На добър час в ПЪРВИ клас! - 4

• 32 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
Нашите ходят втора седмица подред в училище на образователен театър.
Вчера сина ми е прочел пред съучениците си "Храбрият оловен войник" и всички са му пляскали след прочита, беше много щастлив.  Heart Eyes
Иначе ме изумява колко много грешки е започнал да прави в сборника по математика, неща който ги знае newsm78, питах учителката, каза че сборника бил последен и може би се изморявал и разсейвал.

# 541
Аз му давам книга да чете, но според него госпожата му казва да рисува като приключи. Тази сутрин му предложих да му дам задачи, но не беше много очарован, отново припомни какво го подканя госпожата Laughing
Нека да си рисува, щом това му е приятно Simple Smile

Аз не мисля, че бих могла да се намеся на учителката и да и кажа какво да прави детето в училище. Няма да ме отрази. Още се боря за вземането на учебниците всеки делничен ден, а не само за уикенда и още имаме ежедневни пререкания по този въпрос  ooooh!
Като отидох да говоря с нея я заварих на двора и тя още като ме видя, започна много наострено да ми обяснява как съм в грешка, как учебниците не трябва да се взимат, как може миналата седмица да е имало недовършени неща, но днес конкретно няма и просто няма смисъл да взимам учебниците. Аз и казах, че не ме интересува дали има за довършване, искам да видя какво са правили, тя как го е направила и да преценя дали има нужда да упражнява нещо, дали има недоразбран материал и т.н.
И учителката ми каза: "Да, но горе е заключено и няма кой да ви отвори!"
И си тръгна  Shocked

И така всеки ден се борим за тези учебници. Аз настоявам да се вземат, детето се връща без учебници и казва: Госпожата ми забрани да ги взема!
И аз изобщо не се съмнявам, че е така. Не мога всеки ден да ходя до там, а баща и е толкова разсеян, че просто не знам как не е объркал детето, което трябва да прибере  ooooh! И колкото и да му обяснявам кои учебници да се вземат, всичко му е изветряло от главата до тогава.

# 542
Аз не разбирам- какъв е този страх у учителката при вас, Аллана, от това, да виждаш какво е работило детето ти всеки ден. Нещо се крие ли? Всяка подобна немотивирана реакция предизвиква съмнения и това е нормално.
Учебниците в І клас са едновременно И тетрадки, т.к. в тях се пише и е нормално родител да иска да проследява редовно какво и как се пише в тях. Както заради собственото си дете, така и за да си състави мнение как работи съответния учител, което си е напълно нормално. Ние, като потребители на услугата образование, имаме пълното право да следим за качественото й изпълнение и да вземаме мерки, ако считаме, че този, който ни я предоставя, ни лъже.
А ако пожелаете детето да не виси по цял ден в училище, нали пак трябва да си ги носите и да работите домашните вкъщи. Тогава какво ще се получи?

Заключено било, казваш. А ако изчакаш? Все някога отключват, нали?  Thinking

# 543
Аз изчаках и намерих кой да ми отключи в онзи конкретен ден, но не мога винаги да се разкарвам до там, много ми е далече. Училището е близо до работата на мъжа ми и той кара детето до там и обратно.
Не очаквах да се дърпа така, мислех, че като отида да се разберем човешки, ще ми даде учебниците, а тя едва изчака да кажа "Добър ден", след което започна една наострена тирада и за да кажа нещо, трябваше да говоря през нея.
Тази седмица ще вземат буквата М и ще започнат да пишат думи. Дъщеря ми е много назад с това умение, още не успява да помести буквите в рамките на реда, а когато трябва да са свързани, става безподобно. Ако седя и чакам да дойде събота и едва тогава да се поупражнява, то няма да може да навакса пропуснатото през цялата седмица.
Друг проблем. Когато я питам защо не е довършила това в часа по самоподготовка, тя ми казва "Не ми остана време, защото имах и други неща за писане". Като я питам "Къде са тези други неща, дай да ги видя", тя казва, че са останали в училище в друга трерадка. Как да разбера дали наистина нещо е писала или си търси оправдание?
Ох, пак се ядосах... Днес имат открит урок и се надявам да се разбера с учителката най-после. Няма цяла година да се заяждаме с тези учебници.

# 544
Алана, много неприятна ситуация с поведението на учителката. Ако не стане с добро, дай й да се разбере, че ако е необходимо, ще се обърнеш към директорката по въпроса ти.  Naughty
Аз мислех, че са привилегировани тези, които не разкарват учебниците всеки ден, ама сега наистина се радвам, че мога да ги преглеждам всеки ден.  Peace

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 12:31 от Barbabelle

# 545
Аз не мога да разбера на нея какво и пречи дали взимам учебниците и въобще какво я интересува. Недоумявам. Като питах ми каза, че нищо против нямала, но просто не било нужно. Айде, за едното не е нужно такава съпротива!
Явно аз съм единствената, която иска учебниците, другите родители не са повдигали въпроса.

