6 годишните на предучилищна

• 37 644
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
За Габол да ви кажа...
Преди началото на учебната година следях темата на бъдещите първокласници и от обсъждането на раниците, четох не малко коментари, че доволните от Габол в последно време се отказали от тях, защото значително снижили качеството.
Та имайте го предвид, ако искате.

Марини, тежката ти е задачата, мила, ако ще трябва да търсиш с косатка. Много хубаво виждане има младежът, но некомерсиално.

# 571
За Габол да ви кажа...
Преди началото на учебната година следях темата на бъдещите първокласници и от обсъждането на раниците, четох не малко коментари, че доволните от Габол в последно време се отказали от тях, защото значително снижили качеството.
Та имайте го предвид, ако искате.

Марини, тежката ти е задачата, мила, ако ще трябва да търсиш с косатка. Много хубаво виждане има младежът, но некомерсиално.

Подкрепям за Габол. И аз съм чувала ,че качеството вече не е това което е било.

# 572
  • София (Възраждане)
Момичета, какво мислите за униформите в училище?
Струва ли ви се разумно да си избере човек училище за кандидатстване на първо място заради това, че в него се носят униформи..?!

# 573
Момичета, какво мислите за униформите в училище?
Струва ли ви се разумно да си избере човек училище за кандидатстване на първо място заради това, че в него се носят униформи..?!
Аз съм за униформите. Но не и такива които бяха в нашето училище. Една блуза с къс ръкав тип лакоста и суитчер за 50 лв. Е ,то бива обирджийска работа, ама това минава всякакви граници. Не бих избрала училище с първи критерий униформа.

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 22:48 от vela

# 574
  • Sofia
Мой, на въпроса ти - не. Първи критери не би ми било това.
Иначе... харесвам униформите единствено като символ на принадлежност към някое добро у-ще...
Та в тоя род на мисли... не.

# 575
  • София (Възраждане)
Ами то май това е тъпото, че ги продават за камара пари, а качеството - нулево.
Попаднах на страница във ФБ за лошото качество на униформите в 20 ОУ от 2012, да се надяваме тази година да са си взели поука.
Виждала съм момичета да са нахлузили пола от униформа върху панталон, или пък тениската върху някаква друга блуза с дълъг ръкав, т.е. всеки е модифицирал според собственото си усещане, това униформа не е Crazy

Отворих приказка по темата, защото моя близка приятелка се заинатила, че училището трябва да има униформи, а пък в същото време нищо не е прочела относно "боя" покрай приема в нарочените училища, нито пък отзиви относно преподаването, средата и т.н. Ядосвам й се малко и се чудих, аз ли съм крива, че намирам униформите за маловажен критерий Rolling Eyes 

Вела, вашите униформи смениха ли ги?

# 576
Не ,просто две години ги носиха децата и когато сина стана първокласник вече не носеха униформи. На приятелки децата им ги носеха , та съм наясно. Качеството беше ужасно. Особено на суитчърите. Тъмно сини, след второто пране вече имаха вид на носени две години. Избеляха. И как с фланелки с къс ръкав да ходят зимата? Толкова други неща трябва да се оправят в училищата ,та до униформите сме опрели.

# 577
  • София
Колко сте изписали за нула време!
Mooimeiske, На концертите на Фортисимо ходим от миналата година. Чудни са. Взех билети за всяка приказка още в началото на сезона. На 15.02 сме в 12,30. Ако и вие сте тогава, може да се видим.
На "Лебедово езеро" ходихме на 3Д в Арена на Мариинския театър. На дъщеря ми много й хареса. Подремна в антракта  Laughing И продължи да гледа. Аз се бях настроила, че ще излизаме преди края, защото е дълго. Май им е рано, все пак - наистина е дълго.
Алекс се прехласва по музика и танци по принцип, та не е проблем. Няма да описвам колко десетки пъти гледа това. Така е с всичко, което я впечатли.
За 43то училище - как ще разберат на колко места си кандидатствал?
Roo, честита придобивка! Със здраве и удоволствие да се ползва!
Марини, ето раници с косатка: http://www.schulranzen-berlin.de/scout-schulranzen/scout-orca-basic. Не знам цветчетата правят ли я момичешка...
Да се произнеса и аз  Laughing
В началото останах очарована от Скаут. И пазех в тайна цената, защото бях убедена, че такъв комплект ще взема - с всичките части. Та де не помисли някой, че съм се смахнала Embarassed
Показвах различните десени на снимки и детето не успя да избере, понеже до един са страхотни. В един момент именно тя прояви здрав разум и ме попита защо са й толкова неща, като има спортна торба, чадъри, кутия за храна, шише, твърди и меки несесери. Отговорът ми "Понеже са еднакви" беше почти толкова нелеп, колкото "Понеже много ми харесват"  Crazy
Обаче имах опасения, че за първи-втори клас са огромни. Исках детето да пробва такъв тип, за да каже удобна ли й е. В един магазин пробва Херлиц и отсече, че точно тази иска. Взехме само портмоненце към нея. Несесер не искаше.
За носене на гръб е много удобна и събира доста. Перфектна за музикалната школа.
Обаче на децата книжките са им в училище. Школата е дебела и голяма и взех втора, която също да е в училище. И за раницата останаха две малки тетрадки и два малки несесера плюс кутия с храна и шише. Мога да ги събера в градинската раничка. Тя не иска обаче да си остави бухалите. А самата раница тежи - около 1кг. е.
Догодина, ако има по-сериозно количество учебници, не знам дали ще стане. Сега физическото побираме спокойно, но не ми харесва тежестта. Отделно не е удобна за носене от възрастен, ако не се отпуснат презрамките - не мога да си я метна на рамо. Сутрин ходим двете - с метро или с такси и нося, но майка ми като я взема, ме притеснява, че трябва да мъкне. А и Алекс обикновено не си я дава. Което пак е зле.
Има си безспорни плюсове ако не трябва да се носи дълго. Обаче се замислям за нещо по-леко.
В един момент бяхме харесали тази:

