Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - II тема

• 194 804
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Pepa13 , кажи кой е лекаря и къде е била оперирана, за да знаят другите да се пазят от този некадърник.

# 691
гр. Монтана - Томов

# 692
Цитат
Здравейте, момичета! Аз вече съм вкъщи   smile  На 02.04 съм оперирана, останах без матка, яйчниците и апендицит, всичко мина ОК. На 09.04 ще ми махнат конците и вече ще чакам хистологията. Благодаря ви за стискане на палчетата   Hug
Добре дошла в отбора. Laughing

# 693
  • на път
Здравейте, момичета! Аз вече съм вкъщи   Simple Smile  На 02.04 съм оперирана, останах без матка, яйчниците и апендицит, всичко мина ОК. На 09.04 ще ми махнат конците и вече ще чакам хистологията. Благодаря ви за стискане на палчетата   Hug

Хехе, много си бърза  Hug! Аз след такава операция лежах 10 дена в същата болница .... пълнех дреновете.

# 694
  • Хамбург, Германия
Ива, аз бях по клинична  пътека 145, а ти? След 5-ти ден ни изписаха, дупката от дрена ми е с водоустойчива лепенка, има леко петно....и още наболява, търпи се. А вчера сутринта едвам станах от леглото (отне ми половин час). Извивах се, като червей, да не включвам коремната преса...и...успях!  Grinning Вчера и днес излизах до банка и  магазина да напазарувам - няма кой, леки неща- пакетчета кафе, малко ябълки...Беше трудно и вървях много бавно, ама си внушавах - МОЖЕ И ДА СЪМ ОХЛЮВ, НО СЪСТЕЗАТЕЛЕН ОХЛЮВ! справих се  Hug Днес ме понаболява кръста, ама мисля, че от ден на ден болките намаляват...утре съм на махане на конци. Rolling Eyes

# 695
Маринова, правилно написах , че сме от един отбор и аз бях по клинично пътека 145. Раздвижването беше 20 часа след операцията. Изписаха ме на 5 ден и на другия ден вече бях в кухнята Трима мъже чакаха да им приготвя нещо вкусничко. Така ,че няма проблеми. Кръста и до днес ме наболява , ако стоя по-дълго време права. Минаха 2 години

# 696
То и аз по тая програма.......Обаче да ти кажа-не се претоварвай..бъди разумен охлюв.Увеличавай постепенно натоварването и тежестите/още известно време избягвай да пълниш торбите/.......но,иска пазене.Ще има и известен период през който ще ти се наместват чарковете в корема......малко е странно,но се свиква.....И,до месец ще си си нормален човек/надявам се-аз на 30-тия ден бях на работа-а работата ми е на крак и бяхме във кампания/

# 697
  • на път
......Вчера и днес излизах до банка и  магазина да напазарувам - няма кой, леки неща- пакетчета кафе, малко ябълки...Беше трудно и вървях много бавно, ама си внушавах - МОЖЕ И ДА СЪМ ОХЛЮВ, НО СЪСТЕЗАТЕЛЕН ОХЛЮВ! справих се  Hug Днес ме понаболява кръста, ама мисля, че от ден на ден болките намаляват...утре съм на махане на конци. Rolling Eyes

Герой! Как ми липсваше "онова" умно легло като се прибрах у дома  Wink. Движи се лекичко и изправено, колкото можеш повече (но с почивки), за да намалиш броя на евентуалните сраствания.

# 698
  • София
Здравейте, момичета.

Предстои ми операция и ме насочиха към д-р Щърбанова. В момента тя е в Тина Киркова. Моля за мнения, тъй като почти нищо не откривам за нея.

Благодаря предварително.

# 699
  • Хамбург, Германия
ssk, аз реших, че от залежаването ме боли кръста и се старая да се движа, колкото мога.....Страшното мина. Не мога да прибера и коремче -горе над операцията, никога не съм имала, а сега коремните мускули все още не работят, може и да не заработят?  Rolling Eyes Ще правим, каквото можем и ще чакам хистологията - на 4 май ми е контролен, но д-р Карагьозов ми каза да не ги мисля тия резултати, надявам се, че е видял всичко добре, той си е специалист. Ти от кой град си?

# 700
  • Хамбург, Германия
Любезна, мерси. Движа се малко, колкото да си раздвижа тялото, да за многото разходки още не ставам, по-нататък..... Hug

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 22:10 от Маринова56

# 701
ssk, аз реших, че от залежаването ме боли кръста и се старая да се движа, колкото мога.....Страшното мина. Не мога да прибера и коремче -горе над операцията, никога не съм имала, а сега коремните мускули все още не работят, може и да не заработят?  Rolling Eyes Ще правим, каквото можем и ще чакам хистологията - на 4 май ми е контролен, но д-р Карагьозов ми каза да не ги мисля тия резултати, надявам се, че е видял всичко добре, той си е специалист. Ти от кой град си?

спокойно, всичко ще си дойде на мястото.
И аз като се събудих от операцията бях като в 4-я месец, после корема ми остана така надут дълго време, все едно като преяла. Но ела да ме видиш сега, дъска е Laughing

# 702
  • Хамбург, Германия
titi, браво, че коремчето ти е като дъска! Само ли се прибра или прави някакви упражнения? Може и да сме оперирани, обаче сме си жени и искаме да сме хубави   bouquet Днес ми махнаха конците, стана много лесно - сестрата клъцна от единият край и го издърпа от другият.....цял конец и излезе.....

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 20:35 от Маринова56

# 703
  • София
И аз първата година след операцията отпрах коремче Simple Smile + 7 кг. отгоре Simple Smile Сега 2 г по късно възвърнах предишната си фигура.Най- важното обаче е да сме здрави! Пожелавам на всички ви много радост в домовете ви и топлина.Бъдете здрави и весели празници Simple Smile

# 704
  • София
И аз първата година след операцията отпрах коремче Simple Smile + 7 кг. отгоре Simple Smile Сега 2 г по късно възвърнах предишната си фигура.Най- важното обаче е да сме здрави! Пожелавам на всички ви много радост в домовете ви и топлина.Бъдете здрави и весели празници Simple Smile

Ааа. Димянчето е голямо - мини кукле! Simple Smile Аз пък качих доста и не свалям, но и си папкам добре! Simple Smile
Общо +12кг.

Тити Изписа ми Тошева Микомакс и Гинопеварил три глобули. Вече съм добре, но се бях поизпашила.

Маринова56След време , ще има моменти, в които ще забравяш, че си оперирана, но се пази винаги от вдигане на тежко. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт