Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 77 941
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Загледах се  в

Из нета чудесни мнения за нея, но понеже на вас повече вяра имам - някой вече да я е чел, наистина ли си струва толкова... обаче до колкото разбирам е първа книга... Laughing

# 616
  • София
Започнах тази:
Лоис Макмастър Бюджолд - Проклятието на Шалион

Първата много ми хареса... втората, не знам защо, ми доскуча.

# 617
  • България
Започнах тази:
Лоис Макмастър Бюджолд - Проклятието на Шалион

Първата много ми хареса... втората, не знам защо, ми доскуча.
  Втората също много ми хареса, но третата не толкова.
Шалион, но с други герои, както писа gargamela.
 Сега се чудя с коя друга на  Бюджолд да продължа  newsm78

# 618
"Град от кости" и "Ерагон" ме впечатлиха доста! Препоръчвам ги горещо! Heart Eyes Доста са лесни за "храносмилане", особено ако искаш да убиеш малко време на плажа.  Laughing

# 619
Аз меко казано обожавам поредицата на Бюджолд за Майлс и силно я препоръчвам.  Другата,  за обвъзващия нож,  също е много хубава,  но по фентъзи и любовна. 
Ерагон ми беше прекалено детска,  Град от кости бива.

# 620
  • България
Аз меко казано обожавам поредицата на Бюджолд за Майлс и силно я препоръчвам.  Другата,  за обвъзващия нож,  също е много хубава,  но по фентъзи и любовна. 
Ерагон ми беше прекалено детска,  Град от кости бива.

За Майлс, Бараярски цикъл ли е?

# 621
  • DE
Наскоро прочетох поредицата за Майл и съм меко казано очарована  Heart Eyes Чудех се как като съм стар сай-фай фен как съм я пропуснала до сега  Grinning Любима ми стана "Цивилна компания"

Хареса ми и поредицата за Ендър и още се чудя дали да гледам филма.

# 622
Да, Бараярски  цикъл. 
Филма за Ендър е изненадващо хубав,  харесвам го

# 623
  • София
Ерагон и на мен ми беше ужасно детски даже не прочетох всички...
Кой е филмът за Ендър?

# 624
Ерагон и на мен ми беше ужасно детски даже не прочетох всички...
Кой е филмът за Ендър?
Те този. Останах малко разочарована обаче.

# 625
Ми аз очаквах да е много зле,  като Меча на истината например,  но ми хареса. 

# 626
  • София
А това някаква фантастика, само по име ми е познато, но нямам спомен дали съм го чела.

# 627
Аз много харесвам поредиците на Кард и за Ендър и за Бийн и останах много приятно изненадане от филма. В тази връзка да ходя ли да гледам Марсианеца, или да си спестя разочарованието?
Също така да попитам, чета в момента петата книга от Малазана, обаче много тегаво ми върви. Осжен да дава връзка с персонажа едур Трул Сенгар, който се появи в четвъртата книга, нещо друго случва ли се. Тази пълна смяна на героите ми идва в повече, все едно че чета нова книга.

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 22:47 от iva_83

# 628
Снощи гледах Марсианеца и много ми хареса

# 629
  • София
Включвам се с един въпрос.
Деветгодишната ми дъщеря лудна това лято по Хари Потър и изчете всички книги. За съжаление от тогава не успява нищо друго да я грабне и се опитвам да измисля какво друго подобно да и предложа. За съжаление аз чета основно научна фантастика и не се сещам за много подходящи подобни на ХП книги за нейната възраст. Единственото, което ми хрумна е Землемория на Урсула ле Гиун, на мен навремето ми хареса много поне първата част, но бях по-голяма някъде 12-13 г сигурно, когато съм я чела.
Та въпроса ми е дали Землемория е подходяща и дали можете да препоръчате друга подходяща книга за деветгодишно дете, което е влюбено в поредицата за Хари Потър.

Общи условия

Активация на акаунт