6 годишните на предучилищна

• 38 656
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
За много години, момичета! Simple Smile

Фран, ние имаме такъв часовник (само картинката е друга, а и ръчен на същия принцип има), много е удобен, но още не го знае. Вярвам, че в близко време...

Виж четенето до 1ви клас ще го изглади съвсем. Щом успява в движение от колата да чете разни табели...  Laughing  И на субтитри се пробва...

# 436
Ние учихме часовника по тази книжка на ФЮТ. Препоръчвам я, старо издание е, не знам дали я има по книжарниците.
http://media.snimka.bg/s1/3048/032339579-big.jpg?r=2
http://media.snimka.bg/s1/3048/032339581-big.jpg?r=2

# 437
Ние имаме книжката, но нещо не може да се научи. Когато вижда минутите отстрани като в книжката, няма проблем, но на обикновен часовник се затруднява. Ще търся ръчен като показания от Морена.

# 438
  • sf
За много години!   bouquet
Не съм се вясвала скоро, ваканцията свърши, чудесно беше, пак се почна с возене на деца напред-назад  Rolling Eyes
Тресе ме треска по подаване на документи за 1ви клас, в желаното училище е лудница, дано имаме късмет, а още не са си обновили сайта  ooooh!

# 439
Привет и от мен!
Донсита, успех с приемането в училище.

Моята госпожица още не може да си смени режима след Нова година. Тогава легна в 2ч и все така го даваше после-лягане късно, спане до обяд. Въобще живот!
Днес бързо се оправи като за първи ден. Бусчето ни взе, че закъсня с 30минути, та добре се разсъни Simple Smile

За часовника се научи да го познава някак от само себе си. Обясних й, че между всеки две цифри са по 5 минути и се събират. Първият път ги писах отстрани 5,10,15...Затруднява се, когато е с "еди колко часа без няколко минути" и затова само  другия вариант ползва.

# 440
  • София
И дъщеря ми на Нова година издържа до 2ч.Тази сутринта едвам стана за детската.Снощи се мъчи да гледа един филм до 23ч,но се предаде около 22ч Simple Smile Баща и каза,че вече му е писнало само да я пренася от хола в детската.Не иска да заспива сама в стаята си.Вашите дечица заспиват ли сами!?Нашата г-ца е като залепена за нас. Simple Smile

# 441
  • sf
И моят е лепка, сам не ляга  Rolling Eyes
но при нас по стечение на обстоятелствата , аз и той спим на двуетажно легло , но сам да легне е абсурд, не че го е страх, но така свикна и сега много се ядосвам на себе си  Rolling Eyes

# 442
Моята има проблем с лягането от край време. Много трудно я "натиквам" в леглото. След като тръгна на училище, имаше някаква дисциплина да ляга рано, но с тази ваканция излезе от строя. Вчера в 00ч едвам едвам заспа. Иначе като легне, четем приказки, разглежда малко , оставям вратата на стаята й отворена и нощната лампа светната, докато заспи.

# 443
  • София
Ох,ние имаме много ритуали.Лягам при нея поне 20минути-говорим си,преди много четях книжки,но в последно време имам проблем с гласа и просто си споделяме как ни е минал деня.Минава баща и ,целува ни и двете,после и пожелавам какво да сънува/захаросани плодове,красиви животни и прочие/,оставям вратата на стаята и отворена,да свети лампата в коридора,да чува тв-то от спалнята.Не става обаче да ходим с баща и в хола и без нея да гледаме тв.Въобще много условности  Laughing
Мъжът ми се подиграва,че и след 20 години ще прилягвам между нея и мъжа и вечер  Mr. Green

# 444
  • Sofia
Моето пък си ляга. Филми не гледа по това време (и без това не гледа ТВ, та си избираме времето). Сега, ваканционно ляга към 22.00ч., ако е спала следобяд, ако не е - към 21ч.   Четем приказка/книга (гушнати), каваме си няколкото пожелания за лека нощ, гася нощната лапмата (отказа я сама, отдавна вече) и излизам. И вратата е затворена.  Simple Smile
Иначе сме все заедно.

# 445
Моята госпожица има някакъв страх и не може да спи сама в стаята си. Спи долу при баба си, и ако иска с мен, спим в хола на разпънатия диван. Надявам се тази година да се научи. Една вечер реши да спи сама, но същата тази вечер бебето много плака, тя се беше събудила и не могла да заспи сама и дойде при нас в спалнята и от тогава се оправдава с това че брат и' ще я събуди.
Не познава часовника.Подариха и' един ръчен от мерак го носи, но и е трудно, надявам се докато тръгне на училище да го научи.
Стефи си ляга към 22 часа и сутрин няма проблем със ставането, при баба и' има ред и дисциплина Simple Smile
Пожелавам на всички ви да успеете да запишете дечицата там където желаете. Знам колко е трудно в София, преди две години зълва ми как обикаляха само по опашките да си пазят ред...

