ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - тема 13

• 89 731
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте банда,желая ви един прекрасен ден без па с много усмивки и добро настроение .
Нали знаете всеки проблем има своето решение дано го намерим днес и сега Simple Smile

Мисля да се консултирам с отоневролог,не знам къде ще намеря такъв де,така съм си решила просто трябва да разбера от какво ми е това замайване което ме държи в къщи като затворник.Вие какво ще кажете.

# 466
  • София
Замайването при мен си е от нервите. Като съм спокоен, намалява или даже съвсем го няма, а като съм нервен, се усилва.

# 467
Памела, аз съм ходила на отоневролог във Варна в окръжна болница, в София в ВМА и в Александровска. Във ВМА не ти препоръчвам. За тоя от Александровска казаха, че е голям специалист, но нещо тяхниката им сякаш е остаряла. Провери в Токуда и в Сити клиник, нали имаш шипове, те може да намалят притока на кръв към вестибуларната артерия и да се засега вестибуларния апарат, тогава лечението е с Бетасерк.

Беладона, аз също имах дълго време алергия, пиех ксизал с месеци и не минаваше. Тогава една приятелка ми каза да взема витемин С на ампули /заедно с ксизала/. 10 дена по 1 ампула на ден и отшумя да чукна на дърво.

# 468
Искам да ви попитам, вие имате ли отпадналост, умора? Аз постоянно гледам да полегна някъде, насилвам се да направя нещо, чувствам се постоянно болна.

# 469
Аз имам. Постоянно гледам да си легна.

# 470
Здравейте на всички! Преди няколко страници писах с молба за инфо за д-р Попов - психиатър от Варна. Вчера бяхме на преглед при него и се включвам  днес да кажа първите си впечатления от него. Ами като за начало са много добри. Изключително свестен човек. Много мил, разпитва, изслушва и начина на преглед беше коренно различен от това, което съм виждала при други такива лекари. Казва "вземи си направление, това може по каса, онова не може". В нашия случай се хвана за главата предвид количеството лекарства, които свекърва ми пие, а не й действат. Като видя, че пие Ксанак вече от почти 6 м. също се втрещи и след време когато АД започне да й действа, ще й направи мноооооооооого дълга схема за спиране, защото беше категоричен, че иначе с по-кратка схема няма начин да няма признаци на абстиненция. Между другото той работи и като като психолог и не е категоричен привърженик на АД, но  в тежки състояния  трябва АД, докато премине острата фаза. Също така каза, че не може 12 г. да си в депресия, както е при нея, т.е изход има. Това е от мен. По-нататък ще пиша как върви лечението й Peace

# 471
Добър ден на всички! Simple Smile
От снощи имам една заседнала топка в гърдите, на която гледам да не обръщам внимание. Утре ми е вторият сеанс при психоложката и се надявам да мине добре.
Слава богу имам моето семейство,което ми е голяма опора, дори мъжа ми намери психоложката и ми записа час при нея. Ако не е той съвсем ще се довърша с всичките страхове, загнездили се в главата ми.
Колкото до психиатрите - обиколила съм няколко и освен да те тъпчат с лекарства май друго не правят...Предполагам зависи при какъв лекар ще попаднеш, но явно аз не съм попаднала на точния. Затова не възлагам огромни надежди и очаквания на психоложката, за да не остана разочарована, но хубавото при нея е, че говорим. След утрешния сеанс ще имам повече впечатления относно методите, с които ще работим с нея.
Хубав ден ви пожелавам!  Simple Smile

# 472
Гала аз за двайсетина дни, от както пия лекарствата изкарах един зимен сън. Непрекъснато се прозявам, сутрин изпращам децата на училище и пак в кревата до обяд. Вечер си лягам с тях. Но го отдавам на ад и стезама. Дано да им свикна и да намаля това спане, че и коледно чистене ме чака  Simple Smile. Безстрашен ден ви пожелавам  Hug

# 473
         Аз пък отпадналост и умора никога не съм имала, все гледам нещо да правя, колкото и да не се чувствам добре, не си позволявам да лежа, защото знам,че на мен лежането няма да ми повлияе добре, общо взето мен 4-ти ден ме държи главата и ми е замаяно и краката са ми меки, но и 4-те дена до обяд все обикалям някъде ,на кафе, да видя някоя приятелка на работата, пък и си имаме малко кученце,което пишка през 30 мин и трябва все да го дебна и да почиствам след него!Днес ги гледам бабите в трамвая едвам се качват ,болят ги краката ,но не  спират да обикалят по студа, а аз съм тръгнала да се оплаквам от моите меки крака,при положение,че нямам физически сиптом,а всичко ми е от главата.
     Някой ако знае рецепта против "меки крака" нека сподели,че мен те най-ме притесняват! ooooh! Crazy
       Благородно завиждам на тези от вас,които си имат хора да ги подкрепят непрекъснато в този труден момент, аз съм си все сама вкъщи, мъжът ми е все на работа,често и нощни смени, все съм сама и вечер с детето, страх ме е много особено вечер, нещо да не ми стане, ама туй малко дете само на мен разчита и се стягам!

# 474
илюшън, намаляха ли ти физическите симптоми откак вземаш антидепресанта.

Аз ясно си дадох сметка, че никога няма да се чувствам здрава. Аз имам ендокринологично заболяване - хашимото, кардиологично - исхемична болест, неврологично - мигрена която води до повтарящи се инсулти, и ако имам и депресия вече не знам. Не знам какво да правя, как ще живея, все така ли ден за ден, постоянно в леглото, като изляза се влача, отпаднало ми е, уморено, тъжно ми е много.

# 475
 ето ме и мен днес за първи път се почувствах добре както преди , след като изпих поредната ампула за анемия се почувстах както преди силна здрава ,но беше за няколко часа, сега пак пустата умора от тази болест се обажда и страшно ми се доспа smile3524 обаче пак се обади проклетия страх от заспиване, мисля си , че ако заспа нещо ще се случи докато спя нали се сещате и нали съм с анемия ...пак старата песен, иначе през деня бях добре гримирах се, напазарувах, даже си пуснах малко музика аз съм голям меломан и си потънцувах, е не както преди де  още си се клатушкам с тази анемия, но си казах айде де една анемия ли ще ме уплаши и така, но сега този страх какво да го правя newsm78

# 476
малко ми е неудобно от това което ще напиша, защото тук има хора с много по сериозни заболявания и за това не искам да драматизирам,но честно анемията е много ама много гадно заболяване, дори не съм подозирала ,поне при мен е много тежко смисъл последните дни едвам си държех главата , направо ви казвам усещах как нямам никаква кръв в главата, спираш да мислиш, сърцето ти едвам тупка на всичкото отгоре и не ти стига въздух, даже и ставите ме болят защото не стига кислород ,така поне ми обясниха , отвратително е , знаете ли за колко време горе долу се лекува това чудо?

# 477
Нямам кой знае каква представа какво е анемия и не мога да съм ти полезна, съжалявам, в момента и аз се боря с една топка в гърдите и лек задух, усещам как ми се гади малко и нямам желание нищичко да правя....имам да готвя но в момента не мога ....тъкмо мислех че имам напредък и моята най-добра приятелка ми каза че утре няма да дойде с мен на сеанса при психоложката и се почва....Не съм я молила да идва -тя сама ми предложи, но като се настроих, че няма да съм сама е едно, а сега ми стана гадно и ...с две думи отново ме обзема нежелание за каквото и да било.

# 478
Анемията ще се оправи с приема на желязо и с подходящите храни . За колко време ти изписаха тотемата? Аз съм вече ок , оправих се , че нали и аз имах анемия . Вече ноктите ми не се чупят като за световно , виждам надалеко , не ходя като пияна и имам енергия да си гледам детето . Дали от това, че се пооправих не знам , но сега имам рядко ПА . Много ме е яд , понеже преди известно време на едно събиране с не толкова близки хора получих силна ПА при , което доста ми пролича и се извиних и си тръгнах . Сега като видя тия хора само ме питат - ама кво ти стана , ама защо така , ама не знам си какво . Мразя ПР , защото те кара да се чувстваш слаб пред хората и когато се прояви пред тях те гледат едва ли не със съжаление , че нещо не си в час и си леко странен . Еми какво да направя като го имам за съжаление . Яд ме е само , че трябва някой да ме пита и да се обяснявам , защото е адски трудно да обясниш какво аджеба ти е имало.

# 479
Мен днес дори ме попитаха не мога ли да отида на ТЕЛК и да ме пенсионират по болест.....да се смея ли или да плача просто незнам...

Общи условия

Активация на акаунт