На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 32 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Понякога не си е написала всички неща за работа в клас и има за довършване вкъщи. Друг път, както миналата седмица, и давах да решава задачи допълнително. Не е всяка вечер, но когато има нещо за писане, го прави с желание и голяма лекота, несравнимо със положението миналата година.
Не е изморена и не и тежи, което е изненада за мен.

# 511
От къде мога лесно и аматьорски да изтегля песните от Революция Z? Ще ме подлуди.....

# 512
  • софия
Здравейте и от мен.
Моя син е объркал поне половината задачи, най ме е яд че лесни за него като постави по- голямо , по-малко или равно е събирал и изваждал ooooh!, бил погледнал в момченцето до него, но то е 3 клас Shocked, хем говорихме, че не се гледа в другарчето Simple Smile. Има ли някъде инфо кога ще излизат резултатите.  bouquet

# 513
След 10-тина дни.
При нас писането с молив се оказа проблем. Повечето деца са задрасквали и поправяли, защото нямат навика да пишат с химикал и да знаят, че първо трябва добре да обмислят. Но аз смятам, че така е по-добре. Първо да се научат да пишат, после да започнат да го правят с химикал и да развият навици, а състезанието не е с толкова голям приоритет.

# 514
  • софия
При нас са дали да се пише с молив и отгоре с химикал Rolling Eyes

# 515
Аз чух учителката да обяснява на едни родители, че дъщеря им всичко правилно е решила, но много е задрасквала и поправяла, заради което няма да и се признае.

Мисля, че един ден децата ни ще попълват всички контролни и състезания в електронен формат и ще имат време да поправят колкото пъти искат, преди да натиснат submit  Mr. Green

# 516

Мисля, че един ден децата ни ще попълват всички контролни и състезания в електронен формат и ще имат време да поправят колкото пъти искат, преди да натиснат submit  Mr. Green
И супер ограничено време, в което да го направят Wink.

# 517
условията на състезанието, което се проведе сега в София - може ли да ми покажете линк   bouquet

# 518
  • софия

Ние не ходим на състезания. Искам да попитам, някой има ли задачите, които са дали днес по математика?

http://smbsofiagrad.wordpress.com/2013/09/17/%d1%81%d0%be%d1%84% … 1%80%d0%b3%d0%b0/

И е време да започнете да ни навестявате в турнирите.  Grinning

отговорите и как се смятат точките
Има ги вече резултатите,който не си ги е проверил Peace
Вероятно имаш предвид отговорите. Тях ги пуснаха още вчера. За резултати се чака повечко.

http://smbsofiagrad.files.wordpress.com/2013/09/1_klas_2013_otg.pdf

# 519
  • София
Дъщеря ми на втора задача не е написала цифрата ами е дорисувала как трябва да изглежда тази....локва или амеба.
Шеста задача за мен е много трудна, там също не е сложила цифрата 2, което е верния отговор ами е нарисувала фигурата която се получава.
Триъгълниците ги е изброила 5, защото е запомнила, че състезанието е само с числата до 6 и не можело да има 7 триъгълника.  Rolling Eyes

Последните 2 задачи също са грешни. Тази с листенцата и гъбките не я е разбрала и квесторката им е казала да не пишат нищо, където не са сигурни.

Но пък тя каза, че било много забавно. дано все пак е понаучила нещо.

Този уикенд се занимавахме повече с БЕЛ вкъщи.

# 520
  • София
Синоковецът на 6 задача написал и 1 и 2, защото не разбрал, че трябвало само по един отговор да се пише Simple Smile.
Задачата за сравнението с двойката тотално я е оклепал, защото въобще не погледнал че горе имало знаци и решил, че трябвало да напише на колко е равно всяко действие.
Най се смяхме обаче с 9 задача: казва че картинката означава 2+2=4, а той написал на отговор 4.
Беше спокоен, но не въобще не беше последвал никой от моите съвети. Иска отново да ходи на "турнир", което за мен е най-важното, че не се отказва.
Но пред мен възникват някои въпроси, които смятам да обсъдя с учителката. Той например е записан на СИП-математика, където обаче не решават никакви по-различни от стандартните задачи, а освен това, които си ги реши не му дават други по-трудни, а му казват да си рисува до края на часа. Аз това не го приемам. За рисуването си има СИП - изобразително изкуство.
И при положение, че в стандартните часове се повтаря до втръсване 2+4=? или ?-3=1, не мисля, че такива задачи трябва да се дават и в час по СИП, където все пак се предполага някакъв друг тип надграждане. Да не говорим, че най-вероятно и на децата ще им е по-интересно.

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 12:03 от green_dawn

# 521
При нас писането с молив се оказа проблем.
Какъв проблем?
На мен един учител в коридора ми каза, че е ок да поправят, защото все пак са 1ви клас. Т.е. няма да го броят за грешно, специално за първолаците. Peace

# 522
Проблем, в смисъл, че нямат навика да мислят три пъти, преди да пишат. Просто си знаят, че като объркат, изтриват и поправят. И нямат настройката да мислят, че каквото напишат с химикал, това остава и край.

Според това, което е решила на листа, с който излезе от състезанието, дъщеря ми има 57 точки. Това е, което си е написала "на чисто" за информация на родителите, след като са предали работите. Ако наистина не им броят поправяното за грешно, няма да е лошо, но не съм сигурна.

# 523
Моят син пише много по- добре с химикал у нас и на езиковите си курсове /там с моливи никой не си играе да пише/.
С мовилите се старае по- малко. Вероятно точно защото е наясно, че може да си трие, колкото му душа сака.  Grinning

# 524
Нашите изобщо не искат да пишат с молив, колкото и да ги карам вкъщи.
А тази шеста задача никога нямаше да я измисля, ако не бях видяла отговорите. Много мразя логически задачи  Confused А вашите деца решават ли такива задачи в час? Защото нашите - не, и ако отидат на състезание от къде би следвало да се сетят какво се иска от тях, като нямат опита? Ако не са подготвяни вкъщи допълнително, значи не биха могли да се справят. А и имаше задачи до 9, а нашите в момента са до 7.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт