Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 304
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Изма, имах предвид, че в кварталната библиотека ги има до десетата книга. Иначе са 13.  Peace

# 106

Хм, аз вчера изтеглих 13 книги Rolling Eyes(Даа, не съм чела Колелото Embarassed) И влязох да питам нещо в тази връзка - "Нова пролет" - Прелюдия, първа ли трябва да се чете?
http://chitanka.info/person/robert-jordan

Изма, и аз като теб се чудих кога и е редът на Прелюдията. Питах в темата и се оказа, че повечето момичета са я чели по различно време. Аз я прочетох след първа или втора част.

# 107
Естел Бързоход, не съм разбрала Peace

Аниш, `FSS`, мерси! Да видим кога ще ѝ дойде времето newsm78

# 108
Тези дни свърших  всички книги за Бараяр и сега  се чудя какво да почвам?! Страшно много ми хареса поредицата Mr. Green чак към края си четях по малко, че да има за повече...  Crazy
И така .... нещо да ми препоръчате?  newsm78

Всичко, което намерих на Л.М. Бюджолд е изчетено. Заредила съм си Малазанска книга на мъртвите, но още не съм 'и се наканила. От по-задните страници си добавих и за Ендер, и другите около него. Та да видим кой ще се вреди първи... Wink

# 109
  • В полите на Пирин планина
arkady, на мен Бюджолд също много ми харесва  Peace

Чела ли си "Мъглороден" на Брандън Сандърсън? Първите три книги ги има в Читанка-та. Но 4-тата част така или иначе е отделно от първите три.

Или например "Наследството" на Кристофър Паолини. Отново първите три ги има в Читанка, инфо. Четвъртата част си я купих.

Аз снощи приключих с "Пътят на кралете" и се чудя какво да подхвана  Thinking ...

# 110
И Белгариад/а е хубава. Мисля че са три книги.

# 111
Бюджолд е един от малкото автори, който ми хареса и на втори, че и на трети прочит
Досега не съм намерила друга поредица като тази за Майлс Cry
Е, ако напише толкова дълга и за Иван, ще има втора такава поредица, но като че ли нещата са изчерпани в тази посока...жалко за което
Мъглороден е хубава, не ме грабна в самото начало, после много ме запали, а края ме разочарова, но иначе е много добра  Laughing
Придворен убиец също е хубава поредица  Peace

# 112
  • В полите на Пирин планина
Придворен убиец също е хубава поредица  Peace

Ето какво ще прочета!

Аз съм пристрасна към Сандърсън - много ми допада как пише, допадат ми идеите му, стилът му, героите ... Единственото, което ми липсва в книгите му е малко любов. Не знам защо темата за взаимоотношенията жени-мъже е много слабо вплетена / да не кажа хич / в книгите му  newsm78

Сега се сетих и за друга авторка, която доста дълго ми задържа вниманието : Марион Зимър-Брадли:

http://chitanka.info/person/marion-zimmer-bradley

# 113
Много я хвалите, всеки я хвали, свалила съм я, но някак все не съм на такава вълна...но ще прочета
Досега лошо мнение за Брадли не съм срещнала

# 114
Присъединявам се към мненията за Сандърсън и Хоб и двамата ги харесвам особено първия. Харесвам и Балгариада.
Не харесах особено Колелото на времето, предполагам изпуснах му времето  Wink, сега ми се вижда някак наивна, героите ... повърхностни, знам ли ... не съжалявам, че я прочетох, но не бих я препрочела никога, а аз обичам да препрочитам.

Бюджолд - обожавам Бараяр, не харесах особено фентъзи поредиците и, някак незавършени са за мен.

# 115
Единственото, което ми липсва в книгите му е малко любов. Не знам защо темата за взаимоотношенията жени-мъже е много слабо вплетена / да не кажа хич / в книгите му  newsm78
Предполагам има нещо общо с религиозните му убеждения.  Всъщност доста ми допада именно темата за взаимоотношенията между мъже и жени във фентъзито да е слабо вплетена.

# 116
Бюджолд - обожавам Бараяр, не харесах особено фентъзи поредиците и, някак незавършени са за мен.
На мен Шалионският цикъл ми хареса много, другите ми се видяха средна работа, да не кажа слаба.

кой за вас е най-изненадващият момент във фентъзи или фантастика книга? неочакван обрат или непредвидимо събитие, което сте запомнили завинаги /един вид/?
Вие вече сте казали за Нед Старк, та няма да се повтарям. Още помня как преди около 100 години когато за първи път ми попадна книга на Тери Пратчет бях повече от изненадана от Ринсуинд.  Доста страници минаха докато осъзная, че в тази книга главният герой няма да е красив, благороден, смел и с физика на полу-бог.  hahaha

# 117
Lady Brinne,  не съм ги чела - ще ги добавя за четене в книгата.
Естел Бързоход - и тях ще добавя.
Мерси и на двете за препоръките.  bouquet Hug
Lost - наистина на друга такава поредица не съм попадала за жалост.
За М.З. Брадли просто няма какво лошо да кажа - всичко, което съм намерила нейно съм прочела и се оглеждам за нещо неоткрито.. Rolling Eyes

# 118
  • Бургас
Няма друг като Майлс, Ийон Тихи и Стоманеният плъх са сходни образи, но вече в сферата на фантастичната пародия Simple Smile
Дами, някоя има ли  последната от Малазанските "Сакатият бог", в подходящ формат за NOOK, че останалите ги изчетох.

# 119
  • пак на Рив Гош
Ахххх, Майлс  Heart Eyes Това е един от трите мъжки литературни образа, в които съм безвъзвратно влюбена, откакто бях на 20 (май тогава "Бард" издадоха "Игрите на Вор"  newsm78)

Ще вземете да ме зарибите с М. Зимър-Брадли  Grinning ... Преди години почнах "Мъглите на Авалон", но ме отегчи. Може да не съм била в подходящото настроение, знам ли...  newsm78 Но в началото на тази година прочетох един роман, разказващ "Махабхарата" от гледната точка на главния женски образ, Друпади, та може да дам втори шанс на "Авалон"  Grinning

На въпроса на Бубанка от предната страница: един от най-неочакваните обрати за мен е краят на "Краят на вечността" на Брайън Олдис.

Иначе от "Песента" - то там на всеки 50 - 100 страници ти преобръщат представите  Laughing
Скрит текст:
Още не мога да преживея Червената сватба...

Аз продължавам с юношеските фентъзи поредици  Laughing Сега довършвам четвъртата книга от серията "The Edge" на Илона Андрюс.
За после съм си приготвила да си преговоря "Зимната кралица" на Джоан Виндж, понеже успях да намеря продължението - "Лятната кралица".

Общи условия

Активация на акаунт