Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 51

• 44 322
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
Да с медикаментите е  .Mometo*  ти при СТЕМЕНОВ  ли прави  ИКСИ?

# 721
Здравейте,предстои ми  ИКСИ(за първи път)  ,за съжаление нямаме друг начин да имаме собствено дете  освен тази процедура.Имаме замразен материал след биопсия  на тестисите за 2 опита. Подадохме документите на 5 ноември 2013 в ФОНДА,не знам колко ще трябва да чакаме но ми се ще да е по скоро и затова  обмисляме дали да не  си платим.Можете ли да ми кажете  колко ще ми струва?  Да чакам ли да си платиа ли? newsm78
lenoriq , не искам да те отчайвам, но тепърва почва чакането. Въоръжи се с търпение и поне според мен изчакай заповедта си. Всеки опит излиза различно. При моя първи се наложи да доплатя още 1500 над тези 5000 от фонда. Единствените сигурни пари са за самите процедури и са обявени от клиниките. Парите за лекарствата са променливите, които в някои случаи са много-много. След един опит ще ти е по-ясно как организмът ти реагира и за евентуален последващ опит ще си наясно колко финансово ще излезе.

didka89 , късият протокол не означава, че е по-ненадеждния Simple Smile. Не си спомням дали в началото ми е правило впечатление дали са любезни и обяснителни лекарите, но и аз доста информация намирах от други източници. И самите лекари ги разбирам - вечно опашки пред кабинета, работа и в почивните дни...
да ясно ще се доверя на доктора щом е преценил по къс значи има защо

# 722
здравейте момичета вече да се похваля страртирахме офицялно  Simple Smile  . по къс протол съм  от пътри втори ден  на месечния цикъл  с антагонист . днес беше първата инжекция  гонал по 150  еденици . много  ми  е отпданало може и от пътя и от това че не съм спала много  . действат ли тези  лекарства странично . някой да ми  вдъхме малко къраж  че  днес доктора нищо не каза . вашите лекари така ли са или ви обясняват всичко и ви вдъхват кураж и надежда нито ми се обясни защо съм по къс протокол нито нищо . може и аз да не съм права и това да си  е работа на екипа все пак те си разбират  . кажете как е при вас и шанса с късия проток по малък ли  е . извинявам се за правописните грешки но  бързам  .  newsm78 Hug

Успех,мила,дано това да бъде твоят успешен опит Peace
Не всички доктори са настроени да обясняват,обикновено го правят,когато ги попиташ.Не се тревожи,те си знаят работата.Аз лично за всяко нещо се "ограмотявам"от форума и от материалите в нета.Четенето е много важно,поне така мисля аз.Научаваш много неща.
 благодаря и аз се надявам силно да е успешен  Hug Hug Hug Hug Hug

# 723
скоро писах за цигарите че ще ги спирам от раз ама сега съм на друго мнение я кажете по 1- 2 най много 3 на ден проблем ли е Sad(( или пък електронна .вие спирахте ли ги намаляхте ли ги . аааа и още нещо сега вече като ги приемаам тея медикаменти мога ли да спортувам или трябва да се пазя да лежа

# 724
проблем е дори, че не си ги спряла до сега....

За спорта няма проблем до стартирането на процедурата, след това само разходки. Първо, за да се предотврати преждевременно пукане на фоликулите, а след трансфер евентуално спазми на матката

# 725
При Стаменов, да. Правих ИМСИ + МАКС.

# 726
проблем е дори, че не си ги спряла до сега....

За спорта няма проблем до стартирането на процедурата, след това само разходки. Първо, за да се предотврати преждевременно пукане на фоликулите, а след трансфер евентуално спазми на матката

Няма как да се спукат фоликулите от спорт/секс и т.н. По-скоро не се препоръчва физическо натоварване, поради риск от усукване на яйчниците и то само когато има повечко фоликули. След трансфер разбира се не се спортува  Grinning

И пак за цигарите: момичета, колкото по-рано ги откажете, толкова по-дълго време ще си имате работещи яйчници. От пушенето се влошава качеството на яйцеклетките и намалява яйчниковия резерв.

# 727
Има, има... Едно време, когато майка ми е била в детеродна възраст, фоликули и кисти са пукали с натиск... Това казано от лекар, който така го е и учил в университета. Определено при по силно стягане на коермните мускули при набъбнали яйчници могат да се спукат. Но мен ме болеше и като ходех по-дълго, не си представям как бих тичала (говоря за последните дни от стимулацията)

# 728
Пукат се със спорт, дори на естествен цикъл, а когато яйчниците са като цъфнали рози от фоликули  и налягането е толкова голямо се пукат още по лесно, особено след инжекцията чхг....ако някой му се рискува след като си е бил и търпял толкова лекарства и манупулации....нека си ходи да подскача и да търчи, негова си е отговорността,

# 729
Пукат се със спорт, дори на естествен цикъл
Всъщност, само на естествен цикъл. При стимулация проблеми с това няма, разбира се преди Прегнила. Единственият проблем възниква от уголемените яйчници, които могат да се усучат при спорт/секс. (болдвам го, защото е важно)

При последната ми стимулация имах болки в яйчниците и попитах лекаря ми дали не може да съм спукала фоликулите. Той само ми се усмихна и каза - не, категорично. Болките са от срастванията.

Естларче, и сега понякога така пукат фоликули. Но фоликулът трябва да е готов за пукане, за да се спука. Иначе просто си стои, колкото и да го натискат.

# 730
добро утро момичета !!! много се радвам ,че ви намерих на толкова много въпроси ми дадохте отговор . днес ми е трети ден от стимулацията , доста ми е нервно ама какво да се прави :Д . как варвят при вас нещата .  Hug Hug

# 731
  • гр. София
НОСЯ НОВИНА ГОЛЯМА ,ПРАХЧЕТО Е ВЕЧЕ МАМА  НА ЕДНА ПРЕКРАСНА МАЛКА ДАМА.ИВЕЙН СЕ КАЗВА ТЯ И Е С МАНЕКЕНСКИТЕ  50 СМ. И 3,200 КИЛЦА.В 18:30Ч.СЪС  СПЕШНО СЕКЦИО СЕ Е РОДИЛА  ТЯ, НО  ПЪК МАМА Е НАЙ -ЩАСТЛИВА НА СВЕТА.

Много красиво име е Ивейн.   Heart Eyes Прахче, честито мила! Да ви е жива и здрава дъщеричката, да има най-прекрасното и щастливо детство. Бързо възстановяване и те чакаме със завладяващ разказ.   Hug Hug Hug     bouquet  bouquet  bouquet

# 732
  • гр. София
Честита дъщеричка на мама Звезден прах, да е жива и здрава!

# 733
  • Пловдив
Ехааааааааааааааааа Hug Hug Hug Hug Hug
Честита мома прекрасна!!!!
Да е жива и здрава! Мама бързо да се възстановява!!!
Дай Боже на всички тази радост!!!
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 734
Чудесна новина! Честито, Звезден прах! Много късмет в живота на Ивейн! Да е жива и здрава!

Общи условия

Активация на акаунт