Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 293
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
хахаха...да, вярно. Следващите като гледам ще са за Ема и Джулиън, май също ще е трилогия.

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 23:42 от Angel_Dust

# 586
# 587
  • София
Благодарности за линка от мен, някои заглавия ме привлякоха още на пръв поглд и ще си ги потърся има ли ги издавани на бг.
А Патрик да вземе да си завърши трилогията най-накрая, че е срамота  с незавършена история да е на първо място на каква да е класация, колкото и прекрасна да е до момента Simple Smile

Аз съвсем офф да питам - някой има ли фен преводи на меридиан на Амбър Кайзер... мисля, че изобщо не е издавана на бг, така че фен преводи също ми вършат работа.

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 01:05 от Angel_Dust

# 588
  • Майничка
...Аз съвсем офф да питам - някой има ли фен преводи на меридиан на Амбър Кайзер... мисля, че изобщо не е издавана на бг, така че фен преводи също ми вършат работа.

Ако четеш на руски, има я в рулит, търси на фамилия Кизер.

# 589
  • София
Мерси, не чета руски, по-леснобих чела на аглийски, но няма да е точно удоволствие.
Първата я бях чела преди, превеждаха я от един форум, бяха почнали превод на втората, за третата само предполагам, ако не са захвърлили всичко... та някой случайно ако си е сейвнал техни преводи...или от някъде другаде фен превод...ако не - здраве да е и други четива има в изобилие.

# 590
  • В полите на Пирин планина
И аз си набелязах някои поредици от горния линк  Peace

В момента чета 2-рата книга от "Откровенията на Ририя". И тя е някъде в горния списък - по към края му  Grinning Много приятна книжка. До четвъртата част я има в Читанка-та.

# 591

Не вярвам да са по ред на номерата, Малазан е прекалено назад, и то слад Друговремец.  ooooh! Като Ферари след МосквиЧ.  Mr. Green
Но ще проверя първите двама. Хареса ми хумора в списъка, много приятно за Четене.
Тифани, благодаря, Че сподели.   bouquet

ВЧера доЧетох Среднощни приливи, много горЧилка остави в мен. cry ЗапоЧнах веднага Ловците на кости, за да не го мисля финала, но се събудих с тях на сутринта. Сещате се с кои, да не спойлирам.
Хем не мога да Чета книга която не ме ангажира емоционално, хем ми е гадно когато ме въвлеЧе до такава степен. Ей, няма угодия.  Grinning
Мислех да си дам пауза с един ПратЧет за разведряване, но ме интересуват останалите герои. Карса може да ми оправи настроението. С него се разсеях след КуЧешката верига, Че май бях зряла за терапия след Колтейн и ДЮикър.

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 10:56 от Deziderata

# 592
  • Разпиляна във въображението
На мен финалът на Адските ми беше тъп. Някои се скъсали да реват, но на мен ми беше писнало вече. А съвсем края - стига бе ooooh! Толкова ли държеше
Скрит текст:
тройката да е удовлетворена?Това означава ли, че мълчаливите братя може вече да не са мълчаливи  Crossing Arms
Може да не съм разбрала от бързане да сложа край на тази трилогия. Angel_Dust, я кажи като си с пресни спомени -
Скрит текст:
Джем вече не е мълчалив брат, нали
newsm78

# 593
  • София
Miriel - за да разбереш финала трябва да прочетеш последната от реликвите... както и за да разбереш каква е тази Теса на финала на реликвите е хубаво да си чел адските.
Скрит текст:
и да, не е вече мълчалив брат Джем/Закарая, но не мисля, че може да се приложи и на други Laughing
Като цяло и на мен ми беше прекалено сладникав края, а и изобщо цялата тази либовна триъгълна драма ми беше в повече.

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 14:02 от Angel_Dust

# 594
  • Разпиляна във въображението
Скрит текст:
и да, не е вече мълчалив брат, но не мисля, че може да се приложи и на други Laughing

Ама
Скрит текст:
разбира се, че не може  Whistling Теса трябва да бъде и с двамата  Crossing Arms Джем беше удобно запазен, за момента, когато Теса вече е погребала Уил. Така де - няма празно. 

# 595
  • София
Скрит текст:
Мда, аз като не бях чела адските и бях леко в потрес какво точно и защо се случи в реликвите, но после ми се навързаха нещата.... абе всички се обичат и...заживели щастливо. няма лошо. Понеже все пак предполагам, че един ден ще събереш сили да завършиш реликвите, няма да навлизам в подробности Wink
Очакваме новите любовни драми и трепети в историята за Ема и Джулиън Laughing Joy

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 14:10 от Angel_Dust

# 596
  • DE
Обаче Ема и Джулиан нали ще са парабатай. А те не трябва да се влюбват  newsm78 освен това Ема зяпаше Марк  Crazy май ще има още един триъгълник  Grinning Някой се изказа Джейс и Уил са почти еднакви  Rolling Eyes предполагам, че и в новите истории ще има подобни персонажи.
В "Адските устройства" най-интересен ми бе Джем и се зарадвах, че историята му имаше продължение в "Реликвите".

# 597
  • София
Предвид  подбудите й да поиска да са парабатеи... ами не знам... а и реално още не са обвързани реално... ще се види, но съм повече от сигурна, че ще се завърти там някоя мега драма Simple Smile
Скрит текст:
а и нали накрая си мислеше, колко красив ще порасне и как някое момиче един ден ще й го отнеме завинаги, защото сега, когато ще бъдат парабатеи никога няма да може тя да е това момиче, да го обича по този начин

А The Last Hours кога ще ги пише... видях пък, че те ще са свързани с трилогията за Ема по някакъв начин...

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 15:52 от Angel_Dust

# 598
Не вярвам да са по ред на номерата, Малазан е прекалено назад, и то слад Друговремец.  ooooh! Като Ферари след МосквиЧ.  Mr. Green
Но ще проверя първите двама. Хареса ми хумора в списъка, много приятно за Четене.
Тифани, благодаря, Че сподели.   bouquet
Провери и номер 38 като приключиш с Малазана. Не се подвеждай по безумието, че е сложена толкова назад. Ще кажа само, че във форума на Песента soiaf.westeros.org, в раздела за друга литература, книгите на Бакър са най-коментираното нещо.
На български е издадена само първата книга от поредицата и то малоумно разцепена на две, но, ако не се лъжа, ти четеш и на английски, та няма да ти е проблем.

# 599
Vvv9, благодаря за препоръката, записвам си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт