ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - тема 13

• 89 675
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Elizabett, точно това ми беше мисълта и на мен - всичко ни е в главиците и единствения начин е да си променим отношението към нещата. Големият въпрос е КАК.
С твоя собствен пример - изпитваш страх от място и обстановка, на която никога не си попадала. Значи всичко се случва в главата.
Защо, по дяволите, да не е възможно вместо безпричинен страх да изпитваш безпричинна радост? Ето това искам да открия - "feeling happy for no reason"...

# 556
въпросче, някой който е  ползвал тес , какво изпитва , защото аз не си въобрзявам, но докато правя упражненията и усещам едно затопляне по цялото тяло, първия път си казах ,че си внушава,м но сега ми се случва за 3 път и се чудя на какво се дължи newsm78?

# 557
enyo за да изпитваш някакъв страх независимо от какво, значи някаква емоция мозъкът и душата ти ти не са  успели да я смлят ,така да се каже, ти дори може да не се сещаш за дадената ситуация или случки, но те си остават там, запечатани в посъзнанието , а съзнанието ти забравя за тях и така в един момент изкачат тези емоции от килера и хоп проблем, а човек се чуди от къде му е дошло и дълго време не може да разбера, много важно е да се намери причината, корена на тези страхове, знам за случаи когато дори нещо незначително е уставило отпечатък в човешкото подсъзнание и създава проблем на дадения човек!

# 558
въпросче, някой който е  ползвал тес , какво изпитва , защото аз не си въобрзявам, но докато правя упражненията и усещам едно затопляне по цялото тяло, първия път си казах ,че си внушава,м но сега ми се случва за 3 път и се чудя на какво се дължи newsm78?

Аз започвам да изпадам от една емоционална крайност, в друга- плач и смях след това. Също и да се прозявам и да се усещам много тежка и уморена..Накрая просто ме домързява сериозно да довърша започнатото и изпитвам нужда да спра и да си легна и поспя..Унася ме някак.

# 559
enyo за да изпитваш някакъв страх независимо от какво, значи някаква емоция мозъкът и душата ти ти не са  успели да я смлят ,така да се каже, ти дори може да не се сещаш за дадената ситуация или случки, но те си остават там, запечатани в посъзнанието , а съзнанието ти забравя за тях и така в един момент изкачат тези емоции от килера и хоп проблем, а човек се чуди от къде му е дошло и дълго време не може да разбера, много важно е да се намери причината, корена на тези страхове, знам за случаи когато дори нещо незначително е уставило отпечатък в човешкото подсъзнание и създава проблем на дадения човек!

Именно заради това се работи с психотерапевт! newsm10

# 560

Аз започвам да изпадам от една емоционална крайност, в друга- плач и смях след това. Също и да се прозявам и да се усещам много тежка и уморена..Накрая просто ме домързява сериозно да довърша започнатото и изпитвам нужда да спра и да си легна и поспя..Унася ме някак.
и аз усещам нещо като унесеност, но по скоро е някакъв вид спокойствие, което ми е много странно, защото тези потупвания са малко смешни Simple Smile

# 561

Именно заради това се работи с психотерапевт! newsm10
Именно и аз много искма да посетя терапевт, ти ми препоръча и сега само чакам да посъбера парички, защото от толкова много изследвания се разорих за този месец! ooooh!

# 562
ще ме извинявате че обръщам темата на кулинария, но нали се мъкна с тази анемия и много зле се чувства, а  една съфорумка ми препоръча червено цвекло, та днес си купих, но незнам сурово ли се яде, трябва ли да го беля нещо от кората или само го измивам и го ям, не съм много по кулинарията : cook за това питам, дано не ме помислите за примадона, но съм доста вързана, мога да готвя, но някакви лесни неща мусака и тн , червено цвекло само като малка съм яла, но не си спомням как майка ми го приготвяше точно.

# 563
не ми отговаряйте, седнах да го беля , започнаха да ме сърбят страшно ръцете и очите, явно и към него съм алергична, няма да се оправя скоро май и анемия и алергия и стомах проблемен  smile3518

# 564
Жалко за цвеклото , иначе аз го правех на сок с ябълка като бях бременна или просто на салата със зеле.

# 565
не ми отговаряйте, седнах да го беля , започнаха да ме сърбят страшно ръцете и очите, явно и към него съм алергична, няма да се оправя скоро май и анемия и алергия и стомах проблемен  smile3518

Нищо де, голяма работа! Да не си скъсаш нервите и за това сега  Wink Ще пробваш и с други храни. Вземи си от тези неща,за които ти пратих линк. Поне годжи берито..То е като шипки малко Simple Smile

# 566
  • София
belladonna, в такъв случай - месо. Свинско. Както и пълномаслено кисело мляко 3,5%, сирене, кашкавал.
Аз примерно месото си го готвя на манджи - нарязвам го на парченца, пускам го да се вари около 30-40 мин, после добавям картофи. По желание може да си сложиш замразени зеленчуци, морков, кромид, доматен сок. Оставяш го да се свари хубаво и ядеш с апетит Simple Smile
Идеята ми е месото - свинско и телешко, предполагам то не ти дразни. От него най-бързо ще си наваксаш изгубените вещества в организма.
Разбира се, разнообразното хранене е най-ценно, само с месо не става, така че - плодове и зеленчуци - всичко, което ти е вкусно и не ти пречи, не се лишавай от нищо.
А мазнините (както в месото, така и в пълномаслените млечни продукти), ще те стоплят - тялото поддържа температурата си чрез мазнините.
А енергията в организма се получава от сложните въглехидрати - всички зърнени храни плюс картофите.

В тази връзка - простите въглехидрати (захар, шоколад, напитки, съдържащи захар), възбуждат нервната система, така че с тях по-внимателно Simple Smile

# 567
Благодаря ви за подкрепата!
Не знаете какъв ад е да падаш по улиците, да си студена като лед, въпреки температурата вътре (подържам 30 градуса) , да те боли зверски корема и навсичкото отгоре и мрачни мисли да имаш и да си алергичен към почти всичко, аз досега през живота си алергия не съм имала , но сега е нещо страшно
noa непременно ще опитам тези неща
enyo така е с месо май ще стане на бързо, аз обичам суджук и кайма, би трябвало да се вдигне малко  от тях желязото нали?
Сега ям и всяка сутрин по 2 3 яйца, не знам до колко точно може да се яде за семица newsm78?
И за мазнините си прав!Сега набивам повече такива храни, защото по мен по принцип няма никакви мазнини камоли сега само кости, друго към което слава Богу не съма алергична са ядките и хапвам доста кашу, бадеми, фъстъци!

# 568
  • София
Оо да, забравих, суровото месо е най-добро - салами, луканки, сушени меса. Ако знаеш някъде производител с фирмен магазин, най-добре, защото по тези големите вериги е много трудно да намериш качествени колбаси. В Пловдив знам такъв, но тук в София нямам идея.
Аз навремето с мойте проблеми с храненето станах направо експерт по храните Simple Smile
Ти за стомаха взимаш ли някакви лекарства?

С яйцата не прекалявай, че са доста силна храна. Едно яйце на ден или през ден би трябвало да е ок. По възможност рохко сварено.

# 569
Аз малко не съм съгласна за колбасите . Знаете ли какво има вътре ??? Всичко , но не и месо  , а много Е-та , набухватели , консерванти , смляна сланина , кокали и т.н. Накрая слагат и боя й айде по живо по здраво . Това е най - некачественото нещо , което може да ядеш . Беладона  , аз бих ти препоръчала месце , но нека то да е свинско или телешко , особено в телешкото има бая желязо , отделно яйцата , но не прекалявай , както enyo  казал нека е по едно на ден и то не всеки ден , черен хляб , но не от боядисаните , примерно бонус , тонус и т.н. и такива ми ти работи .

Общи условия

Активация на акаунт