Добри пансионатни училища в Европа

• 9 390
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
Paper Cake, мисля, че това са таксите, но като си спечелиш стипендия мисля, че се смъкват и едва ли можем да говорим за 20 000 хиляди паунда. въпросът ти как става приема май не беше от първостепнно значение . Ясно е, че образованието в чужбина си има цена, но знанията, които се получават са безценни.

Manastasia, постът ти ме провокира.
Явно математиката (да не кажа простата аритметика) хич не ти е силна страна, за да напишеш подобна глупост след като съм дала линк с точни цифри, от които е видно, че сборът от такса обучение и настаняване е около 40000 паунда. Не смятам за нужно да те образовам какъв размер от тях са 30-50% - калкулаторът ще свърши работа.

А въпросът за приема живо ме интересува. Детето ми учи в частно училище, което със степента и интензивността на обучение предполага много високо ниво на английски език след седми клас. Ще бъда изключително благодарна, ако в темата действително се включат родители на деца в пансионатни училища, които споделят собствени впечатления и насоки.

Лично аз нямам потребност от пълни с клишета постове:
... Ясно е, че образованието в чужбина си има цена, но знанията, които се получават са безценни.
... но всъщност ползата е в пъти по-голяма, условията са повече от добри, детето ти не просто се образова, но и възпитава. Растат личности. И такава инвестиция определено си заслужава и е възвръщаема. ...
Препоръчвам ти да прочетеш и темите за частното образование във форума. Последното нещо, от което се интересуват повечето от родителите, инвестиращи в образованието на децата си е "възвръщаемост на инвестицията".

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 15:57 от *paper cake*

# 31
Момичета, аз мисля много, много да не отклоняваме темата, а да обменяме опит . ние вече се регистрирахме за участие в изложението и смятам, че там всичко ще ми се изясни. Става ли въпрос за образование всичко е навързано, ако детето започне да учи английски от петгодишно в първи клас ще му е много по-лесно, така е и със средното- имаш ли добра основа, много по-лесно, та дори и сигурно ще те приемат в елитни висши училища, ако говорим пак за чужбина .Колкото да раздялата със семейството, неименуемо е трудно в началото, но пък детето от рано свиква на самостоятелен живот.Който пък не е готов просто няма да се интересува от тази тема, детето ще учи в местното училище и това е. Но все пак един пример ще ви дам- на наше близко семейство детенцето има спортен талант, футболистче  в школата на Левски, намира се на 500 км от своитое близки, но детето е тук в София, учи, тренира развива това, което има като талант. 500 не са като за 2000 километра, но важно е какво иска детето и дали родителите искат и са готови за същото. Simple Smile

# 32
  • София
Преди време някой ми беше хвалил подобни училища и в Швейцария при годишна такса от 8000 евро. Ще потърся линка  Peace

# 33
Да, и училищата в Швейцария заслужават похвала, и тези в Германия и тези в Австрия също.
Ясно е, че не е без пари, не е нужно да се фокусираме в таксите и едва ли виждайки, че не е евтин вариант да образоваш детето си, да намирате косури в таксите .
Все пак се отпускат и заеми за обучение.На изложението и този въпрос се изяснява. Които родители искат, се възползват  от тях и според мен е много по-добре да направиш тази инвестиция, отколкото като стане 12 клас детето да поиска лъскава кола или други фукленски истории.

# 34
Ясно е, че не е без пари, не е нужно да се фокусираме в таксите и едва ли виждайки, че не е евтин вариант да образоваш детето си, да намирате косури в таксите .
Все пак се отпускат и заеми за обучение.На изложението и този въпрос се изяснява. Които родители искат, се възползват  от тях и според мен е много по-добре да направиш тази инвестиция, отколкото като стане 12 клас детето да поиска лъскава кола или други фукленски истории.
- Защо пък в 12 клас детето да трябва да поиска коли и фукленски истории? Май повечето деца искат финансиране на висшето си образование. И дилемата е дали има смисъл парите за образование да се харчат за средно, вместо да се спестят за висше, което е по-важно за реализацията на детето.
- Важно е също какво повече дават тези скъпи училища в сравнение с елитните наши гимназии. Ама не с общи приказки или легенди (как всички деца били уреждани със стипендии в Оксбридж), а с прости и ясни думи.

# 35
o.k ,ясно е, че има различни позиции по въпроса, едни са готови да инвестират още от средното образование, други от висшето. Но нека не пропускаме възможността, че при средното образование някои от децата могат да си подсигурят пълна стипендия за висше образование. Това може да е шанс, но пък не е за изпускане. Не подценявам нашите елитни гимназии, но пък и не подценявам възможността детето да стартира в живота още със средното образование в чужбина.

# 36
Но нека не пропускаме възможността, че при средното образование някои от децата могат да си подсигурят пълна стипендия за висше образование. Това може да е шанс, но пък не е за изпускане. Не подценявам нашите елитни гимназии, но пък и не подценявам възможността детето да стартира в живота още със средното образование в чужбина.

С какво средното образование в чужбина помага за даване на пълни стипендии? В сайтовете на най-добрите университети на САЩ (поне официално) се твърди, че не се дават стипендии за заслуги, а само за подпомагане на тези, които нямат възможност да плащат. А плащането на такси от по 20 000 евро за гимназия съвсем не е атестат за невъзможност да си плащаш после и висшето образование.
Но дори и да има стипендии за заслуги, то в какво гимназиите в чужбина превъзхождат нашите елитни такива?

# 37
Въпросът опира до избор и до това какво иска детето .
Пак казвам- не отричам факта, че имаме добри гимназии, но в същото време и училищата за средно образование в чужбина си имат своите предимства. а именно, че там по-бързо се утвърждават новаторските методи на обучение, граничещи с духа на академичната култура и най-вече изискваните стандарти. Детето не само се образова, но и възпитава без да пропуска значимите ценности .Усвоява и усъвършенства дадения език, защото е в средата, да не говорим и за извънкласните форми на образование, които допълнително формират образователния мироглед.
Затова са и тия образователни изложения отиваш, разпитваш, сравняваш, ако си убеден правиш избор за една или друга възможност и плащащ цената за това .

# 38
... Но дори и да има стипендии за заслуги, то в какво гимназиите в чужбина превъзхождат нашите елитни такива?

Според мен - по много неща: учебен план, перфектна материална база (лаборатории, кабинети, библиотеки), индивидуално внимание към обучаващия се (класове от по 10-12 деца) и т.н. Разгледай филмчетата за CATS College в линка, който постнах.  Peace
И естествено зависи от самото дете до каква степен ще се възползва от предложените "екстри".

Мен лично ме вълнува въпросът какво се случва, ако по някакви причини на детето не му понесе престоя в пансионатния колеж и на следващата година се тръшне, че иска да се прибира в БГ?
Изпуснало е шанса да влезе в елитна гимназия и алтерантивата май е ЧО? Но сигурно пак ще се държат някакви приравнителни изпити. Или ще се върне една година назад ...? Някой има ли идея?

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 12:03 от *paper cake*

# 39
  • Sf
Мен лично ме вълнува въпросът какво се случва, ако по някакви причини на детето не му понесе престоя в пансионатния колеж и на следващата година се тръшне, че иска да се прибира в БГ?
Изпуснало е шанса да влезе в елитна гимназия и алтерантивата май е ЧО? Но сигурно пак ще се държат някакви приравнителни изпити. Или ще се върне една година назад ...? Някой има ли идея?

Може и да се върне назад една година, може изпит. По преценка на родителя донякъде и договорка със съответното училище. Зависи и откъде се връща и какво е учило детето като предмети. Подозирам, че в някои случаи директно продължава.

Относно главната тема - в наши дни един такъв начин на обучение се оправдава единствено ако някой има нужда да разкара детето от къщи. Не защото е лош родител, а примерно, ако детето е попаднало в неблагоприятна среда и трябва да бъде по някакъв начин изолирано. В останалите случаи е неоправдано.

# 40
Дано не се стига до това детето да иска да се върне обратно в България. Ето затова е хубаво, че се организира такова изложение,защото отивате на него и се получава информация за условията, програмите, финансирането. Аз вече наистина очаквам с нетърпение 16 и 17 октомври и двата дена ще сме там, и ще се възползваме от възможността да се положат изпитите. Това е уникална възможност, защото ще можем да разберем можем ли да мерим сили, какви са знанията на детето ми. Ровейки се разбрах, че миналата година наше момиче е постигнало максималния брой точки,  като това се равнява на световен успех. Умни са българските деца и не бива да се пропуска възможността да отидат в най-реномираните училища и университети в Европа . В тях са завършили  образованието си едни от най-известните лидери на големи известни компании.Защо пък и нашите деца един ден да не ни прославят и да ръководят и те големи фирми.Simple Smile Казвам това, защото знанията получени в чужбина наистина водят до успешна реализация.

# 41
  • Sf
Казвам това, защото знанията получени в чужбина наистина водят до успешна реализация.

На база какво го казваш? Звучиш като човек, на който му плащат за да рекламира въпросното изложение.

# 42
Казвам това, защото знанията получени в чужбина наистина водят до успешна реализация.

На база какво го казваш? Звучиш като човек, на който му плащат за да рекламира въпросното изложение.

Казвам го на база на това, че се ровя питам и разпитвам по въпросите свързани с образованието, ако не си видяла писала съм и в други теми, свързани с това. Ако сега спомена някое частно училище за което съм обмисляла вариант за образование съм ходила на консултации с директорите, пак ли ще бъде реклама.?

# 43
Доколкото знам децата от АК, 91 НЕГ, СМГ не отстъпват по знания на другите деца, от каквито и ЧУ в Европа да идват. Тогава защо по дяволите да се разделяш с детето си и да го пращаш някъде си, при това и на всичко отгоре за много пари? Аз до тук видях само един смислен отговор - ако искаме детето да бъде изолирано от лоша среда. Хрумва ми и друг - ако детето не блести с успех в България това е някаква надежда, че там по някакъв магически начин ще му налеят повече ум в главата. Може пък и да става - нямам опит и не смея да отричам. Но ако детето е "top performer" и в България не му виждам смисъла.

# 44
Частните училища на запад въобще няма да се занимават с магическа пръчка да наливат мозък на детето, системата ще го изхвърли още на втория месец. идеята е да открива потнециала му и да го развива, всеки има право на мнение, но според мен там възможностите са много по-добри- към детето има индивидуален подход, базата е в пъти по-добра.
Донякъде мотивът на родителите може да бъде и откъсване от лошата среда, защото и този момент го има малко са училищата в BG вече , в които има култура на поведение  . Лично за мен някои от най-елитните училища са се превърнали в подиум за модно ревю. Вземете едната Бастилия ..

Общи условия

Активация на акаунт