Сега открих и раница с любимите лалалупси и сак, чадър, несесери и пак съм в чуденка hahaha

Униформите не ме вълнуват. Не държа. Ако са качествени и има възможност за варианти, подкрепям. Пример - НУКК.
Май прекалих с писането. Извинете!

# 578
  • София (Възраждане)
Их, Симантро, и ние сме от 12.30, но в неделя, 16.02. Обаче китарата май е само една, така че там ще се видим със сигурност, ако не се изпуснем, де, зарази навалицата в голямата зала. Hug Добре си направила, че си купила всичко в аванс Peace аз се помотвам Blush

Относно 43-то, и аз се чудя как ще разберат, дано да се усетят, че е тъпо и тази година да си измислят друг критерий на мястото на този Mr. Green

Мернах аз веднъж един Скаут, ами ужасно голям ми изглежда, и тежък, но много го хвалят разни германци. То май пък по-малкото няма да стига като обем, горките дечица!

# 579
  • София
Аааа, как ще се изпуснем? Ще се уговорим нещо Simple Smile
Скаут ги хвалят, защото вероятно при тях няма такова размотаване с препълнени раници. Както казах, наистина на дъщеря ми Херлиц й е удобна, макар че тя е малко по-малка.
Ако има кой да води и прибира с кола, става.
Проблемът е в странните решения за обем, форма и съдържание на нашите учебници, липсата на шкафчета, в които да седят помагалата и претенциите на някои учители.
Засега със сигурност установих, че твърдите несесери са ненужни. Губи се време в нареждане на всеки молив и си тежат. Имаме два. Седят си, понеже ми е жал да ги хвърля. Определено има по-добри решения.

# 580
Simantro, благодаря за идеята, но май наистина са с една идея по-момичешки от здравословното...ако цикламеният гръб беше червен примерно, мисля че щях да убедя по-здравомислещия възрастен у нас да вземем такава, но сега... Ще се търсят компромисни варианти!
Морена, аз откакто е на вълна косатки все това му обяснявам, че си избра прекрасно, но трудно намиращо се животно...във всякакви форми. Коледното издирване на плюшени екземпляри още ми държи топло...
Аз също нямам против униформите, но ако са съобразени с много фактори и най-вече съгласувани с родителите.
Да, и аз мисля да взема меки несесери и евентуално един твърд, но не скъп, за проба...Засега е прибран и чинно си подрежда пособията по местата, но много се влияе и ако види, че 1,2..5 деца си слагат моливите и т.н., както си искат и той ще започне...от бързане, да е наравно с другите! Wink

# 581
  • Sofia
Твърдите несесери и аз не харесвам, и щерката също. Simple Smile

Симантро, раницата ви беше и моят избор, когато гледах раници в нашите сайтове. Честита да ви е! Simple Smile
Аз също допускам, че може и предучилищната ни раница да ни върши работа и в 1ви клас.  Grinning

Относно Скаут... една позната в Германия, ми каза, че били най-добрите според всички тестове.

# 582
  • София (Възраждане)
Ама какво е това твърд несесер, дайте фото, моля.  Аз, щото мразя пласмаси и прахови бои и т.н., съм фенка на ръчно изработените памучни, имаме такъв дело на моя приятелка е Grinning

# 583
  • София
Направо ме главозамаяхте с цени за раница. какви са тези 200 лв? Аз май не живея в реалноста. Няма да дам толкова пари за раница. Crossing Arms
Иначе съм му купила една, която ми изпадна изгодно, но тя може би по-скоро ще става за спорт или екскурзии, че не е  твърда и май не е достатъчно голяма. Не съм пробвала блок 4. Но пък има хладилна чанта за обяд, която се прикачва.

Моя син си е изградил представа за училището от чуждите филмчета, които гледа. Според него в училищата всеки си има шкафчета, където си  слага нещата, и  има много компютри.  Simple Smile Аз само му обяснавам, че българските училища са по-различни и да не очаква същото. Дано не се разочарова много като види базата на училището.

# 584
  • Sofia
Мой, ето този например - отвореният с ластичета за нареждане, а другият на снимката, над портомнето е от меките.

Home raider, заведи го сега на отворени врати/РС, да свикне момчето.

Общи условия

Активация на акаунт