Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

 • 28 828
 • 740
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 877

Старите темички 
Предучилищна - набор 2006
Предучилищна - набор 2006 - 2
Предучилищна - набор 2006 - 3
В очакване на първи клас!
В очакване на първи клас! - 2
В очакване на първи клас! - 3
В очакване на първи клас! - 4
На добър час в първи клас!
На добър час в първи клас! - 2
На добър час в първи клас! - 3

Идеи и линкове от темата:
1. Цветни папки за тетрадките и учебниците по различните предмети - Пример 1, Пример 2
2. Фолио за подвързване - може да се купи от тук, клипче, как се подвързва с фолиото
3. Сайт в който можете да си направите персонален стикер с името на детето, да го разпечатите и занесете за изработка в някоя рекламна агенция - Линк
4. Торби за спорт
5. Препоръчани марки моливи - DERWENT ЦВЕТЕН МОЛИВ СЕРИЯ COLOURSOFT, STEADТLER
6. сгъваeмa чашка на Faber Castell! изключително удобна, хлътва тройно по ръбчетата, става като ринг и така не заема място
7. четки за рисуване на Faber Castell
8. най-добрата гума...с главно Г
9. Силиконов тренажор за правилното държане на молива/химикала между пръстите
10. Разпределения за първи клас - Просвета - http://bglog.net/nachobrazovanie/post/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D … EBCCB285D25A9A7DC
11. ВАКАНЦИИ - http://www.minedu.government.bg/left_menu/vacations/
12. Математика за всеки - http://math-bg.com/?page_id=169
13. Забавна математика - http://www.zabavnamatematika.com/
14. СБНУ състезания - http://sbnu.org/tests.php
15. http://www.abc-bg.be/indexn.htm

# 1
 • Мнения: 16 839
Първа  Heart Eyes

Хайде да е по- успешна  Peace

# 2
  # 3
  • София
  • Мнения: 615
  Трета !  Grinning

  # 4
  • Мнения: 381
  И при нас при титулярката всичко е повече от добре.При нея дисциплината е желязна и децата имат голям респект.Не се чува ни глас,ни стон.При възпитателката от занималнята е........ #Cussing outписах в предишната тема,да не се повтарям.Единственото решение за мен е да го спра от занималня.Проблема е,че работя два дни и два дни почивам.Мъжа ми пък е всеки ден до 18ч.Мога да го спра от занималня само в дните в които почивам.Едната седмица работя два дена,другата три дена.Нещо такова ми се получава.Другия проблем е ,че ходи допълнително на футбол и английски и ще падне едно разкарване до училището и обратно,ама какво да се прави.В крайна сметка спокойствието на детето ми е по-важно.

  # 5
  • Мнения: 5 027
  Мислех, че само нашата учителка от занималнята крещи, а то в темата прочетох, че има и други.  Confused

  # 6
  • Мнения: 16 839
  И аз реших, че спокойствието и е по- важно от моето, дано не е просто каприз  Praynig

  Малко се поядосах, като ми каза госпожата на занималята, че нямало право така по средата на годината да се отписваме. Казах, че никой в крайна сметка не ми е казал какви са ми правата, но не можеш да знаеш дали ще ти хареса нещо, което не си пробвал. Възползвам се от правото си на родител да преценя кое е най- добро за детето ми. При вас има ли проблем с отписването  newsm78
  Класната нищо подобно не каза

  # 7
  • Мнения: 5 178
  Като ви чета и настръхвам...
  За сега всичко е ок, домашните написани, едно старание го е треснало - пише, смята наред
  Дори собствената му баба-даскалица беше приятно изненадана от развитието му през последния месец  Mr. Green

  Гонене няма, но има наказание да стои прав до стената обърнат с гръб (не моето де, така наказвала по принцип госпожата)
  Нашата възпитателка е за първа година, но за момента удържа фронта, е вика от време на време, но и децата след обяд са по-изморени и разсеяни

  # 8
  • Плевен
  • Мнения: 4 776
  Аз май само за една четох, че не крещи Simple Smile
  Моя позната каза, че прибира сина си сам в къщи и той си пише, само да не го върне на занималня. Аз не знам дали бих била толкова смела.
  А по принцип възможно ли е това  ходене 2 дена и 2 - не, да речем? При нас искаха да попълваме декларация за всеки ден, когато не ходят. Но пък ни казаха, че ако решим може да ги върнем. Което не си представям как би станало. Те не искат и да чуят вече и са съгласни на всичко, само да не ги оставяме там.
  ЗА отписването - нашата само каза, че от нейна страна проблем няма. Може би ако са по-малко деца да има проблем, защото нали има някакво изискване за минимум деца, за да има занималня.

