6 годишните на предучилищна

• 38 553
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
Добре дошли на Marini  и Kalaka!
Marini, за училището зависи най-вече къде сте се насочили. Пред някои се спи, пред други има изпит и други предимства, в някои приемът на документи стартира януари и има и точки. По принцип документът за предучилищна го даваш когато е записването, а то обикновено е в началото на юни, независимо кога се подават документите, тъй като края на май -началото на юни обявяват класациите на повечето места.
K_Lina, страхотно е, това което сте сътворили, както и показано от Жасмин. Ние няма да правим такива неща, тъй като обикновено не остава време.
Иначе и при нас за съжаление нищо ново. Кашлицата сякаш понамаля, надявам се от другата седмица вече да е на училище, че пропусна две седмици. Това ми напомня да питам, до коя буква и коя цифра сте стигнали? Става въпрос за тези по "Моливко". Учителката каза, че като отидем ще ни даде тетрадките за вкъщи да наваксваме, но аз имам част от тях и мислех още от сега да й помогна, за да не се притеснява след отсъствието, ако я питат нещо, но пък не искам и да я занимават с нещо, които ще им предстои, за да не й е скучно.

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 15:38 от Mira_p

# 181
  • Sofia
Мира много добре е обяснила за записването.
Мира, нашите са по Моливко, но аз с щерката само коментирам (щото не ми е сериозна ПГ, та да питам госпожата) и по нейния разказ не взимат букви и цифри. Утре обмислям да почиваме, та в понеделник може да взема папката с книжите, да видя какво е положението и ще споделя.

# 182
За букви не съм я питала, защото Никол ги знае и даже срича. За цифрите са на 1<2. Не я разпитвам много защото тя това си го знае.
Сега отидоха с баща им да пускат едно мишле в полето. Беше на тавана и го хванахме с капан.Никол предложи да го дадем на котка, а батко и'  да го пуснем. В крайна сметка ще оживее мишлето.

# 183
  • Sofia
Хаха, Вела, пак ме разсмя...  Laughing, мисля си аз... ако го бяхте дали на котката, щеше ли да знае какво да прави с него?!  newsm78   Joy

И аз и за това не говоря с госпожата, 'щото Гушкан, ако карат по програмата на МОН - няма с какво да я изненадат.  Simple Smile

# 184
Хаха, Вела, пак ме разсмя...  Laughing, мисля си аз... ако го бяхте дали на котката, щеше ли да знае какво да прави с него?!  newsm78   Joy

И аз и за това не говоря с госпожата, 'щото Гушкан, ако карат по програмата на МОН - няма с какво да я изненадат.  Simple Smile
Ами не знам. Ние котка нямаме ,но ходим при една съседка , тя има 7-8, все някоя ще знае какво да я прави . Laughing Ох, зададе ми въпрос : как котката ще изяде зъбите на мишката. Shocked  Направо не знам как да отговарям понякога на въпросите и'.

Във вторник Никол не беше на англ. език,  беше много изморена от плуването и си поспа  порядъчно следобеда. Мисля да я спра от англ. Тя ходи цяла година и знае много думи. Знае вече и буквите, но  доста изостава от другите / те са 3 клас/ . Говорих с една учителка и ще я пусна втория срок при нея, ще си ходи самостоятелно.

# 185
  • София
  Ох, и аз се разсмях. Подсетих се за едно дете, което питало майка си, защо не правят уискас с вкус на мишки?

# 186
Хаха, Вела, пак ме разсмя...  Laughing, мисля си аз... ако го бяхте дали на котката, щеше ли да знае какво да прави с него?!  newsm78   Joy
Ами не знам. Ние котка нямаме ,но ходим при една съседка , тя има 7-8, все някоя ще знае какво да я прави . Laughing Ох, зададе ми въпрос : как котката ще изяде зъбите на мишката. Shocked  Направо не знам как да отговарям понякога на въпросите и'.

Ха-ха, браво на Никол за въпросите. Ния пък гледа около месец и нещо един охлюв в кутия вкъщи, накрая я убедихме да го пуснем.
Вела, а как с 3-ти клас, това си е сериозна възрастова разлика, дори и да учат едни и същи неща, мисля, че правилно си решила да я спреш. Ния ходи с набор 2006 на английски и всички в група са 1 клас, та учителката каза, че слушането с разбиране и говоренето й е ок, но с писането на буквите на английски има доста да поработи.
Морена,мерси, аз се надявам в понеделник да сме вече на училище и здрави, и сами да питаме, че нямам телефони на майки, а не ми е удобно да тормозя госпожата за това. Ния също няма да се изненада с нещо непознато, по-скоро ми се иска да си попълни в тетрадката с моториката, че това й е слабото място

# 187
http://www.flickr.com/photos/101575175@N08/
Миналогодишния календар зае едно ъгълче, но тази година за картата на света сме разчистили половината стая Grinning

Много е хубав! Simple Smile Браво за труда и въображението!

