6 годишните на предучилищна

• 38 520
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Радвам се, че ви е харесал поздравът, Моо и СисиGrinning
Моо, запомнила е почти наизуст, тук таме импровизира доста успешно гледайки картинките и това е резултата. Simple Smile

# 106
Поздрав за вас и дечицата ви от моето малко будителче, дано е интересно и подбуждащо! Simple Smile

Много е сладка, да е жива и здрава! Simple Smile

# 107
  • София (Възраждане)
Радвам се, че ви е харесал поздравът, Моо и СисиGrinning
Моо, запомнила е почти наизуст, тук таме импровизира доста успешно гледайки картинките и това е резултата. Simple Smile

Hug Страхотна е smile3501. Моята дъщеря отдавна не ми е "чела" книжка, невероятно сладка гледка е това!

# 108
Браво на Андрея, че е запомнила толкова добре, аз също се чудех дали чете книжката! Мерси за поздрава, Морена!
При нас положението още не е добро, като малката още кашля, не постоянно, но на периоди, на приливи и отливи. Може да не кашля с часове и после като забуха - не спира, като магаренце. Според педиатърката, включително и втората на частно, при която ходихме в петък за контролно мнение е нещо алергично, защото няма температура и нищо друго като симптоми освен кашлицата. Та сега съм в чуденка дали утре да я пусна на училище или още да я оставя вкъщи. Неудобно ми е от учителките и другите родители, ако кашля там, но няма никакви други симптоми и не ми се иска да губи още една седмица от учебния материал.
/ Р.Р. Миналата година имахме такъв период през пролетта - кашля около месец и половина, дори и на Сандански я заведохме, макар че не успяхме да се включим в програмата на санаторуима, но и специалистката от там реши, че е на алергична основа. И не се повлия от нищо кашлицата, а просто изведнъж отшумя, както и се появи./

# 109
   Лека и добра седмица на малките сладурковци!  

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 18:05 от Roo Roo

# 110
Не знам защо винаги пропускам пуска на нова тема. Laughing
Минах по диагонал, извинете, ако се отплесна или съм пропуснала нещо.

Видях, че сте засегнали темата за юркането и преучването предварително.
Моето дете е в училище и формата на обучение е целодневна, както съм писала. Имат няколко ситуации сутрин и няколко следобяд, т.е. учи се цял ден. И не учат да пишат под диктовка, а си се движат по материала, който е предвиден за предучилищна подготовка.
Толкоз по темата.

Относно размерите...директно ви казвам-гледайте да не прехвърляте вашето лично усещане за ръста на децата ви, върху самите деца. Особено извънгабаритните, независимо дребни или великанчета-децата не знаете как могат да приемат това. Пиша го съвсем съзнателно и отговорно. Прочетох тук мерки от сорта на 135 см и килограми, които мерки за предучилищно дете са множко. Толкова е висока голямата ми дъщеря, килограмите са и под цитираните-27 е...Години наред детето ми страда от това, че е най-ниска. Сега израстна и е в норма за възрастта си, но поколението расте по принцип малко акселератско, едрички са децата. И тя пак е най-ниска от заобикалящите я деца и е ниска с много. Представете си вашите предучилищничета са с по 5-10 кг отгоре и с по една глава някои над нея, а тя е почти на 11. Колко рев е изревала няма да ви обяснявам, що материали сме изчели и колко таблици с размери съм и показвала-също, за да я убедя, че е Нормална, то биеше на отклонение вече нейното. До ден днешен това е тънък лед и сега, откак дръпна малко и надхвърли 130-те сантиметра, пак внимавам какво и как говоря пред нея на тази тема. Защо пиша всичко това-внимавайте! Защото често се насаждат комплекси на тема ръст и килограми! Особено важно е да се следи зависимостта ръст-килограми, а не да се гледат поединично тези мерки. За килограмите аз съм непростимо крайна може би и зорко следя, освен, че на децата им се говори от няколко страни на тема хранене. Разбира се, не съм забранила боклуците, няма как да ги изхвърля кардинално, защото са навсякъде , просто извират, обаче много говоря, много, много, отделно, че заради спорта, който тренират учим кои храни какво доставят, преди тренировка какво се яде, след и т.н.