  # 9
  • Мнения: 1 209
  Привет,
  Докато си напиша пре-дългия пост, и хоп нова тема.   bouquet на създателя й.

  Ние смяната към зимно време не усетихме, защото сме болнични. Вече втора седмица детето е болно, зарази и мен.  Уж вирусен ларингит, но прерасна в кофти „ грип“ с 39,5 , кашлица и спазми в корема. Та седим у дома на АБ  и учим дистанционно. Тази седмица взимаме Е и И и числата 0 и 6. И понеже дори и болни, като детето е едно вниманието му е по-концентрирано, уплътнявам с допълнителна тетрадка по писане ( за разнообразие не по нашата система) и задачи от Сборника с морското конче. Очаквам класната да напише във ФБ  какво да правим по изобразително изкуство, домашен бит и музика. Само с последното ще се озоря. Детето ми не е виновно, че съм тотален музикален инвалид.
  В нашето училище не съм чула някой да изгони ( отстранява) от час деца от долен курс. Не подкрепям подобен подход въобще, т.к. остават безнадзорни из двора, коридорите и на улицата, мисля, че и ръководството на училището не го подкрепя.

  Класната и Занималнята  са едно и също лице. По думите на сина ми вика по-малко от мен, само като били шумни.

  Сетила съм се да ви попитам, учите ли децата си как да се справят с конфликти, с други по-агресивни деца, как ги учите да се отбраняват, да различават нападението от отбраната.
  Моят син е с доста развито чувство за справедливост и вече  имаше първи сблъсък. Големите ги "обиждат на дребоси", превземат им игрището и ги гонят. Та преди да се разболеем, един следобед по време на игра на двора големите пак тръгнали да гонят малките от баскетболния кош. Моят син отказал да се махнат с мотива, че госпожата им позволява там да играят и са дошли първи с топката. Станал скандал и докато госпожата успее да дойде, го обградили и моят смелчак ревнал в средата на кръга. Едно дете се опитало да го ритне в корема (както после бяхме информирани детето е проблемно) , моят син искал  да го хване за крака и да го  събори назад като в "Братя по карате" , видите ли, но не успял и затова го замерил с камък като кестен голям , та му сцепил устата. Точно преди  татко му да го вземе, та прясно-прясно класната го защити. Дръпнахме му един сериозен разговор у дома, скарахме му се, как да се пази само, ама да не напада. Детето ми каза, че се е уплашил, че не е знаел какво да направи,  обаче, не съм убедена, че сме прави. Пилих, пилих, как да не влиза в конфликт, да иде при учител( той по принцип така и прави), но сега била далече  просто.  
  Съмнявам се да не уча на твърде пораженческо поведение.

  # 10
  • Мнения: 381
  Не знам дали ще има проблем с отписването.Всъщност още не съм говорила с класната,понеже днес и утре съм на работа до 19ч. и няма как да говорим,но в сряда и четвъртък почивам и първата ми работа е да я уведомя.Не мисля ,че би трябвало да има проблем,но ще видим.

  # 11
  • София
  • Мнения: 3 248
  Мда, моя Убавец се очертава от редовно наказаните Sad Закача се с децата, говори в час и тн. В петък са на екскурзия и класната го е заплашила, че ако продължава така няма да го вземе. Карам се аз, а той най-спокойно ми отговаря - спокойно бе мама, тя каза, че ще ти върне парите ooooh! Е, какво, налине съм счупил шкафа като ...и изреди 2 деца, чиито родители сега трябвало да купят нов ooooh! Пак е наказан без детски, търпи си наказанието и после старата песен на нов глас ooooh!

  # 12
  • Мнения: 1 209
  Това с наказанието без джобни му намериха решението при нас. Редуват се и черпи, който има пари.

  # 13
  • Мнения: 1 059
  Рая Никол, аз писах молба до директора за отказ от занималня и посочих
  здравословни причини (така ме посъветваха), никой не ми е търсил никакви
  обяснения повече. Ние повлякохме крак и след нас има още отказали се родители,
  не знам как са им приели молбите.

  # 14
  • София
  • Мнения: 7 988
  Благодаря за темичката   bouquet.
  harmony_broken, вие сте се вкарали в големи екшъни.
  Ние сме обяснили на Оги, че ако го ударят, връща и той - естествено това, ако са що-годе негова възраст децата (и без участието на камъни, пръчки и т.н., просто удря). Нашето училище е основно и за сега не съм чула за някакви случки. Те са и отделени де фъстъците на друг етаж.
  Направило ми е впечатление, че с по-големи деца Оги има доста адекватен подход (което много ме радва)- някак си дава сметка, че са по-големи и успява да общува така, че хем да го приемат насериозно, хем да не нахалства и да не се прави на интересен и да дразни примерно.
  Като ви слушам за госпожите, направо настръхвам  ooooh!. Да не казвам голяма дума, но до тук май имаме голям късмет. Идва си с написани домашни и до тук не е имало нито изгонени, нито някакви драми. И от двете госпожи съм с добри впечатления. Дано си остане така  Praynig.

  Общи условия

  Активация на акаунт