# 546
  • София
Алана и на мен ми се струва недопустимо  Naughty. Няма основание, на което да ти отказва. Учебниците са си на детето и ти си родител. Може да си ги вземате когато прецените. Постави въпроса твърдо- искаш всеки ден детето да си тръгва с учебниците и ако госпожата ви има проблем с това, ще се обърнеш към директорката.

# 547
Аз не мога да разбера на нея какво и пречи дали взимам учебниците и въобще какво я интересува. Недоумявам. Като питах ми каза, че нищо против нямала, но просто не било нужно. Айде, за едното не е нужно такава съпротива!
Явно аз съм единствената, която иска учебниците, другите родители не са повдигали въпроса.
Сигурно смята, че ако даде учебниците, това би било възприето като да не се справя с работата и да има нужда и от родителска намеса. Не знам, наистина е странно.
Не мога всеки ден да ходя до там, а баща и е толкова разсеян, че просто не знам как не е объркал детето, което трябва да прибере  ooooh! И колкото и да му обяснявам кои учебници да се вземат, всичко му е изветряло от главата до тогава.

Ние утре имаме родителска среща и понежа мъжа ми ще ходи, се беше сетил как едно време баща му отишъл и като се върнал вкъщи заразпитвал защо никога не му е казвал за еди кои си деца, за някакви други работи. Оказало се, че бил на родителска среща в друг клас.

# 548
 Heart Eyes -да ти кажа или вторите са по-оправни,защото и при нас е така или просто ние сме претръпнали вече  Hug
Вероятно и от двете по малко, Светле! Hug
Valeriе, разсмя ме! Страхотна история! Joy

# 549
При нас няма проблем да разнасяш чантата всеки ден, по едно време синковеца се беше поотпуснал и две седмици взимахме всяка вечер.. Сега сам споделя кое му е било трудно и го отработваме у дома. Всяка вечер с охота решава по 10-15 задачи..

Но при взимането на чантата ни предупредиха, че няма да правят компромис ако някое от помагалата липсва и ще се пишат забележки, та и аз чинно проверявах дали сме сложили всичко  Mr. Green

# 550
  • Пловдив
Как се справяте и имате ли побойници в клас Rolling Eyes Щото дано не съм права,но при нас се задава подобен проблем...Има едно такова момче и оная вечер е блъскал сина ми,а днес му е издърпал ухото и моят ревнал,щото го е заболяло.Звънял на баща му...Уж е казал на г-жата,но довечара кято ида пак ще разпитам.

# 551
Ми моя днес са го блъснали та ходих до училище, че си е ударил главата  Confused
Слава богу само цицина...но е кофти
Чак побойници не,нямаме, но госпожите споделиха че си има няколко деца, които още от сега са агресивни и по думите им, от опит, такива си и оставали до край... Confused и бяха много ядосани. Това според мен потвърждава онова, което си говорихме преди време, че проблемите ги създават не "различните" деца, тоест тези с обучителни трудности, ами агресивните и глезени деца.

# 552
  • Пловдив
Така де...а наште са принудени да ги търпят такива и не само,ами си отнасят и последствия ooooh! И г-жата ще им прави забележка до време и после ще ги остави сами са се справят.

Писнало ми е щото в ДГ имахме такъв проблем и ми е писнало...и от родителите на такива деца,щото и те нищо не предприемат.

# 553
В нашия клас има такова дете, много агресивен, все закача някой. Децата казват , че когато госпожата кажела на майка му тя само вдигала рамене  Rolling Eyes То ясно, че на всеки детето си му е мило и все гледа да го защити - поне аз съм така, но не може да се оставя всичко просто така.

# 554
  • София
Каква е връзката между агресивността и това, че детето се закача? Питам за да знам какви епитети се използват за моя син Embarassed Закача децата в час, не седи мирно, говори, не изслушва. Днес дори е бил преместен в друг клас за 1 час за назидание. Разплакал се, че му липсва неговата госпожа и "нямало повече да прави така". Не знам какво да го правя вече. Говорим постоянно, че в час се слуша и мълчи. Опитвал се, но не можел. Днес в яда си по телефона му заявих, че ако утре пак има оплакване ще кажа на баба му да не го взима повече от училище и да се спасява сам. Знам, че не е най-удачната заплаха, обаче ...Обясних му, че като го изгонят от училище ще трябва да си намери работа и да се издържа сам, защото аз пари няма да му давам. Обясни ми, че бил твърде малък, за да работи. Просто не осъзнава сериозността на проблема и това си е. Завиждам ви за послушните деца, честно. Все си мислех, че проблеми ще има в училище, но ги отлагах за пубертета, а не толкова рано Confused

Общи условия

Активация на акаунт