Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 51

• 44 305
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Аз се върнах на работа два три дни след трансфера, но работех само от вкъщи и ограничавах тежките физически усилия, дори по-тежката домакинска работа. Спрях танците. Като храна, то от хормоните (а и евентуално при мен имаше бременност) ми се ядеше доста, ядях здравословно и включих месо в диетата (принципно съм вегетарианка). Цигарите само намалих по съвет на доктора, каза, че ако ги спра рязко мога да си компрометирам шансовете. Но пушех възможно най-леките и по малко. Готвех се за идеита след + теста да ги спра изцяло. Преди следващ опит ще ги спра два три месеца преди самата процедура. Влияят дори на качеството на яйцеклетките.

# 706
Влияят дори на качеството на яйцеклетките.
И на яйчниковия резерв. Буквално си изпушваме яйчниците.
Хубаво си го решила да спреш от по-рано  Hug

# 707
При моят опит на ЕЦ,също ми бяха казали9-10 ден от цикъла.
Благодаря ти! Ще настоявам тогава, дано се преборя Praynig
Правилно си разбрала!
И при мен се започна на 8 или 9 ден /не помня точно/.

# 708
  • Ст. Загора
При моят опит на ЕЦ,също ми бяха казали9-10 ден от цикъла.
Благодаря ти! Ще настоявам тогава, дано се преборя Praynig
Правилно си разбрала!
И при мен се започна на 8 или 9 ден /не помня точно/.
Благодаря ти Peace Успях с мацката на телефона, записах за 9 ден Peace

# 709
Здравейте,предстои ми  ИКСИ(за първи път)  ,за съжаление нямаме друг начин да имаме собствено дете  освен тази процедура.Имаме замразен материал след биопсия  на тестисите за 2 опита. Подадохме документите на 5 ноември 2013 в ФОНДА,не знам колко ще трябва да чакаме но ми се ще да е по скоро и затова  обмисляме дали да не  си платим.Можете ли да ми кажете  колко ще ми струва?  Да чакам ли да си платиа ли? newsm78

# 710
Зависи къде правиш опита, в повечето сайтове на репродуктивни клиники има ориентировъчна информация. Желая ти успех  Hug

# 711
  • Пловдив
lenoriq,никой не може да предвиди колко ще се наложи да платите ако започнете без да чакате фонда.Ние бяхме по фонда и си мислехме ,че ще доплатим доста,но се оказа,че не е така.При всеки е различно.Взимането на заповедта отнема горе -долу около 8 месеца.
Желая ти успех каквото и да решите Hug

# 712
При нас, чакането отне 6м .
По принцип едно класическо ИнВитро излиза ок 5000-6000. Зависи много от изследванията, това което ще изкочи от тях и т.н Определено, ако имаш търпение да чакаш си заслужава, защото парите, които всъщност ще похарчите ще са много по-малко - за евентуални изследвания, които не поема здравната каса  При нас ще са, не повече от 500лв.
Но, както другите казват - зависи от клиниката!
Успех!

# 713
здравейте момичета вече да се похваля страртирахме офицялно  Simple Smile  . по къс протол съм  от пътри втори ден  на месечния цикъл  с антагонист . днес беше първата инжекция  гонал по 150  еденици . много  ми  е отпданало може и от пътя и от това че не съм спала много  . действат ли тези  лекарства странично . някой да ми  вдъхме малко къраж  че  днес доктора нищо не каза . вашите лекари така ли са или ви обясняват всичко и ви вдъхват кураж и надежда нито ми се обясни защо съм по къс протокол нито нищо . може и аз да не съм права и това да си  е работа на екипа все пак те си разбират  . кажете как е при вас и шанса с късия проток по малък ли  е . извинявам се за правописните грешки но  бързам  .  newsm78 Hug

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 22:35 от didka89

# 714
  • София
здравейте момичета вече да се похваля страртирахме офицялно  Simple Smile  . по къс протол съм  от пътри втори ден  на месечния цикъл  с антагонист . днес беше първата инжекция  гонал по 150  еденици . много  ми  е отпданало може и от пътя и от това че не съм спала много  . действат ли тези  лекарства странично . някой да ми  вдъхме малко къраж  че  днес доктора нищо не каза . вашите лекари така ли са или ви обясняват всичко и ви вдъхват кураж и надежда нито ми се обясни защо съм по къс протокол нито нищо . може и аз да не съм права и това да си  е работа на екипа все пак те си разбират  . кажете как е при вас и шанса с късия проток по малък ли  е . извинявам се за правописните грешки но  бързам  .  newsm78 Hug

Успех,мила,дано това да бъде твоят успешен опит Peace
Не всички доктори са настроени да обясняват,обикновено го правят,когато ги попиташ.Не се тревожи,те си знаят работата.Аз лично за всяко нещо се "ограмотявам"от форума и от материалите в нета.Четенето е много важно,поне така мисля аз.Научаваш много неща.

# 715
Здравейте,предстои ми  ИКСИ(за първи път)  ,за съжаление нямаме друг начин да имаме собствено дете  освен тази процедура.Имаме замразен материал след биопсия  на тестисите за 2 опита. Подадохме документите на 5 ноември 2013 в ФОНДА,не знам колко ще трябва да чакаме но ми се ще да е по скоро и затова  обмисляме дали да не  си платим.Можете ли да ми кажете  колко ще ми струва?  Да чакам ли да си платиа ли? newsm78
lenoriq , не искам да те отчайвам, но тепърва почва чакането. Въоръжи се с търпение и поне според мен изчакай заповедта си. Всеки опит излиза различно. При моя първи се наложи да доплатя още 1500 над тези 5000 от фонда. Единствените сигурни пари са за самите процедури и са обявени от клиниките. Парите за лекарствата са променливите, които в някои случаи са много-много. След един опит ще ти е по-ясно как организмът ти реагира и за евентуален последващ опит ще си наясно колко финансово ще излезе.

didka89 , късият протокол не означава, че е по-ненадеждния Simple Smile. Не си спомням дали в началото ми е правило впечатление дали са любезни и обяснителни лекарите, но и аз доста информация намирах от други източници. И самите лекари ги разбирам - вечно опашки пред кабинета, работа и в почивните дни...

# 716
Благодаря ,момичета Simple SmileАз сам  при Стаменов ,той ми каза че ще ми струва  4000лев(не малко пари за мен),защото аз сам била в отлично състояние(с мъжки фактор сме).Мисля ,че сте прави   и да изчакам фонда   #Crazy

# 717
Благодаря ,момичета Simple SmileАз сам  при Стаменов ,той ми каза че ще ми струва  4000лев(не малко пари за мен),защото аз сам била в отлично състояние(с мъжки фактор сме).Мисля ,че сте прави   и да изчакам фонда   #Crazy
Това с медикаментите ли?

# 718
С медикаментите е, да. И при мен беше горе-долу толкова, при условие, че сме и с мъжки, и с женски фактор.

# 719
Така може  Peace Аз си помислих, че това е само сумата за клиниката.
Пак да кажа, че подарявам три Пюрегона със срок до март.

Общи условия

Активация на акаунт