# 188
Добре дошли на Marini  и Kalaka!
Marini, за училището зависи най-вече къде сте се насочили. Пред някои се спи, пред други има изпит и други предимства, в някои приемът на документи стартира януари и има и точки. По принцип документът за предучилищна го даваш когато е записването, а то обикновено е в началото на юни, независимо кога се подават документите, тъй като края на май -началото на юни обявяват класациите на повечето места.
Благодаря за подробното обяснение, Mira_p! Hug Ще взема да звънна още тези дни в училището, за да разпитам при тях как се процедира!

# 189
Аз мислех тази година да пропуснем календара, но сигурно ще правим, защото детето настоява. Миналите две години правихме от ролки тоалетна хартия, облепяхме ги разноцветно и после ги  залепяхме една за друга във формата на елха. От крокотак взех идеята. Пълня ги с дребни неща като играчки, фиби, задачки, бонбонки. Бях взела една кукла с няколко аксесоара и понеже самата кукла беше много голяма я скрих на друго място, а в календара сложих карта на "съкровището" и трябваше да го намери по нея  Grinning Също имаше листчета със "събитие". Примерно да опечем сладки във формата на нещо си или да се разглеждат коледни книжки, да се изпеят песни, да се изтанцува някакъв танц.
Много ми харесаха идеите на Жасмин и Лина за селцето и май тази година ще почерпя от тях  Heart Eyes

При нас в училище са започнали съгласните според моята девойка. Забелязвам, че вече е малко по- отпусната. Днес едната госпожа ги питала дали са опитвали варено жито и им казала, че било много вкусно. Непременно да го опитат. Моята госпожица беше много въодушевена и утре ще й направя жито. Не че досега не съм правила, но нали е подозрителна към нови храни изобщо не е благоволявала да го пробва. А сега е друго като е казала госпожата  Grinning

# 190
  • Sofia
Lachesis, и моята много обича жито... с орехи, канела и лимонова кора. Simple Smile

# 191
Mira_p просто така се случи. Миналата година имаха учителка ,която  отделяше специално внимание на нея.Имаха и учител който наблягаше на песни и цели изречения. За нея тогава беше лесно. Но от тази година големите взеха да спелуват, да учат граматика и вече и идва нанагорно. Станаха  повече деца в групата и няма време за нея. А и учителката вече не ни преподава ,понеже няма време. Затова ще я спра. Тя още не е свикнала на този ритъм: училище, без спане на обяд и много извънкласни занимания. Последните няколко пъти след уроците ,учителя ми се оплака че е била разсеяна, изморена.
 След нова година ще си ходи индивидуално на уроци, веднъж седмично. Мисля че е достатъчно, тя знае 90% от думите които се учат в първи и втори клас.Остава да затвърди азбуката и да учи още думички.След като се научи да чете хубаво на български ще наблегнем на четенето на англ. език.

О, жито. Преди две години бях на житния режим и от тогава девойката казва, че трябвало да мина на диета / разбирайте жито/ Много ме подяждаже тогава. Mr. Green

За любителите на Финдъс и Петсън:
http://www.fiut.bg/news/petsan_findas_film

Последна редакция: чт, 07 ное 2013, 22:01 от vela

# 192
  • Sofia
Пък докато чакаме новия филм, ако сте пропуснали първия - http://energy-torrent.com/details.php?id=3943&filelist=1   Grinning

На новия съм му се наканила в Дома на киното, всички варианти са ми далечни, но това поне е до свекитата... абе най-ми е удобно де.  Laughing

# 193
  • София
Здравейте,
Чета ви отдавна, но не съм се разписвала. Моето момче е в подготвителна в детска градина. Учат по системата "Аз ще бъда ученик" на издателство "Изкуства".
Засега върви добре, въпреки че малкия се оплаква, че много пишат и учат и по-малко играят Simple Smile

За Коледа - миналата година правихме вкъщи картички за бабите и дядовците, подобни на тези http://krokotak.com/2009/11/malki-koledni-kartitchki/ и такива гирлянди http://krokotak.com/2009/11/kak-da-si-napravim-koledni-girlyandi/, но за съжаление не ги снимах и не мога да ги покажа на живо. Беше много горд като ги подаряваше Simple Smile

В предходната тема на 39 страница http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=729694.570 имаше един много интересен тест с рисунка. Вчера го направихме, но ако може някой да даде линк за тълкуване на този тест.

# 194
  • София
Да ви покажа и аз една рисунка на моя син, рисували портрет на мама.  Grinning
Скрит текст:
Милият хич не обича да рисува, да оцветява и всичко свързано с рисуване, лепене, изрязване и т.н.  ooooh!
В момента пишат елементи на букви- бастунчета, наклонени черти и др., но ми се струва, че не се старае особено.  Tired Взехме учебника за почивните дни, за да си допише вкъщи, че беше отсъствал. Със задачките по математика се справя по- добре.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт