6 годишните на предучилищна

• 38 613
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Морена те в училище интерактивните дъски са за учене. Laughing
То ясно, ама ще се уповавам на госпожата да я ползва/т само за това. А да ти кажа, хич не им разчитам за което.  Wink  Абе не съм виждала, не знам какво точно представлява.

# 541
Морена те в училище интерактивните дъски са за учене. Laughing
То ясно, ама ще се уповавам на госпожата да я ползва/т само за това. А да ти кажа, хич не им разчитам за което.  Wink  Абе не съм виждала, не знам какво точно представлява.
Една такава дъска струва около 3 хил. лева. Не мисля ,че някоя госпожа ще я остави за игра. Или ще позволи на децата да я пипат. Wink 
Ха, ново 20. Разпитах децата и сина току що ми каза ,че имат интерактивна дъска, която стояла само в тяхната стая.Но се работи през лаптоп. Върху дъската не може да се пише. Явно е стар модел. А Никол каза ,че на дъската от градината са могли да рисуват и пишат директно върху нея.
И аз не съм наясно много с тези дъски. Blush

# 542
 Сега чувам за тези дъски, но интересно звучат.

Моята госпожица сега ми сервира, че много по-лесно било да пише всичко в училище. Никога нямало да ходи половин ден на училище, защото вкъщи й било тъпо да пише домашни Crazy

# 543
  • София (Възраждане)
Ами четеш, ама не се обаждаш.  Hug

Това е защото поводите за хвалби са малко. Моето голямо дете, т.е. мъжът ми, донесе грипа вкъщи преди около 15 дни, непосредствено след него се разболя и малкото дете, чието боледуване се поусложни заради кашлица и хрема, след което пък баща й се разболя от същото на нова сметка, а аз по едно време се чувствах като пожаления едноок Самуилов войник, който трябвало да води останалите слепци Crazy #Crazy
А, сещам се за нещо мило, четем Патиланско царство вкъщи, детето слуша с интерес, но едва ли разбира много, а аз се връщам в детството с прекараните на село лета, още повече че архаичният език на Ран Босилек ми припомня диалекта, който слушах като дете, и истински се забавлявам...уви, детствдото наистина отмина като дим в комина...преди точно 100 години Simple Smile
Някой ходи ли на концертите на Фортисимо Фамилия? Ние имаме билети за следващите две представления, много сме доволни от вече изгледаните. Умувам да я заведа и на неадаптираното "Лебедово езеро", че само за него говори, но имам опасения, че няма да издържи.
Подадохме и документи в 18-то, в квартала ни е, затова. Много е "забавно" това "кандидатстване" още през първите 7, ох Crazy.
Хубава ваканция на тези, които ще се възползват от нея. Плановете ми са за наша собствена ваканция в края на февруари, дано сме здрави! Последното го пожелавам на малки и големи Embarassed

# 544
И аз се зачудих къде потъна темата, реших, че съм си спряла известяването за нея.
Моят син е страшно болен, 3 дни беше с 39-39,5 , направо в чудо се видяхме. Пие антибиотик, днес е първият му ден без температура и хапна нещо, 2 дни почти нищо не беше ял. Не знам защо не пуснаха децата в грипна ваканция - половината им клас е болен, съседния също. Обявиха грипна епидемия, а децата на училище, безобразие!

# 545
  • Sofia
Обявиха грипна епидемия, а децата на училище, безобразие!
Коментирахме точно около дните, когато я обявиха.  
И аз съм на това мнение и понеже имам възможност (у-щето е толерантно за отсътвията), си оставих детето вкъщи, вместо да е опитно зайче. Пък в понеделник и у-щето обяви грипна ваканция за 27-29.01.

Мой, браво на вас за заявлението. Били сме значи почти съседи по квартал (бяхме в Св. Троица - любим квартал ми е,  на ъгъла на бул. К. Величков и бул. Сливница), преди да се преместим . Simple Smile нямате ли някое добро ОУ наоколо?  Нали си падам по малките, спокойни у-ща...  Grinning
Надявам се, че вече сте ок вкъщи!  Hug

И аз ще ида да подам следващата седмица заявление.

# 546
Здравейте и от нас  Hug
Тъкмо си мислех да се похваля, че грипа ни е подминал - и днес съм с хрема, дано само това да е.
Морена, за интерактивните дъски - много са хубави. Батково все ми говори за тяхната, от английския и много я харесва. До сега не ми е споменавал да може да се пускат игри или нещо друго на нея.
И ние четем Патиланско царство, много приятна и забавна книжка. Аз обаче си признавам, че обичам повече народните приказки.
Подадохме докумени за първи клас, за сега само в 11 ОУ, че само там е започнал приема - странно малко и тухо учлище, без коментари в интернет нито за самото училище, нито за учителките newsm78 дано да ни остане само резервен вариант.
От днес сме ваканция и дано хремата ми мине до утре, че съм обещала пързаляне с шейни.

# 547
  • София (Възраждане)
Цитат
Мой, браво на вас за заявлението. Били сме значи почти съседи по квартал (бяхме в Св. Троица - любим квартал ми е,  на ъгъла на бул. К. Величков и бул. Сливница), преди да се преместим . Simple Smile
Hug

Тъкмо си мислех да се похваля, че грипа ни е подминал - и днес съм с хрема, дано само това да е.

Щом първо е хрема, значи не е грипен, а парагрипен вирус. Това ми обясни една докторка. Бързо оздравяване!   bouquet

Морена, и аз предпочитам в ОУ, но някакси се получи много тъпо при нас, по право /адрес, братя и сестри/ не ни е гарантиран прием никъде. 135-то, най-близкото до нас, е тип помощно. В 43-то миналата година са имали изискване да се кандидатства само при тях, не сме им и в микро района. Остава 76-то евентуално, но като много краен вариант. Не мисля да търся общообразователно извън квартала. В пат сме. Пък и кандидатстване в НМУ ни чака...ух.

Хубави събота и неделя на всички!

# 548
  • sf
В 43-то миналата година са имали изискване да се кандидатства само при тях, не сме им и в микро района.

Че имат ли въобще право на такова изискване и защо ли са го избрали, много странно ми се видя  Rolling Eyes
В сряда започва приема в 31во, за което треперих , но пък почти се разколебах  Joy и май ще избера 12то с немски.

# 549
   Още не са ни приели в училището,което сме избрали...,но вчера купихме ученическата раница! Wink  Голяма,голяма радост! Не я сваля от гръбчето,сутринта по пижама и раница се появи на закуска!   Grinning

# 550
   Още не са ни приели в училището,което сме избрали...,но вчера купихме ученическата раница! Wink  Голяма,голяма радост! Не я сваля от гръбчето,сутринта по пижама и раница се появи на закуска!   Grinning
Да ви е честита раничката. А на коя фирма е? АЗ съм се спряла на Херлиц, но никога не е късно да си променя решението.

# 551
Споделете на какви раници сте се спрели/купили. Аз съм на мнение, че не си заслужава да се дават много пари, е и нямам тази възможност де, но си мисля че до към 50-60 ще намеря добра раница.

Всички болнички бързо да се оправят. Пу, ние сме здрави всички вкъщи, от днес бебето е с течащ нос, но му никнат зъби та се моля да не става по зле.
Каката си ходи на градина, нищо не ми казва какво правят. Учете ли? е моя въпрос и тя: "Да" и само това.

# 552
  • София
Всъщност какви са основните неща, които трябва да се гледа при раниците за първолаци?

# 553
Всъщност какви са основните неща, които трябва да се гледа при раниците за първолаци?

Да е твърда, да влиза формат А4 .Пробваш с блок №4 за рисуване. Да е с ортопедичен гръб. Без колела, според мен. Да има външни джобове за вода и външен джоб в който слагам : сухи, мокри кърпи и сандвичите. Това задължително, за да не стават фалове. Не мисля да купувам цял набор учебници  и  помагала за първолак. Laughing Има  и светло отразители. Които са много важни за мен, понеже сина/ 3 клас/ ходи сам на училище.
 Това гледах когато купувах за момчетата. Сега пак същото за девойката. Херлица на втория ми сине е вече на 3 години. Но за 4 клас ще купувам друга.

# 554
Аз ще гледам основно да му се събират нещата. Най-рано до трети клас ще го водим и взимаме от училище, надявам се да се справим без да ползваме занималня и няма да се налага сам да си носи раницата.

Тази година се затръшка за раница с колелца. Не, че носят кой знае какво- обувки за вътре, дрехи за смяна, ако се наложи, закуска и вода. Купихме съвсем евтина раница с колелца, някъде около 15лв струваше. Изобщо не е удобна, колелцата по нашите улици почти не могат да се ползват, а ако се сложи на гръб, железата се усещат, да не говорим, че допълнително тежат. Предимно аз я нося на рамо и колелцата ми цапат дрехите. Е, може при по-хубавите модели  част от тези "екстри" да ги няма, но аз повече такава раница няма да купя.

Общи условия

Активация на акаунт