6 годишните на предучилищна

• 38 674
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
Честит празник на всички!  bouquet
Моите деца ходят във всички учебни дни, не им спестявам. Не са ме и карали да не ги водя, това за мен е много странен похват. Практикуваше се в детската градина. В училище си имат материал за взимане. Няма как едното дете да го засиля сутринта да става, а другото да си спи, като и двете са на училище.  Thinking Но на моите не им и тежи де.... Grinning

# 331
Добро утро!
Честито на всички именници!  smile3525
Благодаря за страхотната почерпка.

# 332
  • Варна
Честит празник на имениците Simple Smile Много здраве и късмет да имат, и както казват бабите в нашия край: 'Свети Никола да е винаги до дясното им рамо' Hug
За отучването - ще си отучва на 14-ти, но те тогава ще имат тържество. За 21-ви още нищо не знам, но вероятно ще си ходи, ако е учебен ден.
Да ви се оплача - мойто диване пострада навръх рожденния си ден - падна от дивана и си цепна брадичката. Cry Много се уплаши, най-вече от кръвта. По принцип е доста страхлива и внимателна и вероятно това я е спасило от подобни инциденти до сега, но тогава явно беше доста превъзбудена и белята стана за секунди. Сега е с лепенки, вчера някои от децата й се подигравали, че лепенката й била бабешка Shocked (обикновена, без картинки). Та беше много тъжна. Не започва добре седмата година... Но и това ще мине - как иначе ще побелеем Simple Smile
Още веднъж весел празник на всички Ники-та Hug

# 333
Да са ви здрави и все така умни имениците - малки и големи! Късмет!

Dive, имало да става, но не се настройвайте така за цялата година...Аз в такива ситуации, а у нас особено с малката дивачка не липсват, винаги се успокоявам, че е малкото зло и детето е здраво, право...И нашият батко като види кръв и примира...Ще мине бързо! Hug

# 334
A, Dive, то е станало в тази година, отива си, ще започнете следващата на чисто. Grinning

Да минава бързо. Hug

# 335
  • София
Записвам се в темата ви.Дъщеря ми ще е първокласничка другата година.Отсега имам купища въпроси и се чудя за много неща. EmbarassedСега е 4-та група в детска градина.

# 336
  • Sofia
Охооо, много именници в темата! Simple Smile
Да са ни честити, късмет да им носи името!
Честит Никулден и на бургазлии, и банкери!

Dive, съжалявам за инцидента, Марини и Джиз добре са ти казали, подкрепям!  Hug

Inkа, добре дошла!  Simple Smile

# 337
Честито на именниците и специални поздрави на Никол на Вела и Ники на Сисето!
Поздрави и на прекрасните девойки на Див и Моо, всички да са здрави и щастливи!
Див, не се притеснявай, юнак без рани не може, а на тях бързо им минава.
При нас с писмото до дядо Коледа стана много сложно. Поискала е сестричка и сега обяснявам, и обяснявам, че няма как да стане, особено до Коледа, ако изобщо се получи, но тя е непреклонна.
Иначе и тя днес е именничка, че е кръстена на дядо Ники. Занесохме бонбони, мечета Барни и други неща за почерка, а тя се върна с дузина картички, нарисувани от съучениците й, на всяка от които госпожата е написала пожеланията им. Страхотни са!
Коледното тържество ще е на 18.12, доколкото разбрах в училище, преди това ще имат два коледни концерта, единият само на предучилищните групи, а другият - общ на училището.
На 14.12 ще учат, но не съм решила още дали ще я водим, той мъж ми има да взима няколко дни отпуск, които ще се погасят и май ще си пусне съботите, че да не стават много дълги работните седмици.

# 338
  • София
Имам въпрос - пишат ли вашите деца в училище  ръкописните букви и срички

при нас вече са взели 7 ръкописни букви и започват сричките да ги пишат

струва ми се натоварващо пък може и програмата  да е такава .............

# 339
Коментирали сме го. Само на една майка детето, което е в частно училище май...
Моето дете не пише печатно още, камо ли ръкописно.

Почвам да се чувствам все по-странно в тази тема.
И не, Програмата (за подготвителен клас преди 1 клас ) НЕ е такава.
 Crazy

# 340
Нашите не са взимали ръкописни букви. Обаче взеха повечето печатни както български, така и английски и пишат думи на двата езика. (в ЧУ е моят син)

# 341
Моят син, който, както вече писах, е в предучилищна група в рускоговоряща държава, пише само ръкописни букви...Всъщност тук сега правят това, което учат у нас в първи клас. Само не знам в нашите училища така наклонено ли ги пишат, защото тук дори и тетрадките имат допълнителни вертикални линии за по-добър наклон. Аз не съм писала въобще ръкописни букви, защото съм учила по системата на Сендов и затова съм в пълно неведение и сега се образовам и аз в тази насока. Confused
Ей така ги учат тук:
Скрит текст:

Та, може някои учителки в ПГ да са трупали опит от съветските си колежки и да действат по техен образ и подобие! Wink

# 342
И тук се пише с наклон 1-2-3 клас. В 3-ти започват да изграждат свой почерк и дори вкарват малко печатни букви. Напромер "т", "к" и въобще-заоблянето изчезва.
ПП. Голямата ми беше в руска паралелка и категорично не е от руския това. Наклон се спазва у нас по принцип, само дето имате много хубави тетрадки, с начертан наклон, който се следва за по-лесно. Grinning
Сендовчетата от моите приятели от детството също пишеха ръкописно, или по-скоро смесено всъщност пак, защото с порастването никой не се вглежда в точното изпизване. Това се дебне само в 1 и 2 клас.

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 09:22 от Jizzlobber

# 343
Благодаря на всички за хубавите пожелания!  Hug
Никол казва , че са на цифрата 5, след като минат всичките цифри, чак тогава ще пишат букви. Но какви идея си нямам.
Имаме в класа едно момиченце на което братчето му е в 125 . Та майката сподели че са искали в първи  клас да могат да сричат децата. #Crazy
Моят син/ сега третокласник/ дори  не знаеше всичките букви. Определено му беше трудно. Но класната нищо не е казала, не е имала такива изисквания. Сега както е написала  Jizzlobber половината му букви са печатни.  Tired На каснопис никога не е държала класната, но да е четливо.

За моя най голяма радост Никол смени всичките досега желани подаръци:
таблет, чук и гек, някакви машини за бижута и др. такива глупости за голямо ,бяло плюшено мече.

Расте ни зъбче, но накриво, няма място. Сега видях ,че се клати още едно. Дано падне по бързо за да освободи място на растящото.

# 344
  • Sofia
Марини, страхотен краснопис и подредба в тази тетрадка, поздравления!  smile3501

Гушкан е на цифра 3. От буквите не мога да засека за сега след като отсъства 2 седмици. Последно имаше буква О за домашно онзи ден. В тетрадката и' има и буква А - ръкописни  Close... но не мога да си помня дали го писа в началото на тази седмица или преди отсъствието. Та ако е било преди това, вероятно са писали и други, докато я е нямало Гушкан. Гласни предполагам.
     Вчера пък са играли представлението си пред 5 годишните и обратно - хареса ми, да свикват пред публика да са.  Simple Smile

Вела, дано наистина бързо се освободи още място за зъбките.  Hug
Свеки наскоро се изказа, че на Гушкан вече и' изглеждали малки зъбките на фона на лицето.  Thinking  Нали я вижда по рядко от мен... аз не мога да кажа такова нещо.  Wink

Както писа и Джиз, относно програмата на МОН - така е, няма псане на ръкописни букви, за срички пък да не говорим.  Печатни пукви и цифрите.

Общи условия

Активация на акаунт