Мерките и теглилките на Дребна за справка са в златната среда: 118 см и 18 кг по последно мерене. Като цяло е средна в класа им, има няколко по-дребни момиченца, иначе повечето са колкото нея, тук-там обаче по-пухкави. Детето ми не е слабо  в никакъв случай, съвсем нормално е.

Ще дописвам после още...

Какво друго да добавя, не знам, за мен е важно на този етап да е здраво детето, спортуващо, способно да научава това, което му е заложено по програма в норма, необременено от проблеми и щастливо, за да е отворено за знания. Чужди езици на този етап, минала през грешката Британика с голямата, не и причинявам, има време за английски, знае го точно толкова в момента, колкото и децата, които вместо да са навън да играят, са на английски, защото на този етап се заучава на принципа-показва се картинка-заучава се какво значи тази картинка-трупат един речник от около стотина думи, елементарни, които се дъвчат от 2 група детската градина насам.

Успешна седмица на всички и здрави дечица! Hug

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 19:04 от Jizzlobber

# 111
  • София
Момичета, днес остарявам с още една година, та по повода, наздраве!  cheers

# 112
  • Sofia
Сиси, здраве, любов и щастие ти желая! Наздраве!   bouquet

Ние днес бяхме на био игрите, Гушкан е много доволна, не искаше да си тръгва. Чакаме програмата за ноември. Simple Smile
Вчера пък за трети път решихме да пробваме връзването на обувки, показах веднъж, опита щерката и успя. Такова щастие беше... Simple Smile  Та така -  вече може да си връзва сама обувките.

Успешна седмица на мами е дечковци! Simple Smile

# 113
Сисе, честит празник! Жива и здрава!

Биоигрите са много интересни. Щерката винаги е голям ентусиаст за тях.

Джиз, ти си казвала, но съм пропуснала. Какво тренира малката ти дъщеря и къде?
Ние в четвъртък безславно решихме да идем през два квартала на една гимнастика. Пропътувахме за около час  половината път и се върнахме обратно  Crazy Имаше невероятни задръствания около Семинарията.
За мерките и теглилките аз също много внимавам, но като дойдат едни роднини и като започнат...направо ми се обръща стомаха. Още повече, че си имам разни притеснения.

# 114
# 115
  • Sofia
Благодаря, Светле, в албумите на потребителя има още интересни. Simple Smile

# 116
  • у дома
Благодаря, Светле, в албумите на потребителя има още интересни. Simple Smile

Heart Eyes на мен ли го казваш-аз от както го открих преди месеци все си намирам по нещо ново и интересно...

# 117
  • София (Възраждане)
Честит рожден ден, Сисе, здраве, късмет, щастие от все сърце!

В някоя от препоръчаните занимателни и образователни книжки има ли задачи, свръзани с правилната посока на изписване на числата и буквите? Госпожата разказа, че макар и мнозина да пишат буквите огледално, все пак успявали да ги разпознаят сред грешно изписани такива. Само моята дъщеря не открива из разни плетеници символите, написани в правилната посока, а огражда и огледалните им образи, та да сме работили по казуса Simple Smile

Светла, благодаря за полезните линкове  bouquet

# 118
  • у дома
Ето тук има как се изписват правилно буквите
http://www.logoped-bg.info/abv-rm.html#
http://www.logoped-bg.info/abv-rg.html
Има и други полезни неща http://www.logoped-bg.info/b.html

# 119
  • София
Благодаря за полезните линкове   bouquet

Присъединявам се към мнението, че ръста и теглото са сложна тема, към която трябва да се подхожда деликатно...

Ние сме абонирани за Био игрите и Забавната математика, и двете са много добри  Peace Архитектурата отдавна съм я загледала, но идея си нямам как да я наместя в иначе сложната ни съботно-неделна програма  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт