Коледни идеи и декорация

• 255 608
  • 1 999
  •   1
Отговори
# 1 860
  • Euskal Herria
Тази нощ приключих с украсата на меденките, по-късно ще снимам. Сега мога да се отчета със снимка на витрината на едно магазинче тук. Не е нещо кой знае какво, но пък носи настроение:
https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12308 … f&oe=56D62964

# 1 861
  • bad@ss
Много е хубаво магазинчето!  Heart Eyes

Аз вчера видях как една леля скатава топки от елхата в Кауфланд  Mr. Green

Украсих малка елха във входа на блока. Мислех да сложа под нея или върху корковото табло по картичка от мъничките с пожелание за всеки от апартаментите, но миналогодишните коментари ме възпряха. Тогава бяхме украсили прозорците на входа. Беше пищно и красиво. Обаче чухме от "Браво" до "Хората нямат какво да ядат, а пък вие..."  Blush

# 1 862
  • Sofia
И аз правя някаква лека украса на входното антре в блока,с мои подръчни средства,не съм чула до сега някакви негативни отзиви,а може и да има,по-добре да не ги чувам...Една майка с малко дете украсява елхата пред входа,но тази година нещо се бави,имаше някакви конфликти с комшии/по друга причина/и може и да няма желание вече да го прави....

# 1 863
  • Euskal Herria
От целия вход тази година само на нашата врата има венец. Предишни години съседката до нас също слагаше нещо, но тази година - не. Определено по-различни са им традициите - и за Коледа, и за Великден.

А за коментарите... Ей такива много обичам - "Хората няма какво да ядат..." - винаги черногледи. Като  че ли една закачена панделка ще разреши всички проблеми. Да не говорим, че вложеното за украса не е взето от техния джоб, нали?

# 1 864
  • София

Натуся, снежко с ориз ли го напълни? Утре приятелски деца разменят подаръци, обещах да направим същите снежковци. Но още се колебая за пълнежа.

[/quote]
Да ,с ориз са.

# 1 865
От целия вход тази година само на нашата врата има венец. Предишни години съседката до нас също слагаше нещо, но тази година - не. Определено по-различни са им традициите - и за Коледа, и за Великден.

А за коментарите... Ей такива много обичам - "Хората няма какво да ядат..." - винаги черногледи. Като  че ли една закачена панделка ще разреши всички проблеми. Да не говорим, че вложеното за украса не е взето от техния джоб, нали?
И аз не го харесвам тези черногледи изказвания.Много обичат да мислят за другите а дали помагат след като правят изказвания?
Лудната такива хора няма да оценят жеста и усилията които влагаш .
Магазинчето е много хубаво.Като извадено от коледен филм е Simple Smile  .
За онези джуджета от юск резервирах ги за учителките.Мислех свещници ама все свещници , свещи и бонбони подаряват и реших да е по различно .Харесаха ми  и ми се сториха по интересни.Дано да им се зарадват Simple Smile

# 1 866
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Цитат
Натуся, снежко с ориз ли го напълни? Утре приятелски деца разменят подаръци, обещах да направим същите снежковци. Но още се колебая за пълнежа.

Да ,с ориз са.

Blush ако смятате да задържите снежковците и след нова година (сигурна съм че малките деца няма да си ги дадат така лесно) имайте предвид, че от ориза може да тръгнат молци  Peace

в стария блок украсих вратата, пощенските кутии и в асансьора, веднага след мен хората започнаха да изваждат украса, по една две играчки и за всички стана по-празнично.

в новия...
 Tired

# 1 867
  • DE
Моя снежен човек от чорап е пълен с леща  Laughing Имах една стара която е отвратителна за варене и на вкус и си я запазих специялно за снежака вместо да я изхвърля. Пък и ориза у нас е особено уважаван и обичан(почти като в Китай Crazy ) та да не го хабя  Mr. Green
Елхата ми тази година е мижава, но играчките са стъклени  Grinning
Скрит текст:
прозореца
Скрит текст:
тъгувам за огромните ми прозорци в БГ, тук всичка са ми едни малки, невзрачни  Tired

# 1 868
  • bad@ss
Предупреждавам, че въпросът ми е коледен  Blush

Попитах ги моите какъв сладкиш искат, казаха торта. Каква? Бисквитена, защото ми се получавала най-добре, пък и най-много обичат бисквитена  Blush

Та на въпроса...
За да добие все пак що годе празничен вид, мога ли да я направя в тава с пръстен и после да я извадя от тавата, за да я поставя върху хубав поднос и да е поукрася с плодове и ядки? И какво точно трябва да направя? Да покрия отвътре тавата с фолио?
Или е по-вероятно да се разпадне?  Mr. Green

# 1 869
  • Euskal Herria
Няма ли да е по-лесно вместо тава, да ползваш ринг за торта? Правиш върху подноса, после отваряш ринга и украсяваш.
Аз с бисквити правя чийзкейк, няма печене, само престоява в хладилника, за да стегне. Буквално за 30 минути е приготвянето.

# 1 870
  • bad@ss
Да де, ринг  Blush

Онова, дето е с една закопчалка отстрани, нали? Само че моето има свалящо се дъно и затова го наричам тава. Супер! Ще махна дъното и направо с ринга  Peace А него самият да не го обвивам със стреч фолио, така ли?

Ако си споделяла някъде този чийзкейк, може ли линкче?  bouquet

Това имам, нали то е ринг?

http://www.tonibad.com/tonibad-site/wp-content/gallery/tavi-i-fo … 160_623256-58.jpg

# 1 871
  • Euskal Herria
А, точно същото е. Аз ползвам само борда/ринга - върху подноса го правя.
Рецепта съм давала в други теми, ама и тук мога да я напиша. На пръв поглед е сложно и се бях ошашкала, ама се оказа супер лесно.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=822303.msg … 14681#msg32214681

Допълвам с две снимки:
https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/10959 … 3&oe=5713F9EA

https://scontent-mad1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/15874 … 6&oe=56D58212

# 1 872
  • bad@ss
Леле, видях снимките и вече съм сигурна, че няма да се справя  Blush

Благодаря за рецептата!

Ще се пробвам, пък ако се наложи, после ще го гребем с лъжици от формата.

А бисквитената и аз ще я направя върху подноса  Peace

# 1 873
Лудната и аз ще правя бисквитена тора за Коледа.
Спрях се на този вариант http://receptitenazoii.blogspot.bg/2013/01/blog-post_26.html става ужасно вкусна а и има вид  Mr. Green .Правя е върху подноса.
Хем лесна и хем вкусна.
Нямам издънки при нея Simple Smile)

# 1 874
  • Euskal Herria
После кажи дали е станала бисквитената в ринга. А иначе за чийзкейка - от първия път става, няма издънки досега. Много е елементарно, рецептата я взех от испански сайт, даже имаше и кратко клипче.
Ще си отбележа и рецептата, която даде Дяволски чаровна.
Правя и още една торта -  с три вида шоколад. Основно тези двете сега са на почит у дома.

Общи условия

Активация на акаунт