуктивни проблеми и 15 000 000 бюджет на година.
Сметни си сама.

Вероятно не е правилно да се обсъжда в тази тема, но не пречи да те одобрят и да уточнят, че процедурата ще бъде възможна след определен брой месеци.
Ако чакам 7-8 месеца за становище и не сме одобрени- време на вятъра...
Или не съм разбрала нещо?

# 34
В щерев няма как да пуснат документи, с грешки , които да не отговарят изискванията. Неодобрението идва от кофти подготвена документация от клиниката и неопитност в тълкуването на нормативите  Peace

# 35
Андреева каза, че със сигурност ще ни одобрят...
Аз като наивна /да не пиша какво/ си мислех, че след около 2 седмици сме готови с документите и едва ли не ще направим ИКСИ още през декември. ooooh!

# 36
одобрението излиза около 2 месеца, а самата заповед по мое време 11 месеца от подаването на документите.

# 37
  • София
Ние не кадидатстваме по фонда ... Някак не е честно при положение, че имаме две дечица (от първия ми брак, но на усещане и отношение наши) да вземем паричките от фонда на двойка, която копнее за първото си детенце, за това се самофинансираме ... ще ни е трудно, но така ни говори сърцето!

# 38
Благодаря, Sigma!
Стана ми по-ясно.

# 39
  • София
всъщност на никой нищо не вземате  Rolling Eyes

# 40
Е, нали бюджета е определен и трябва да се обслужат двойките за които стигне?
*Щастливка* , много благородно от ваша страна.

# 41
така е. щом отговаряте на условията на фонда, ако ще и 15 деца да имате все тая. няма декларации за брой деца  Peace

# 42
Мерси, бюджета стига за около 3000 двойки на година.

# 43
  • София

При положение, че има определен бюджет за година, има за определен брой двойки, може да не вземаме, но отлагаме във времето одобрението на някой! Така разсъждаваме... За децата никой не ни пита, но нали ние си знаем!

# 44
  • София
той бюджета се подновява всяка година.
така че могат само да забавят, не и да вземат от някой.

Общи условия

Активация на акаунт