# 446
Здравейте, момичета! Бъдете здрави, вие и семействата ви, да имате много късмет и спокойни, хармонични и весели дни!

Нашите деца заспиват сами, почти от началото - синът ми го отделихме в негова стая, като се роди дребната, т.е. като беше на 3 и тогава баща му лягаше при него за няколко месеца, докато заспи, но откакто сме тук спи сам и не се противи. Вече година си спят двамата отделно и всъщност това ни е големият проблем вечер, защото си говорят, шушукат, хилят, гъделичкат най-малко час след като са сложени да спят, а в повечето пъти и по-дълго...Големи са разправии всяка вечер и сега последните дни започнахме да ги слагаме в леглата почти веднага след "Сънчо", за да заспят поне до 22ч.
Сега децата са ваканция, защото тук Коледа се празнува по стар стил, т.е. днес е Бъдни вечер. И, те понеже са в частна градина, почиват от 30.12. до 08.01., иначе дъжравните почиват само 6-8.01., но...
Часовникът още не го познава, но и това ще стане...
И аз съм в треска за избора на училище, защото всъщност с всичко трябва да товарим вече възрастните родители на мъж ми, но няма как...Та, те ще обикалят и ще подават заявления...
sise_to,  Hug
Успешна седмица и бърза аклиматизация след празничните дни, а ако има празнуващи днес - да сте здрави! Hug

# 447
За много години и от мен! Много здраве и успех на бъдещите ученици тази година и спокойствие и здрави нерви на мамите! Grinning

Морена, имаш детенце благодат. Моето от две години не спи следобяд, за сметка на това вечер преди 23.00 няма заспиване.
Най-накрая стигнах да направя хляба без месене, за който беше давала рецепта преди време. Добавих малко слънчогледови семки и маслини и стана хита на вечерта, яденето покрай него остана Grinning

И накрая мисълта на Новата година на моя умник: "Децата имат нужда от внимание, а не майките им да си вършат работата. Децата нямат нужда от скъпи играчки...освен когато Дядо Коледа им ги носи!" Laughing

# 448
  • Sofia
Морена, имаш детенце благодат. ...
Най-накрая стигнах да направя хляба без месене, за който беше давала рецепта преди време. Добавих малко слънчогледови семки и маслини и стана хита на вечерта, яденето покрай него остана Grinning
Абсолютно, така е.  Grinning
А хлябът...  
Скрит текст:
напоследък съм на още по-лесния му вариант, предлагам ти и него (още не съм се хванала да го вмъкна в рецептата в блога ooooh! )

Иначе ето дозата, която правя:

700г брашно (при мен обичайно е смес, не бяло)
560-580мл вода (според видовете брашно)
1 3/4.ч.л. (мерителна) сол (ориентировъчно, въпрос на вкус, а и някои брашна са с Вит. С)
1 1/2ч.л. захар
10г свежа мая / или суха - според упитването на пакетчето за 700г брашно (ако не е само бяло - увеличете малко маята)

Та разтварям маята в малко вода (100тина мл.) разтварям маята. Сипвам я в кладенче в брашното, където съм добавила захарта и солта. наливам и водата и обърквам всичко до мокро тесто. Оставям го в затворен съд, да втасва през нощта и на сутринта на силно набрашнена повърхност изсипвам тестото, работя с набрашнени ръце и го сгъвам няколко пъти като бизнес писмо, показано е в рецептата а кроасаните. Оформям на топка (в кръгла тенджера пека, та затова) и втасва на набрашнена пекарска хартия в ракопчаваща се тортена форма  при мен. По някое време преди да е готово тестото, включвам фурната на 230С и я загрявам с тенджерата, в която ще пека. С хартията пренасям тестото и пека под капак/ алуминиево фолио 30мин. и открито - 15-20мин.
Благодаря ти за доверието, радвам се, че си опитала и ви е харесал.  Hug

А твоят сикновец много философски настроен бил на НГ и много прав разбира се.  Hug

# 449
  • София
...
И накрая мисълта на Новата година на моя умник: "Децата имат нужда от внимание, а не майките им да си вършат работата. Децата нямат нужда от скъпи играчки...освен когато Дядо Коледа им ги носи!" Laughing
Страхотен умник!  Laughing
Дъщеря ми отказва да повярва,че НЯМА Дядо Коледа!Мъжът ми и казва истината,но на нея си и харесва да има. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт